Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Hogyan tanitjátok a gyermeket...

Hogyan tanitjátok a gyermeket nyelvre? Van értelme online?

Figyelt kérdés

Az angol szinte semmi amit suliban tanítanak nekik. (Heti 1 óra, az is szabadjáték majdnem)

Magántanár drága hosszútávon és akcentus is lehet.

Online oktatást próbálunk most, kezdő szinten, oktatóval, aki magyarul nem tud.

A feladatokat szinte én fordítom le a gyereknek. What's missing stb. Úgy, hogy angolból én nem tudok szinte semmit(németes vagyok)és nem fogom tudni pesztrálni az online oktatásokon. Még így kezdő szinten elmegy.

Elképzelhető az, hogy egy idő múlva tudni fogja magátol, hogy mi a feladat, mit mond a tanár angolul, mit kérdez meg stb, vagy hónapokon át ott kéne lennem tolmácsként mellettük? A gyerekek ahogy látom gyorsan tanulnak, akcentus nélkül képes utánozni, ezen el is hűltem.

(8 éves)

Vagy jobb, ha be sem fizetem idegennyelvű online oktatásra, és keressek más megoldásokat?(ez sem olcsó, de magántanárnál olcsóbb)

Vagy tanítsam németre amúgy? A német nyelvet tudom, abban tudnék segíteni, csak suliban angolos és a gimiben is az angolt fogják nyomni nagyon mert az meg kéttannyelvű nagyon kemény lesz, fel kéne zárkoztatnom angolból villámsebesen, mert ha lehet 8 évfolyamos gimibe átrakatnám.

#idegennyelvi oktatás #külföldi oktatók
2022. okt. 22. 15:45
1 2 3 4 5 6
 41/58 A kérdező kommentje:

"olyan helyre ahol normális iskola és tanárok vannak."

tavaly màr ki akartam venni de létszámokra hivatkozva csak igy nem vesznek át egy gyereket csak költözéssel lakcímváltással(bagy igye ehhez is már protekció kéne)

Ezért jutottam arra, ha másik általánosba nem tudom átrakatni, akkor marad a gimi a lehető leghamarabb mert oda átvesznek màr.4.után gyerekeket es megszabadulunk ezektől a tanítóktól.

2022. okt. 23. 12:53
 42/58 anonim ***** válasza:
79%

Nálunk sosincs hétvégére házi, de matekórán 4 oldal feladatot vesznek, és ami kimarad, az naponta lecke. Heti szinten verset tanulnak(ami tök jó szerintem), és úgy néz ki, hogy van 5 órája, hazafelé kiülünk a suli melletti játszóra, fél órát játszik a barátaival, hazamegyünk(megbeszéljük mi volt a suliban az úton), megírja a házit(max 1 óra), kimegy a barátaival focizni a ház mellé, majd bejön, játszik egyedül is, kaja, fürdés, alvás, 8ra ágyban van és alszik minden nap.

Szerintem nincs leterhelve, bár jobban lenne, ezek mellett megfér még a nyelv és a sport is, heti 2 sport, meg heti két nyelv(ő suliban még nem tanul sajnos). Na így már zsúfoltabb, de így is van, hogy a barátaival csinálunk szabad délutánján programot. Inkább úgy érzem hogy én vagyok leterhelve, ez mind a gyerekről szól, kint vagyok vele játszón, elmegyek érte, megírjuk a házit, megint kint vagyok játszón, kaját csinálok és alvás előtt mesélek.

Házimunka úszik, magánélet úszik, és én is kidőlök korán.

2022. okt. 23. 13:23
 43/58 A kérdező kommentje:

Nálunk kevesebb az órai munka mint a napi házi vagy néha egyenlő.

Ezt tényleg át is nézhetném.

Matekból asszem 1 oldalt szoktak venni minimum 1 oldal a házi is, de be szokták szedni a könyveket, azaz ha órai munkája hibás, vagy nem érti, azt megint átveszem vele. Tehát amit csinalunk hetkoznap matek: órai munka javítás, értelmezés(gyakran csak copyzza ész nélkül az egészet vagy random beír vmit és kész)plusz a házi.

