Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Ennyire sokkal kevesebb...

Ennyire sokkal kevesebb gyerek van?

Figyelt kérdés
30 éve kezdtem az általánost, A, B, C osztály volt, a mi A osztályunkban volt 32 gyerek. Ez volt a normális, hogy több osztály indult stb. Most ugyanitt, meg a többi iskolában környékbeliben is egy osztály indul csak, 30 főt nem éri el a létszám. Ez egy megyeszékhely, nem is valami elnéptelenedő falu vagy ilyesmi. Nálatok is ez a helyzet?
tegnapelőtt 23:52
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
73%
Szinten megyeszekhely, erosebb altalanos iskola 6 elsos osztaly indul. Mar kontener termek is vannak. Iskola minosegetol fugg mennyi osztaly indul
tegnap 00:01
 2/13 anonim ***** válasza:
34%
Nyíregyházán élek, jó suliba adtam a lányom, nem putrisba. A-b osztály indult.
tegnap 00:02
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Ahova én jártam alsóban 30+éve, még 4 osztály volt évfolyamonként. A miénk 28 fős, de volt 30 is. Ráadásul külön épületben volt az alsó, máshol a felső+gimi.Kb. 15 évvel később voltam ott gyakorlaton, akkor már egy épületben volt mindenki 2 osztály évfolyamonként, de volt, ahol az egyik már csak 15 fő, akkor akartak újabb összevonásokat. Később a gimi is megszűnt. Igaz, hogy a színvonal is romlott ott, de nem lett több iskola a környéken és a többiben se lettek többen, szóval erősen csökkent a létszám.
tegnap 00:14
 4/13 anonim ***** válasza:
94%
Elég megnézni a születésszámomat. És lehet kalkulálni hogy vannak akik külföldre mennek vagy kimenekítik a gyereküket az államiból magánba.
tegnap 00:51
 5/13 anonim ***** válasza:
29%
Egyre kevesebben akarnak egy posztkomcsi minden téren rosszul teljesítő szarfészekben szaporodni
tegnap 04:38
 6/13 anonim ***** válasza:
14%

Első körben kitolódott a gyermekvállalás, jóideje kevesebb gyerek születik, sokkal:) mit gondolsz miért vezették be a csokot, és harsogják 12 éve, hogy szüljenek a nők?

Második körben érdemes egy budapesti szülészeten kérdezősködni. 11 éve azt mondták, hogy minden második-harmadik

baba fehér csak, a többi roma vagy külföldi bpn nálunk. Aztán ugye jöttek a bevándorlók az egyik, majd a másik

háború miatt, és ők is itt szülnek, nem mindenki marad itt(ez azért nagyban befolyásolja a statisztikát, nincs külföldre menekítés ebben a formában, sokan nem képesek rá, a 10 millió alacsonyan képzett hazájában). Az én gyerekem osztályának harmada ukrán, többgyerekes családból. Köztük van aki az elmúlt két évben kétszer is “kapott” kistesót.

Arról had ne beszèljek, hogy a gyermekvállalási kedv az elöregedéstől is függ. Nem tudnak idősek gyereket vállalni. Fogy a magyar. Az elmúlt 20 évben szörnyen megugrott a nyugdíjasok száma, szinte csak belőlük áll az ország, ezért tolják annyira magasra azt a nyugdíjkorhatárt, ami már kínzás.. 10-15 éven belül már alig leszünk magyarok. Ha csak abba gondolsz bele, hogy a tanárok kétharmada 40 feletti, a férfiak átlagéletkora meg 70 körül van..

Namindegy. Igen, a nyugdíjasok országában kevesebb a gyerek, annak is egy része nem fehér magyar és igen, kb 700ezren dolgoznak külföldön az amúgy is kevés szülőképes magyarból, leginkább határmenti településekről.

Az értelmiség egy része az elmúlt 20 évben szerzett megugró nyelvtudás miatt sokkal nemzetközibbé vált, ők több helyen éltek/élnek, de nem fekszik nekik, hogy bevándorlók legyen más országban. Bölcsi, ovi idejére vissza szoktak jönni.

tegnap 05:24
 7/13 anonim ***** válasza:
89%
Ez már az óvodában is látszik. Jó pár éve már a 2,5 éves gyerekeket is felveszik, hogy kitöltsék a létszámot. Szeptembertől kezdi az iskolát a lányom, de a 22 fős csoportjukból csak egy vissza maradó lesz, még az SNI-seket is engedik menni iskolába (lányom is az). Állítólag azért, mert kevés a gyerek. És ahová menni fog, régen 3 évfolyam jár, már jó pár éve csak 2.
tegnap 06:43
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Igen ennyivel, pláne vidéken. 1988ban több mint 124ezer gyerek született, 2018ban pedig csak 89ezer.
tegnap 07:04
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Igen, egyre kevesebb a gyerek és egyre inkább Budapest agglomerációjába koncentrálódnak.

Én egy 20.000-es kisvárosban jártam általánosba, a legtöbb iskolában 3 osztály indult, a többiben 2. Azóta bezártak egy iskolát, ahol 3 volt ott 2 osztály lett, ahol 2 osztály volt ott 1 és azok is 20 fő körüliek. (Anyukám pedagógus azért tudom ennyire)

Megyeszékhelyeken is kevesebb gyerek van, de szerintem itt csak a születésszámok arányában kevesebb.

Viszont Bp agglomerációjában nem tudják hova tenni a gyerekeket. Falvakból nőttek 20 év alatt városok... Veresegyházon az egyik iskolában H osztályt is láttam 6-7 éve, van ahol tényleg konténerekben tanulnak a gyerekek.

tegnap 07:30
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

32 vagyok. Én is ezt tudom alátámasztani.

Mikor én jártam általánosba, a környékünk elég szellős volt. Üres telkek, szimpla házak.

Akkor volt alsóban A-B-C és D osztály, Felsőben a D-t betették a másik 3ba, tehát A-B-C. 20-25 gyerekkel.

Azóta az a környék nagggyon durván beépült. Az összes üres telket beépítették, Társasházak társasház hátán. A sokan a családikat is ikerházakká építették. Rohadtul betelepült környék lett.

És most ugyan abban az iskolában van A-B osztály. max 20 gyerekkel.

Mi leköltöztünk vidékre, fiam szeptemberbe kezdi az elsőt. 13-an lesznek. Évfolyamonként 1 osztály.

A most 8.-asok 5en vannak összesen.

Az igazgató elmondta, soha nem volt ilyen kevés létszámú ez az iskola. Nagyon durva.

tegnap 08:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!