Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Hogyan tanitjátok a gyermeket...

Hogyan tanitjátok a gyermeket nyelvre? Van értelme online?

Figyelt kérdés

Az angol szinte semmi amit suliban tanítanak nekik. (Heti 1 óra, az is szabadjáték majdnem)

Magántanár drága hosszútávon és akcentus is lehet.

Online oktatást próbálunk most, kezdő szinten, oktatóval, aki magyarul nem tud.

A feladatokat szinte én fordítom le a gyereknek. What's missing stb. Úgy, hogy angolból én nem tudok szinte semmit(németes vagyok)és nem fogom tudni pesztrálni az online oktatásokon. Még így kezdő szinten elmegy.

Elképzelhető az, hogy egy idő múlva tudni fogja magátol, hogy mi a feladat, mit mond a tanár angolul, mit kérdez meg stb, vagy hónapokon át ott kéne lennem tolmácsként mellettük? A gyerekek ahogy látom gyorsan tanulnak, akcentus nélkül képes utánozni, ezen el is hűltem.

(8 éves)

Vagy jobb, ha be sem fizetem idegennyelvű online oktatásra, és keressek más megoldásokat?(ez sem olcsó, de magántanárnál olcsóbb)

Vagy tanítsam németre amúgy? A német nyelvet tudom, abban tudnék segíteni, csak suliban angolos és a gimiben is az angolt fogják nyomni nagyon mert az meg kéttannyelvű nagyon kemény lesz, fel kéne zárkoztatnom angolból villámsebesen, mert ha lehet 8 évfolyamos gimibe átrakatnám.

#idegennyelvi oktatás #külföldi oktatók
2022. okt. 22. 15:45
1 2 3 4 5 6
 11/58 A kérdező kommentje:

Nem egy diploma ragadt benn a nyelvvizsgák meg nem léte miatt, erről külön cikkekben zengtek. Hatalmas probléma volt már régen is a nyelvi lemaradás. Asszem most ezt eltörölték ugyan hogy nem kapják meg a diplomát nyelvvizsga nélkul, de nem vagyok benne biztos. De a százalék hatalmas volt akiknek bennragadt.

Felénk 2 gimi van csak ami 6 és 8 osztályos is nemcsak 4. Abbol az egyik angol kéttannyelvű, a masik meg ennél is keményebb:

"5.évfolyamtól kötelező első idegen nyelv az angol nyelv, kötelező 2.idegennyelv a képzés végéig a német nyelv, 9.évfolyamtól kötelező 3. idegennyelv a latin."

Írásbeli felvételi nincs, az altalános iskolai eredményeket nézik(hát nem színötös tanulo...nekem az a gimi jobb, ahol felvételi van)

A 4 évfolyamon emelt óraszámú az angol, nyelvi előismeret ELVÁRT.

Ez egy katolikus gimi..

Na így marad a kéttannyelvű kizarásos alapon. Az is elég neves és kemény suli, nemhogy a másik.

A gyerekek újszülötten bölcsisen 3 nyelvet megtanulnának, pont az egyik legnagyobb erőssévük a nyelvtanulás, ami a korukkal párhuzamban kopik ki, szerintem minél hamarabb annál jobb.

Anno hordtam magántanárhoz piciként de bejött a covid ami mindent keresztbe húzott, meg a tanár az istennek nem értette meg hogy ne iskolai módszerrel tanítson magoltasson hanem anyanyelvin, de megis képekről akart szavakat memorizaltatni interaktív beszédet meg állandoan kihagyta. Kudarcba fulladt a korai nyelvtaníttatása.

2022. okt. 22. 18:24
 12/58 A kérdező kommentje:

Magántanár talán felkészíteni vizsgára jó, de hosszútávú rendszeres tanításra már hatalmas költség nekem. Irtózatos óradíjak vannak.

