Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Hogyan tanitjátok a gyermeket...

Hogyan tanitjátok a gyermeket nyelvre? Van értelme online?

Figyelt kérdés

Az angol szinte semmi amit suliban tanítanak nekik. (Heti 1 óra, az is szabadjáték majdnem)

Magántanár drága hosszútávon és akcentus is lehet.

Online oktatást próbálunk most, kezdő szinten, oktatóval, aki magyarul nem tud.

A feladatokat szinte én fordítom le a gyereknek. What's missing stb. Úgy, hogy angolból én nem tudok szinte semmit(németes vagyok)és nem fogom tudni pesztrálni az online oktatásokon. Még így kezdő szinten elmegy.

Elképzelhető az, hogy egy idő múlva tudni fogja magátol, hogy mi a feladat, mit mond a tanár angolul, mit kérdez meg stb, vagy hónapokon át ott kéne lennem tolmácsként mellettük? A gyerekek ahogy látom gyorsan tanulnak, akcentus nélkül képes utánozni, ezen el is hűltem.

(8 éves)

Vagy jobb, ha be sem fizetem idegennyelvű online oktatásra, és keressek más megoldásokat?(ez sem olcsó, de magántanárnál olcsóbb)

Vagy tanítsam németre amúgy? A német nyelvet tudom, abban tudnék segíteni, csak suliban angolos és a gimiben is az angolt fogják nyomni nagyon mert az meg kéttannyelvű nagyon kemény lesz, fel kéne zárkoztatnom angolból villámsebesen, mert ha lehet 8 évfolyamos gimibe átrakatnám.

#idegennyelvi oktatás #külföldi oktatók
2022. okt. 22. 15:45
1 2 3 4 5 6
 31/58 anonim ***** válasza:
84%
Gimnáziumi felvételire felkészülés? 8 éves könyörgöm, honnan tudod, hogy nem szakmát akar majd tanulni. Ne rakj már ilyen nyomást a gyerekre.
2022. okt. 23. 11:48
 32/58 A kérdező kommentje:

Attol még tanulhat szakmát is ez is terv. Mert pl en nem vagyok egy konyhatunder 14 év korul vagy ahogy lehet suli mellett menni fog szakácstanfolyamra is.

Meg amúgy én inkább hangszerekre tanitanám még pl gitar zongora vagy gördeszka foci vagy a fiús dolgok szaltózás, box, stb mert valójaban amugy teljesen más életunk lenne ha az oktatási rendszer nem csinálna robotokat az emberbol hogy még hétvégén is tanulni kell annyi házit feladnak merthát hétvége van mindenki ráér.

Az egész oktatási rendszerünket utálom mint a sz...t.

2022. okt. 23. 11:55
 33/58 A kérdező kommentje:

Meg hétkoznap annyira van idő hogy hazajon eszik furdik házi alvás. Élete sincs senkinek(még a felnőtteknek sem) soha. Önmegvalósításról szinte álmodni sem lehet

De a tanítok meg szórják az egyeseket házihiányra.

2022. okt. 23. 11:58
 34/58 anonim ***** válasza:
94%
Akkor miért nem egy normál8s általános uskolát keresel neki? Fiam 5-es, alsóba soha nem volt lecke itthonra. Most egyedül csütörtökön nincs idejük leckét írni, de olyankor keveset is kapnak. Ha azt nincs kedve csütörtökönn délután itthon megcsinálni, akkor marad hétvégére, mint most is. Fél óra alatt kész volt vele.
2022. okt. 23. 12:12
 35/58 A kérdező kommentje:

Olyanokat olvasok itt ami nekem egy az egyben kamunak tűnik. Minz a 2500 ft os oradíj nyelvtanárnál.

Nálunk ez egy normális általános iskola ezen kívül vannak a kéttannyelvű ált.iskolák, meg ahova a másik réteg jár javarészt. Vagy van a sportiskola aminek meg vegképp nem látom értelmét. Addig rendben hogy a sport egészség kitartás önfegyelem meg mindenre jó, de abból itt senki nem fog megélni. Nem egy sporttagozatosat ismerek felnőtten, hogy felnőtten annyi köze van a sporthoz hogy tv ben nézi meg a gyerekével a játszótér. De annyira hajtották pedig a szülei versenyekre, leszerződésekre meg mindenre. Én ezt az irányt kihagynám.

2022. okt. 23. 12:32
 36/58 A kérdező kommentje:

Matekbol most 6 oldal a házi erre a hetvégére, nyelvtanbol sacc 4-4(irodalom nyelvtan)plusz kornyezet plusz egyén tantárgy plusz mivel rajzórán szinten alul teljesít neki kulön gyakorolni kell ranra szinezést és nagyon keményen be van rágva a tanár!!

Ezért még szinezőket is kell neki vennem satírozgatni!!

Komolyan betiltanám a hétvégékre a házifeladást!

2022. okt. 23. 12:34
 37/58 A kérdező kommentje:
*egyéb tantárgy
2022. okt. 23. 12:34
 38/58 anonim ***** válasza:
87%
Hihetetlen, hogy a magyar oktatás meg mindig ott tat, hogy minél többet gyakorol otthon a gyerek iskola után és hétvégén, akkor annál jobb tanuló, sikeresebb felnőtt lesz. Pedig már rég megdőlt, a világ legjobb egyetemei olyan országokban vannak, ahol jóval kevésbé vannak leterhelve a gyerekek, mégis remekül megállják a helyüket az egyetemeken és az életben
2022. okt. 23. 12:39
 39/58 anonim ***** válasza:
100%
Hát pedig ebben semmi kamu nincs. Lehet, hogy ha ez a helyzet nálatok az országon belüli költözésen kéne gobdolkodni, egy olyan helyre ahol normális iskola és tanárok vannak.
2022. okt. 23. 12:41
 40/58 A kérdező kommentje:

Ja és van a zeneiskola. De az meg utazásban nem volt oraktikus.

En a rajzórán akadtam ki.

Finommotorika. A gyerekem imád festeni gipszkiöntőzni gyurmázni hajtogatni tűvel cétnával esetleg papiron át öltögetni, de a szinezést erőszakolják élethalál!

A tanár meg van sertődve hogy mi lenéznénk a rajzóráit azért nem szinez normálisan a gyerek!

Jeleztem neki hogy oviban sem ült le szinezni de ezeregy más dolgot szerelgetni festeni gyurmázni hajtogatni mindent imád!

Es kérdeztem azt is mégis hanyadik osztályig erőltetik a rajtot szinezést?

De megigértem hogy gyakorlunk mert a végén meg is húzza a gyereket rajzbol ha nagyon ugrálok.

Semmi olyanra amiben önmaga lenne box gördeszka zongora nyelvtanulás ugrálás mozgáskoordinációk, kémia tudományok gyermeklexikon a világról BÁRMI ami Ő, szinte időnk sincs. Még a kötelező olvasmány is neccesen fér az egészbe.

2022. okt. 23. 12:44
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!