Hetvégére ha kihagytam órai munka ellenőrzéseket akkor az is, plusz a dupla házik. Így van 4 oldal házi most és 2 oldal órai munka, mert szúrópróbaszerűen ellenőriztem hogy pl hiába csinálta meg órán mégsem tiszta még neki pl a számegyenesek 10 es beosztása. Pl jelold számegyenesen hol a 43, de csak 10 ig van számozva a számegyenes. Ezért hiába 4 oldal a házi amikben egy számegyeneses feladat nincs, visszatérek vele az órai munkákra is.

Magyar irodalom

Ahogy elnézem a tankonyv ugy néz ki, egy szöveg aztán 1 oldal kérdés. Azaz olvassa el es válaszoljon a kerdésekre. Órai munkát szinte soha nem látok benne! En nem tudom mit csinálnak órán, de az egész tankonyvet háziként olvassuk és töltjük.

Nyelvtan:

Nem tudom hogy haladnak, de nem sorban az biztos. Visszafelé lapozva mindig vannak kihagyott oldalak, feladatok, amiket nem vettek órán. Általaban napi 1 oldal a házi, de mindig mehetek vissza a kihagyott oldalakra is kitöltögetni. A gyerek azt mondja azokat nem kell csinálni(de lehet szorgalmi vagy bármi, mert a tankonyvbeszedésnél félek már a hiányjelektől, irtó szigoruan veszik a házihiányt, az valami terrorista szintű bűncselekmény ha nincs kész, arrogáns hiányjeleket, nem túl kedves tanítói figyelmeztetéseket von maga után a tankonyvben.)

Környezet 1 oldal órai munka lenne 1 oldal házi, de rendszeres vagy megesik, hogy 2 oldalon semmi nincs kitöltve.

Valójaban néha már azt sem tudom hol áll az agyam. De a gyereknek is tele van, néha úgy alszik el hogy szorzótáblázik, meg összead. Vagy ebédnél nekikezd számolni. At van mosva az agya.

Önálló tanulás még mindig nincs. El akarja lógni. Folyamatosan mellette kell lennem még most is tanulásnál. És fegyelmezni.

Ez valoszinu én rontottam el.

De ez miatt nekem sincs semmi időm.

Azaz suli után lefekvésig csak a vacsi tanulás furdés gyerekpesztra megy. Habár nálunk 7 kor alvás mert 5:40-es kelés van.

Ezután kezdek neki az én dolgaimnak. Lefáradt aggyal.

Célokban akadályoz a suli.

Eleve én a hiányosságokra mennék rá vele gyakorolni, meg a kotelező helyett mellett arra amik őt érdeklik, rengeteg olyan könyvünk van gyerekeknek amiknek minden szavát inná, annyira kíváncsi pl az emberi testre csontvázra, tudományos hogyan készül dolgokra, meg akar tanulni már pl breakelni is, a tánctudása mozgáskoordinácioját amugy sem ártana fejleszteni (a gondolkodással, agyi idegpályákkal is összefügg a mozgás amúgy)és rá lehetne feküdni a nyelvre is és mindenekelott a szabadidöre is.

De nem, mert a számegyenes, meg szinezni kell meg stb.

2022. okt. 23. 13:48
 44/58 anonim ***** válasza:
100%

"A rajzfilmek nem interaktívak, semmi értelme, videojátékokból már tud egy rakat felesleges szót. Pl "noob vagy!"

Vagy "kibannollak"

"What the hell""what the heck"

Ilyeneket tanul"

Biztos vagyok benne, hogy egy csomó olyan angol szót is tud, amiket nem oszt meg veled. Nyilván attól is függ, mivel játszik, én annak idején egy csomó állat meg növény nevét tanultam meg a szafaripark építős játékokból. Meg házak, fegyverek nevét stratégiai játékokból

2022. okt. 23. 14:16
 45/58 A kérdező kommentje:

Angol azert ijeszt csak meg

Mert kicsikorában egy magántanár nem tanitotta meg. Azaz nem mindegy a magántanár sem.

És nem tudok neki segiteni háziban sem, semmiben.

Es ha elmegy ezzel x év és nem tudna nyelvvizsgát sem tenni.

Vagy ugye másik opció hogy együtt tanulunk.

(De már herótom van a gyerekkel a tanulástól..)

2022. okt. 23. 14:26
 46/58 anonim ***** válasza:
42%

23% pontoztatok, kerdezem mi rosszat irtam?

Vagy az mar tulzas,hogy az en gyerekem beszel harom nyelvet egybol,mig a tietek nem? Talan,mert nektek teljesen magyar gyereketek van, nalunk pedig ez a minimum.