Az online oktatás igaz 30 perces de vmi 3500 Ft vagy 3200. Heti 2 órával havi 28 ezer. Es adnak házikat is annak van ellenőrzése stb.

2022. okt. 22. 18:27
 13/58 anonim ***** válasza:
100%

Csak mondom hogy a magántanár 60 perc és 2500 ft sok helyen.

Leckét ad, ellenőriz ő is. De ha online várod a csodát sok sikert

2022. okt. 22. 18:35
 14/58 anonim ***** válasza:
73%

magyarorszågon nyelvoktatås az általános iskolákban bėka hátso fele alatt van. magyarorszågon lányom 3 osztályba kezdtek angol nyelvel bohockodni de mi 3.osztály első félévėnek a vėgén elköltöztünk németorszagba ,most 6. osztályos lånyom ės +2 nyelven beszél tökéletesen,nėmetül és angolul a magyar melett mert hogy itt 5.osztálytol tanulnak angolt de nem bohockodás szintjén

ha nyelvet akkarsz tanitatni a gyerekel akkor vagy angol-magyar 2 tannyelvü suliba járjon ahol mindent angolul tanitanak neki ,vagy költözetek el angol nyevterületre.

2022. okt. 22. 18:40
 15/58 anonim ***** válasza:
69%

"aki magyarul nem tud"

Nekem 4 éven keresztül (5.-8.) volt olyan angol tanárnőm, aki nem tudott magyarul. Ott csesződött el az egész nyelvtanulásom...

2022. okt. 22. 19:07
 16/58 A kérdező kommentje:

Ez is opció, kimenni pl Németországba/Ausztriába.

De akkor meg a németre kéne ráfeküdni.

De szerintem a németnek lenne több értelme.

Nem értem miért az angolt erőszakolják nálunk mindenhol, minden suliban, miközben Amerikába stb ha jól tudom, vízum is kéne, minden macera, és rengeteg utazási költség is, a jogsit sem fogadják csak úgy el (habár lehet tévedek), es egy rakat egyéb hátránya van a német nyelvterülethez képest munkavállalási szempontbol is.

De itthonra meg minden munkahelyen is, nemhogy sulikban, az angol a minden.

Mindenesetre nem akkor akarok kapkodni mikor esetleg 14 évesen ráadásul egy kamasznak pályát kéne választani, vagy érettségi után indulni valamerre használható nyelvtudás nélkül, amikor a flegmakorszakukat élik.

2022. okt. 22. 19:21
 17/58 A kérdező kommentje:
Ez a 2500 ez szerintem nagyon nem igaz vagy olyan szint is lehet
2022. okt. 22. 19:22
 18/58 anonim ***** válasza:
95%
Mert angolul szinte minden országban tudnak. Nemzetközi cégek is cégenbelül angolul kommunikálnak.
2022. okt. 22. 19:34
 19/58 A kérdező kommentje:

De a nemzetközi ütleteléseket sem értem, hogy miért nem a szomszédokkal üzletelünk mikor itt vannak "mellettünk", alacsonyabb szállítási költségek, vám, kevesebb üzemanyag, repülő sem kell hozzá. A németek látnak sokmindenben nálunk rációt is, gyakorta keresnek cégeket hogy itt termelnének nálunk, csak szakembereink nagyon kevés van, ez néha megállítja őket.*

Ők meg inkább németnyelv pártiak, pár szavazaton múlt csak, hogy nem az lett a világnyelv. Azért ezt megjegyezték.

Az egész magyar üzletpolitikánkat sem értem, de mindegy, kicsi vagyok én ehhez, ezt megítélni.

*megesett, hogy hatalmas gépparkkal akartak nálunk beruházni és egy hegesztőt bem talaltak nálunk aki valóban tudna hegeszteni. Hatalmas projekt ezen bukott el..

2022. okt. 22. 19:44
 20/58 A kérdező kommentje:
*nem találtak
2022. okt. 22. 19:45
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!