Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » A testnevelés órát hány fokig...

A testnevelés órát hány fokig tartják kint a gyerekeknek az általános iskolában? Nálatok jellemző a kinti óra, tornacuccban, sapkában vagy nagykabátban?

Figyelt kérdés

Ma 1 fok volt, kint voltak.

Kicsit hidegnek tartom ezt az időt már, az én gyerekem gyorsan lebetegszik és sok a hiányzása már így is.

Tudom a kis olimpiai bajnokjelölteknek ez még jót is tesz, de a kérdésem arra irányul, hogy ez megszokott-e manapság, hogy télen majd sapkában, kesztyűben is kint tornáznak.

Gondolom adjak hálát a mindennapos testnevelésnek, mert nincs hely a tornateremben. Alsóban többször a folyosón volt az óra megtartva, de még azt is jobbnak tartom, mint a vékony tornacipőben kivinni őket.

2022. nov. 21. 23:28
1 2 3 4 5 6 7
 21/61 anonim ***** válasza:
85%
De okosak vagytok! Edzésre az én gyerekem is felöltözve megy,aláöltöző, melegítő.De tesire idő sincs átöltözni így. Bent meg nyilván le kéne venni azt az átizzadt aláöltözőt.Tesin amúgy csomó sorversenyt is csinálnak,amikor bizony ácsorognak leizzadva a sorban.Futás közben a szájukon át kapkodják be a hideg levegőt,mert nem tanítják meg hogyan kellene venni.Nehogymár ez normális legyen,mikor 2 tüsszentéssel már itthon kell maradni.Valóban nem olyan jó ám az izületeknek sem a hideg,főleg,hogy kb addigra tudnának bemelegíteni rendesen,mire az órának vége van.Az utánpótlás focistáknak már nincs kint edzésük a hideg miatt,a gyerekek meg kint tesiznek,és ez normális.Nem mondom,hogy mondjuk 15 fokban nem lehet kint futni,de azért 2 fokban már nem nagyon kellene ezt eröltetni.Ezt úgy mondom,hogy az én gyerekeim folyamatosan sportolnak,nem is betegesek,és mi is járunk még ilyenkor futni,csak az nem mindegy,hogy van előtte időm felöltözni,rendesen bemelegíteni, folyamatos mozgásban vagyok kint,majd bejövök átmelegedni,meg átöltözni,ők meg gyorsan átkapnak valami ruhát tesire,kimennek,ácsorognak,leizzadnak,megint ácsorognak,majd bemennek,és azt veszik át amire idejük van.Gyerekekről beszélünk.
2022. nov. 22. 09:17
 22/61 A kérdező kommentje:

Kevesebb ilyen b.. mogorva ember lenne utolsó, szebb világban élnénk.

Volt listánk, hogy mit kérnek az iskolába, ahhoz tartottuk magunkat. Szerencsére nem a legolcsóbb tornacipőt vettük, de sajnos ez sem alkalmas 0 fok körüli kinti tesire.

A sértegetés lényegét nem értem, hogy miért jobb neked ha sértegeted és leszólod a másik embert.Téged minősít.

Még elmesélném, hogy eddig is volt nála hosszú melegítő alsó-felső, de általában nem szóltak a gyerekeknek, hogy kinti tesi lesz és kivitték őket sortban - pólóban. Józan esze a tanárnak nem kell, hogy legyen, nemigaz?

Majd veszünk mindent, legfeljebb bőrönddel megy a gyerek a suliba és gondolom az átöltözésre is biztosítanak nekik plussz időt, mert erre is alig elég.

Tesi előtt és után se tízóraizni, se mosdóba nem tud elmenni, hát tényleg remek az oktatás és nobel díjat adnék annak, aki kitalálta a mindennapos tesiórát.

