Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Ez most bántalmazás vagy nem?

Ez most bántalmazás vagy nem?

Figyelt kérdés

Testnevelés tanárom rosszul bánik velem úgy érzem.

Kicikiz a többiek elött hogy én "dagadt" vagyok, vagyis csak célozgat, kérdezgeti órán hogy miket eszem meg hogy biztos tonnányi chipset meg hektoliternyi kólákat, és én elmondom neki miket eszem (főzelék, leves, hús) és akkor biztos kilóméteres tányérokkal. Meg egyszer késtem mert elkellet mennem wc-re és megszorongatta a nyakamat úgyhogy ott maradt a nyoma, meg egyszer késett a buszom és akkor is mondogatta hogy igazgatóit fogok kapni meg stb., meg fenyegetőzik hogy úgy meg fog buktatni meg jah. És beírja a 2-est a jegyemet, és utána mégegyszer csak hogy rosszabb legyen az átlagom.

2020. jan. 2. 01:02
 1/10 anonim válasza:
90%
Menj át egy másik suliba. Vagy az igazgatónak mond ezt el vagy irj a tv2 tényeknek csináljanak egy riportot erről!
2020. jan. 2. 01:37
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Igen, ez bántalmazás. Szüleid?
2020. jan. 2. 07:28
 3/10 anonim ***** válasza:
21%

Igen ez azért bántalmazás és megszégyenítés.

DE ha tényleg túlsúlyos vagy és kövér, akkor a tanárod ezt nem rosszindulatból mondja, csak elég buta arra, hogy normálisan kitudja neked fejezni.

Ha túlsúlyos vagy akkor bizony mind az étkezésed mind a mozgás hiánya okozza.

Nekem unokatestvérem 14 éves és súlyosan tulsúlyos, sajnos az egész családjának önértékelési problémái vannak, a szülei így 100kg felett is azt gondolják, hogy a gyerek így jó.... A gyerek pedig ebben nött fel, mindig is túlsúlyos volt. A gyerek egy ketyegö bomba, a szivinfartus vagy más súlyos érrendszeri betegség bármely pillanatban jöhet. Az egész belsö szervei elvannak zsírosodva. A legrosszabb, hogy az ilyen nehéz embereket a mentösök sem tudnák egy kisebb baleset során menteni míg tüzoltók nem jönnek...

Gondolkodj el a táplálkozásodon. Ha a súlyod zavar egyszerüen mond el szüleidnek, hogy téged ez iszonyatosan zavar, és tenni akarsz ellene. Vegyetek egy mérleget és álljál rá. Nézd meg, hogy hány kg választ el a legjobb barátodtól aki normál súlyu.

Gyerekként kövérnek lenni azt jelenti mindig az leszel. A cukorbetegség és egyéb súlyos betegségek neked már a 20-as éveidben bekövetkezhetnek...

2020. jan. 2. 08:11
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Igen. Ha ott maradt a keze nyoma a nyakadon, az egyértelműen bántalmazás. Legközelebb (ha lenne ilyen) látleletet kell felvetetni róla.

A szóbeli bántalmazás nehezebb ügy. Legjobb lenne, ha a szüleid beszélnének a tanárral, ha nem javul a helyzet, ezzel is az igazgatóhoz kll fordulni. Dietetikai tanácsokat nem ebben a stílusban szoktunk osztogatni.

Ha megjegyzést tesz, nézz a szemébe, és nagyon kedvesen, halkan de határozottan mondd neki, hogy "Tanár úr/nő kérem, a a táplálkozásommal kapcsolatos kérdéseket a háziorvosommdal és a szüleimmel szoktam megbeszélni, a tanár úr/nő legyen szíves hozzájuk fordulni a javaslataival. A szüleim telefonszáma rendelkezésére áll az irodában."

Beszéld meg néhány osztálytársaddal, hogy mire készülsz, legyen aki bizonyítja, hogy te kifogástalanul udvarias voltál, mert előfordulhat, hogy a tanár nem így fog emlékezni.

