A testnevelés órát hány fokig tartják kint a gyerekeknek az általános iskolában? Nálatok jellemző a kinti óra, tornacuccban, sapkában vagy nagykabátban?
Ma 1 fok volt, kint voltak.
Kicsit hidegnek tartom ezt az időt már, az én gyerekem gyorsan lebetegszik és sok a hiányzása már így is.
Tudom a kis olimpiai bajnokjelölteknek ez még jót is tesz, de a kérdésem arra irányul, hogy ez megszokott-e manapság, hogy télen majd sapkában, kesztyűben is kint tornáznak.
Gondolom adjak hálát a mindennapos testnevelésnek, mert nincs hely a tornateremben. Alsóban többször a folyosón volt az óra megtartva, de még azt is jobbnak tartom, mint a vékony tornacipőben kivinni őket.
Gyerekkoromban minket tuti nem vittek ki télen.
Azokban a régi olcsó tornacipőkben, amit lehetett kapni a 80as években szép mutatvány is lett volna.
Hiába írjátok, nem is értek vele egyet. A kisgyerekekre is rászól az ember hidegben ne futkorásszon, meg sálat adunk rájuk, hogy ne kapkodja be a hideg levegőt.
Múlt héten még rövidnadrágban is kivitték őket.
Remélem majd megedződik, mert rossz mindig a hiányzás.
Nem tudom hány fok van a suliban, de már bent is fázik sajnos. Külföldön is van ez a nem fűtjük az iskolákat dolog?
"A kisgyerekekre is rászól az ember hidegben ne futkorásszon, meg sálat adunk rájuk, hogy ne kapkodja be a hideg levegőt."
Ki szól ra? Valami elmebeteg lehet. Üljön a fagyban vagy álljon egy helyben? Nem csoda, ha fázik. A sálat meg épeszű ember q nyakára teszi, nem a szája elé, ugyanis a kiélezett meleg levegőből nedves lesz a sál, aminkivallo baktérium tenyészetté válik.
Fűtenek az iskolában itt is - Hollandia- 20 fok van. Itt ennyi volt mindig is a normális.
Sose szóltam rá a gyerekemre hogy hidegbe ne szaladgáljon.
Lányom most 3.osztályos, és a legtöbb tesit szerencsére kint tartják nekik a friss levegőn, vagy legalább az óra egyik felét-sapka vagy fülvédő, csősál, kesztyű, és nem a régi hagyományos tornacipő hanem egy vízhatlan sportcipő kell.
Akik itt írjàk hogy bezzeg nàluk -20 fokban is kint vannak, azokat nem zavarja, hogy itt soha nincs -20 fok?
Ez nem arról szól, hogy vannak orszàgok ahol az emberek bezzeg sokkal okosabbak, hanem vannak orszàgok ahol sokkal hidegebbek a telek, és màris mást neveznek ott "hidegnek". Màshogy öltözködnek bizonyos hőfokban mint pl itt. De ne kezdjük már itt ez miatt ezt a dedós vergődést, ez nem olyan dolog ami bàrki érdeme, nem még a kis "exmagyaroké", akik ugye nagyon nagy valakik lettek mert befogadták őket, és fujjfujjj balkàn. Ez az orszàg éghajlati adottsága. Persze hogy kutyafaca a 0 fok ahol van -20.
És? Jamaicaban meg egyész évben 30 fok van, akkor azokat mész és leköpöd, mert de ciki, ő a 10 fokban is jégkockára fagy?
Dedó.
Én sose öltöztettem túl a gyereket. Nekem mondjuk a fülem is fáj sajnos a hidegben.
Aláöltözetet és rendes kinti cipőt nem kértek. Ha kint vannak, akkor egész órán kint vannak, nem csak az óra felét.
Fázott a gyerek. Szerintem az izületeknek se tesz jót, de ha felfázik, akkor veséje is. bánhatja. Emlékeim szerint sok olyan dolgot végeztünk tesin, amit bent a teremben lehet.
Minket még a szakközépiskolában is csak ősszel vittek ki futni, télen már nem. De ha nem fázna, illetve nem betegedne le ilyen hamar, akkor engem sem izgatna ez a kérdés valószínüleg.
"Aláöltözetet és rendes kinti cipőt nem kértek."
Khm... Ha nem kérik, hogy vegyen fel alsóneműt, akkor nem vesz fel? Ha nem kérik, hogy vegyen fel cipőt, akkor mezítláb megy? Ideje használni a józan paraszti eszét a gyereknek is, meg neked is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!