Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » A mi iskolánkban (általános)...

A mi iskolánkban (általános) a nyolcadikosok kompetenciájára osztályzatot fognak adni, jogos?

Figyelt kérdés

Nyolcadikba jár a lányom, és nem erőssége a matek..

Médiára vették fel az egyik gimnáziumba, matek kémia fizika 2-3 között mozog nála..

Közölték velünk az utolsó szülőin, hogy a május végén megírt kompetenciájukra jegyet fognak kapni, mert az elmúlt években a nyolcadikosok nagyon rossz eredményeket irtak, mivel úgy voltak vele, hogy nekik már mindegy, jegyet nem kapnak rá...

Na de kérem, nem lenne joga az iskolának megnézni az eredményüket a gyerekeknek személy szerint, és főleg nem tehetnék ezt meg, hogy a KOMPETENCIÁRA osztályoznak, ami ráadásul az év végi jegyükben magyarból és matematikából két témazáró jegynek fog megfelelni....

2012. máj. 6. 12:15
 1/9 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, hogy ezeket nagyon sok idő kijavítani, szóval nem hiszem, hogy még az évben le tudják osztályozni..
2012. máj. 6. 12:19
 2/9 anonim ***** válasza:
Ez szerintem is esélytelen, mivel a pedagógus nem osztályozhatja le, eredménye pedig nem lesz neki év végéig. Ez szerintem csak szimpla "ráijesztés", ami eléggé gusztustalan dolog.
2012. máj. 6. 12:30
 3/9 Andizsuzsi ***** válasza:
Miért ne osztályozhatná le a pedagógus? Semmi sem tiltja. Ha pl. lefénymásolják, mielőtt továbbküldik, idő is jut rá bőven, hogy kijavítsák. És természetesen van joga az iskolának ahhoz, hogy megnézze, melyik gyerek hogy teljesít.
2012. máj. 6. 12:59
 4/9 anonim ***** válasza:
Elméletileg nem szabad lefénymásolniuk, ezért is van az hogy központilag javítják, nem pedig az adott iskolában dolgozó tanárok, illetve ezért kap mindenki egy saját kódot, amit csak ő tud és nem a tanuló nevei szerepelnek a teszteken.
2012. máj. 6. 13:13
 5/9 anonim ***** válasza:
Leosztályozhatják simán,nálunk is leosztályozták.
2012. máj. 6. 14:19
 6/9 anonim válasza:
A mi iskolánkban is ezt mondták, le tudják osztályozni. Amikor mi írtuk meg akkor is azt mondták kapunk rá jegyet. De nem kaptunk semmit. Valószínűleg náluk is csak íjesztés képpen mondják, hogy jól írják meg.
2012. máj. 6. 15:00
 7/9 Andizsuzsi ***** válasza:
A saját kódot az iskola készíti el az adott programmal, és iktatott nyilvántartást vezet róla.
2012. máj. 6. 19:49
 8/9 anonim ***** válasza:
Nálunk is azt mondják, hogy lefogják osztályozni. Én nem tudom, nem hiszem, hogy tényleg adnának rá jegyet. Amikor 6-os voltam, akkor is azt mondták, hogy leosztályozzák, aztán mégsem lett belőle semmi. Az egésszel azt akarják elérni, hogy így két héttel a ballagás előtt is még tanuljuk a matekot. Persze én így se tanulok rá, meg szerintem nem sokan tanulnak rá, kivéve akik komolyan veszik, de nem hiszem, hogy sokan bedőlnének ennek. Olyan képtelenségnek tűnik, hogy kijavítsák...
2012. máj. 18. 16:18
 9/9 Andizsuzsi ***** válasza:
Kedves utolsó! A kompetencia méréshez nem kell tanulni a matekot. Azt akarják, hogy figyelmesen dolgozzatok, a tudásotok legjavát adva, mert a kompetenciamérés eredménye minősíti az iskolákat. A gyerekek viszont nagy ívben tojnak rá, mondván, úgysincs semmi jelentősége.
2012. máj. 19. 12:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!