2022. nov. 22. 09:27
 23/61 anonim ***** válasza:
92%
Nem a mindennapi tesivel van baj,hanem hogy nincsenek meg hozzá a feltételek.Sportoló,túrázó család vagyunk,a gyerekek nagyon bírják ám a terhelést,jót is tesz nekik.Hetente 4 edzésük van, hétvégén még meccs.Jó lenne a napi mozgás,csak igen, akkor előtte,utána kellene idő öltözésre,rendesen be kellene melegíteni,stb.Én értem a problémadat,nálunk se foglalkozik a kutya se azzal se,ha rövidujjúba megy ki valaki,az más kérdés,hogy azért annyi esze van a gyereknek,hogy ne rövidbe menjen ki,de ilyen időben sportoláshoz speckó cucc kell,azt még nem is engedheti meg mindenki,meg nem is gondol rá sok szülő.A gyerek meg ha nincs nála, akkor mégis mit vegyen fel?Mégegyszer mondom,hogy nálunk megszokott ilyen időben is sportolni,nem is lusták a gyerekeim,de ettől az én hajam is égnek áll.Ma pl az első óra volt a legkisebbek tesi,itt konkrétan ködszitálás,volt,és 2 fok.Kicsit a szél is fújt,hogy még jobban fázzanak.Most köd már nincs,cserébe a szél erősödött fel,úgyhogy sokkal nem járt jobban a középső sem,akinek meg a 4.órája lesz tesi.Aki szerint normális,az menjen ki most egy melegítőben,és csináljon végig egy tesiórát.De úgy,ahogy a gyerekek,hogy közben megáll,kivárja még a társa megcsinálja a feladatot stb.
2022. nov. 22. 09:41
 24/61 anonim ***** válasza:
90%
Én 30 vagyok. Emlékszem, mert beivódott a fejembe, hogy ősszel ha nem esett az eső, mindig kimentünk a szabadba testnevelés órán általános iskolába. A tanár beöltözve, nagykabátban volt mindig, mi meg tesi cuccban, nem is kabátban.
2022. nov. 22. 09:54
 25/61 anonim ***** válasza:
74%
Ősszel utolsó!Nem télen,mert most tél van.10-15 fokban oké.0-2fokban,ködben,esőben,szélben nem oké.És nem a mozgás miatt,hanem mert nem tudnak rendesen felöltözni,nem folyamatosan mozognak,hanem szakaszosan,nincsenek bemelegítve.Maga a bemelegítés hiánya is sérülésveszélyes,de kint a hidegben lemerevedett izmokkal,izületekkel meg fokozottan az.De mindegy akkor,hagyjuk!
2022. nov. 22. 10:02
 26/61 anonim ***** válasza:
25%
Nálam november az ősz. Régen is és most is.
2022. nov. 22. 10:04
 27/61 anonim ***** válasza:
76%

#8 mert a te gyereked nem külföldi szülő gyereke? Te tök véletlenül egy magyart mint idegen nyelvet perfektül beszélő holland vagy, mi?

Agyam eldobom ettől a gőgtől ami a kivàndorlóknak van. Fura, hogy mégis velünk tàrsalogsz, magyar oldalon, nem holland honfitársaiddal. Sejtem is az okàt.

2022. nov. 22. 10:05
 28/61 anonim ***** válasza:
87%
26 nálam november vége az már nem az ősz kategória.Régebben meg ilyenkor már hó is volt.Hóban is kint tesiztetek tornacipőben?Az,hogy naptárilag azt mondod hogy ősz,az egy dolog.Én nem naptár,hanem időjárás alapján szoktam felöltözni is,így fagyban akkor is felvenném a kabátot,ha augusztus lenne.Namost éjszaka felénk már fagy.Jelenleg van 4 fok és szél.Ezelőtt 2 órával még csak 2 fok volt,szitált a köd.De mondom,menj ki,45 perc,úgy mint tesin,és csak melegítő lehet rajtad.Meg kell állnod percekre,ahogy a gyerekeknek is,ameddig a feladatot magyarázza a tanár,vagy ameddig a másik gyerek végigmenne a pályán.Lássuk fázol-e.Előtte semmi bemelegítés, És utána 5 perced lesz átöltözni,mert a következő osztály megy be az öltözőbe szintén átöltözni.Hajrá.
2022. nov. 22. 10:13
 29/61 anonim ***** válasza:
25%
Miért itt nagy a szád? Menj be az iskolába, és add elő ugyanezt ha nem tetszik, hogy kint van a gyereked.
2022. nov. 22. 10:31
 30/61 anonim ***** válasza:
77%
Itt vagy mindenki gyereke félig norvég,vagy nem értitek a problémát,hogy minden nap kint van a testnevelés óra,akár esik,akár fúj,és senki nem foglalkozik azzal,hogy fel van-e öltözve a gyerek,vagy nincs.A tanár felveszi a kabátot,a gyerekek meg fagynak kockára.De ki nem próbálnátok,csak okoskodtok,hogy öltöztesse fel a szülő a gyereket.Egyrészt ott sincs a szülő,másrészt nem tudod úgy felöltöztetni,hogy az kintre,meg bentre is jó legyen,mert teljesen átöltözni meg nincs idő.Tudjuk ezt a régen is így volt dumát,pont olyan,mint a régen minden jobb volt.Amúgy nem volt így régen,mert esőben,meg fagyban nem voltunk kint,nem tudom akit kivittek az milyen suliba járt,lehet már a katonai kiképzéssel keveri.Továbbra sem tartom ezt normálisnak,pedig nem hordjuk kocsival a gyerekeket,kimegyünk télen is az udvarra,járunk most is sportolni,de tudni kellene azért milyen keretek között lehet csinálni bizonyos dolgokat.A 4 fokban melegítőben udvaron futkosás,meg sorverseny az nem normális dolog.Ebben az időben futni is úgy indulunk,hogy aláöltöző melegítő,fél óra bemelegítés,és nem állunk meg,csak itthon,vagy viszünk melegítő felsőt is pluszban,hogy az izzadt hátunk ne fázzon meg.Esőben, ködben pedig 5 percen belül átázik minden ruha rajtuk.
2022. nov. 22. 10:41
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!