Alapvetoen en meg mindig tulzasnak tartom amit muvelsz,mindent akarsz de figyelembe sem veszed a gyereket. Majd o eldonti mit akar csinalni,de ha meg toled is a nyavalygast hallgatja,akkor miert csodalkozol,hogy nem akar egyedul tanulni?

A masik resze pedig,hogy nem hinnem hogy az iskola a gyenge, neked vannak akkora elvarasaid ami egyszeruen keptelenseg.

Sorolod a nyelveket,a rajzot es a sportot es a zenet,de egyaltalan van erzeke a gyerekednek a zenehez vagy a sporthoz? Mert akarni mindenki akar, csak nem mindenkibol lesz valami,ha pedig bena hozza akkor csak sokkal rosszabb lesz amikor szembesul vele,hogy masok jobbak.

Arrol megint csak nem beszelve,hogy szerinted egy 6-8 evfolyamos gimi nem nehezebb,mint egy sima altalanos iskola? En a hatosztalyos gimiben, napi 7 orak utan meg minimum 4-5 orat tanultam es ebben meg a hazi sem volt benne ebben az idoben.

Probald mar realisan nezni azt a gyereket es ne a te almaid kergesd. A fozes mar nyivakolva rohogtem, ha te sem tudtal megtanulni rendesen fozni egy gyerek es feltehetoleg egy ferj mellett, akkor ott a kepessegekkel van a gond, akkor mi lesz a gyerekkel? Nezd mar meg azokat akiknek zseni gyerekuk van, meg azok sem akarnak ennyi mindent raeroltetni a gyerekre, azt pedig te sem tudhatod hogy a vilag hogy fog alakulni a jovoben. De az is lehet hogy a gyereked nem is akar majd egyetemre menni, foleg ha igy tolod ra a dolgokat, aztan ha a boltban dolgozik majd minimalberert,akkor elgondolkozol hogy a fel epeted elcseszted olyan dolgokra amik nem is voltak a gyerek hasznara csak a te elegtelenseged novelte.

2022. okt. 23. 18:13
 47/58 anonim ***** válasza:

Plusz egy dolog, ha azt sem tudod hogy haladnak a suliban, akkor talan elgondolkoznek azon,hogy biztos ennyi hazija van a gyereknek, nem csinalnak semmit oran vagy csak a te gyereked marad le, esetleg nem is figyel es nem tolti ki es te ezt latod.

Amugy nem ertem milyen hely az se ahol nem lehet atiratni a gyereket masik iskolaba, max ha teljesen mas tipusu sulirol van szo.

2022. okt. 23. 18:17
 48/58 A kérdező kommentje:

Persze hogy figyelembe veszem a gyerekem, írtam egy nagycsomót őt mik érdeklik!

Amire igen tanittatni is akarnám.

Pl zongora, gitár, nyelv, tánc, box, gördeszka, kémiai kísérletezős tudomanyos játékok, a könyvei, a világról minden a gy.enciklopédiából, biológia emberi test, mindent saját maga vesz le a polcról és olvasgatja nézegeti, megbeszéljuk, nézünk hozzá videót is pl hogyan készül ez az, erdekli a sport is a kis súlyzokkal is edzene, fekvőzik is velem is tornázna meg sorolhatnám azt a millió mindent amit iskolai oktatáson a házikon KÍVŰL szeretne és szeretnék vele csinálni. Amire jók lennének a hétvégék!!! Mar "zongiráztunk"igazi zongora van a művházban en tudok is szo szo, néztunj kisgitárt izgatottan várta mikor mehet már a tanárhoz(ezt is a covid húzta át, mert tanárt is talaltam erre)

Nem azt mutatom neki hogy hogy hú sok a házi nem akarom. Ennyire hülye nem vagyok hogy elvegyem a gyerek kedvét! Neki azt tükrözöm, gyorsan megvan ha nem pattog fel, ha huzamban végigcsibáljuk az oldalt, néha jót tesz a kis időmérő játéka is ezzel is motiválom hogy egyik feladat 5 oerc másik 4.5 rekoord. Meg minden ilyen.

A gimik fel vannak arra készülve hogy 5.osztályosok az 5.osztályosok. nem fogják 8.osztályosként kezelni őket. Bízom abban hogy ők sem hülyék irreális követelmenyrendszerrel.

