Egy alsóst mikre jogosít egy diákigazolvàny? Mièrt csinàltat mindenki hanyatt homlok a kicsinek?
Úgy is a szülö hozza viszi a kicsit, tehàt buszbérlettel nem kell szàmolni, úgy tudom diàkigazolvànnyal a tömegközlekedès lenne olcsóbb.
Úszni viszi a suli, tehàt pl strandi belépökhöz sem kell, es amugy is van gyerekjegy.
Egyàltalàn mire jo egy diàkigazolvàny alsósnak?
Pl. Sulis belső rendszerekhez, könyvtár, azonosításokhoz, tanulmányi versenyekhez is sokszor a diákigazolvány számot használják.
Szerintem, semmi probléma nincs vele.
+1 a 3-asnak
Komolyan eszedbe se jut, hogy nem mindenki vezet?
Egyébként a diákigazolvány nem csak jog, hanem kötelesség. Kötelező megcsináltatni.
Kotelezo csinaltatni mert az iskolai kreta programba azzal lehet regisztralni.
Jarnak uszni a varos masik vegebe es oda villamossal mennek. Kell az igazolvany.
Az iskolai beiratkozasnal mar kertek az okmanyirodaban kiadott papirt, maskepp nem lehetetr beiratni.
Őő én 3. osztályban kezdtem el bicajjal egyedül suliba menni. Utána meg busszal mikor elköltöztünk. Az 4. közepén volt.
Igaz ez a 90-es évek voltak, de eltudom képzelni, hogy egy 10 éves egyedül menjen mondjuk 10 percet gyalog. Jó ha van valami igazolványa.
Nàlunk csak menza meg lakhely és ilyesmi nyilatkozatokat kèrtek.
Semmi màst.
Amugy nem az a jellemzö, hogy kisgyerekeket tömegközlekedéssel szàllitanak a szülök. Szoval a nagy szàzalék biztos nem ez miatt csinàltat.
Köszi az egyéb tippeket.
Nàlunk a személyit sem lesz egyszerü intezni.(birosagi huzavona felügyeleti jogrol stb. Még nincs végzés rola.anelkül pedig nem adnak személyit. Személyi nélkül pedig nem adnak ki diákigazolvànyt)
Szoval a kreta rendszert akkor buktam ezzel, azaz diakig.nélkül nem lehet belépni?
Ha nincs a kreta rendszerben a gyerek akkor nincs is beiratva, nem kezdheti el az iskolat, teged meg emiatt fel is jelenthetnek a gyamugynel, a jegyzonel.
Ez nem olyan dolog, hogy minek egy ksigyereknek. Kotelezo ugy mint a szemelyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!