A jegyekről meg kell tudnia mondani, mire kaptad. Persze minden órán adhat az órai munkádra egy kettest, de akkor fel lehet tenni a kérdést, hogy miért te vagy az egyetlen, akinél havi 20 alkalommal értékeli az órai munkát? Illetve ha nem is ilyen kirívóan, de miért aránytalanul többször, mint az átlagnál?

2020. jan. 2. 08:26
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Szüleiddel beszélj erről. Egyébként ha tényleg túlsúlyos vagy, védőnő vagy háziorvos valószínűleg gyógytesit javasolna, és akkor nem kell többet találkoznod ezzel a tanárral.
2020. jan. 2. 12:13
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem amúgy ez nagyon durva! Nehogy hallgass az ilyen "nem akar rosszat" érvekre. Amit elkövet, az minimum súlyos pedagógiai hiba, de akár büntetőjogi tétel is, hisz a foglalkozását végezve, hatalmàval visszaélve, nyilvánosan aláz, bántalmaz felnőttként egy gyereket.

Mindenképp a szüleid hozzáállása a kérdés, ha az én gyerekemmel történne, én azonnal beszüntetném a bántalmazást, ha enyhébb eszköz nem működne, nyúlnèk egyre keményebbhez.

Először beszélnék a tanárral, aztán az igazgatóval, közben gyerekpszichiátertől szereznék egy igazolást, hogy ez a magatartás káros a gyereknek és nem engedném tesizni. Ha kell, a szülői értekezleten is elővennèm és/vagy elvinném az iskolából, és/vagy feljelenteném a rendőrségen.

Természetesen a fogyást és a gyógytesit, sportot is intézném, de az alapkérdés szempontjából ez mindegy.

2020. jan. 2. 12:38
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Igen, bántalmazás. Ha jót akarna, akkor azt nem így tenné. Szemmel láthatóan pikkel rád, irritálod. Két dolgot tehetsz, hacsak nem akarsz így tűrni tovább:

1.Támadás: bizonyítékokat gyűjtesz ellene és minden lehetséges fórumon bepanaszolod (igazgató, fenntartó), stb.

2.Menekülés: ahogy a többiek írták: gyógytesi vagy teljes felmentés. Így-úgy mind a kettőt el lehet intézni. A gyógytesi könnyebb, szinte mindenkinek van olyan baja, ami miatt kiírhatnák rá. Keress fel pl. egy magán ortopéd szakorvost, és ha talál egy kis gerincferdülést, lúdtalpat, stb., akkor írja rá a kórlapodra, hogy gyógytestnevelés javasolt, normál testnevelés nem javasolt. Iskolai védőnőhöz kell leadni és a területileg illetékes pedagógiai szakszolgálathoz.

2020. jan. 2. 14:51
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Tesitanárok stílusa alapban elég nyers, én nem venném fel. A szorongatás más kérdés.

Megbuktatni meg nem fog, az csak üres fenyegetés. Vedd be a leszarom kapszulát.

2020. jan. 10. 19:53
 9/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítségeket! Igazából 60kg vagyok és 10 éves (tényleg azért sok), légyszíves ne mondjátok azt hogy ne használjam az oldalt.

Itt nem úgy van sajnos hogy gyógytesi mindennap hanem hétfőn van egyszer, a lábammal volt régen gond az megoldódott de ilyen hülyeségek voltak az órán, zokni dobálás lábbal, lábbal színezés rajzolás. Szüleimmel beszéltem, arról még nem volt szó hogy beszélnek vele. Amúgy elfelejtettem mondani egyszer úgy megnyomta a vállam hogy majdnem elkezdtem sírni. Bizonyítékom csak annyi van hogy osztálytársak megmondanák ha lenne ilyenféle "kihallgatás". Köszönöm a válaszokat.

2020. jan. 11. 16:14
 10/10 anonim ***** válasza:
Nem írtad el az életkort?
2020. jan. 11. 16:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!