A tanárok nem számolnak be a pedagogiai modszertanukról a szulo es pedagogusok közt redukált a kapcsolattartás. Igy is rengeteg mindenrol beszelunk írásban. Es folyamat megy a sertodes abbol ha azt hiszik számon vannak kerve.

Múltkor pl amikor kerdeztem miert maradt ki 2 oldal orai anyag, simán nem volt hajlando válaszolni sem a tanito!

A főzésrol: anyának derogált főzmie ebben nőttem fel. Semmire nem tanitott meg de az utálatára igen. Na ezt felnőtten lekuzdottem hogy ne utáljak főzni es rengeteg mindent tudok főleg babakorában tanultam millio főzeléket mixeket turmoxokat párolni is meg mindent ami kell. De attol még nem jeleskedem úgy mint nagyanyáink akik csirkét is kopasztanak, és éttermeket leköröznek a főztjükkel.

Igenis szeretném ha a gyermekem szakértőktől tanulna meg főzni nem csak a netről receptekből!

Más sulikba letszámokra hivatkozva nem veszik át. (Vagy vmi extra jó indok kéne hozzá, vagy protekcio vagy lakcímváltozás )

Azért mert téged nem tudom kik mierr lepontoznak ne rajtam töltsd ki.

2022. okt. 23. 19:15
 49/58 A kérdező kommentje:

Kipróbálom az online angol oktatást 1 hónapra. Heti 2 alkalommal.(szo, vas, 2x fél óra)

Ha a hónap végén nem kell már nagyon a feladatokat tolmácsolnom, akkor átgondolom majd hosszabb távra. Még egy hónapra. Figyelni fogom a haladást/nem haladást.

Javasolták hogy ne is nagyon tolmacsoljak mert ugy nem fog ráállni "rákényszerülni" arra hogy kezdje érteni, és berögzítem neki hogy kisegítéssel tanul.

Meglátjuk.

2022. okt. 23. 19:30
 50/58 A kérdező kommentje:

+1

Egy gyerek hatalmas kíváncsisággal születik, minden érdekli mindent meg akar isnerni a világból, mindent kipróbál.

Később folyamatosan kezd önmagával tisztában lenni, hogy mikben vannak kudarcélményei, mikben sikerélményei, mik a sajat erősségei, gyengeségei, mi az ami kedvelt vagy kedvenc lesz, és mi az amit kipróbálás után annak ismeretében hanyagolni vagy elutasítani fog.

A 8 éves gyermekem még ott tart ha lehetne MINDENT kioróbálna még az életben a síelést, a szörfözést, a break, hip hop, zene művészet, festészet, építészet, golyópályákkal a kiegyensúlyozásokat, röntgenezné az embert, tanulna fogászatot, kémiát, biológián belul az anatomia, bacik vírusok, antigének vérkép, de még a pokifikáig is kiterjed! Miért égették el a könyveket miert nem volt szabad tanulni mi az unio, mi van az orosz ukran helyzettel, olyan az agyuk mint a szivacs.

A 8 éves kor még az, hogy keresi önmagát.

Amiket eddig elufasít pl a lányos táncok, az neki nem tetszik amikor fittnesses, vagy csajos előadások mennek, nem szereti pl a klasszikusokat sem, amikor élő zenekarokat nézünk fúvósakkal, nagybőgővel, karmesterrel, vagy pl a puzzle is valahogy hidegen hagyja, összeállítani pedig pl legozni szeret.

A szemelyisége, érzékei vagy erősségei még képlékenyek még önkeresés is van a világ megismerése által.

De az oktatási rendszerünk meg nyomja az ülj és tanulj, számolj, magolj tipusú "világnézetet."

Habár pl a tesiorák(a heti 1-2) nekem anno elegendők voltak ahhoz hogy aztán engem versenyekre is küldtek.(akaratom ellenére amúgy mert én amugy nem akartam de a tanár meg mindenáron, de jó, nagynehezen elmentem)

Táncban anno ugyanez, ott is kiszemeltek, de az is csak hobbym volt.

Nem is értettem minek a hajtás.

Ha vki pl szeret futni meg tehetsege van, azért miért kell ezt komolyba is erőltetni?

Én amiket írtam a gyermekről pl break zongora, ezeket nem ugy terhelném rá hog, márpedig nemzetkozi break versenyekre fogsz járni, és márpedig zongoranűvész leszel, hanem úgy hogy ez egy kis fűszer az életbe. Öröm.ezért.

2022. okt. 23. 19:56
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!