Egy alsóst mikre jogosít egy diákigazolvàny? Mièrt csinàltat mindenki hanyatt homlok a kicsinek?
Úgy is a szülö hozza viszi a kicsit, tehàt buszbérlettel nem kell szàmolni, úgy tudom diàkigazolvànnyal a tömegközlekedès lenne olcsóbb.
Úszni viszi a suli, tehàt pl strandi belépökhöz sem kell, es amugy is van gyerekjegy.
Egyàltalàn mire jo egy diàkigazolvàny alsósnak?
Valamelyik nap busszal ment be a lányom közeli vàrosba apjára,nem volt nála diákigazolvány,a sofőr teljes árú jegyet adott, pedig 10 évesen nem néz ki 20-nak a lányom. :)
Na most nem azon a 300 forinton múlik bármi,de tessék Kérdező,ez pont egy friss példa. Csak nyaralásokon volt nalunk,kocsiban ugye nem kell. De bizony a 10 km-re lévő vàrosba elkérte a sofőr. Ez van.
Kérdező, semmi extra megerőltető munkaval nem jár az, hogy megcsináltatod.
Budapesti közlekedést nem ismerem,de vak meg hülye nem vagyok, ha ott járunk, bizony látok gyerekeket az utcán, gondolom nem feltétlenül gyalog jön-megy.
Kötelező az iskolakezdésnél.
A Krétába is így tudsz bejelentkezni.
Kérdező, nem tudom, hol élsz, de nagyon sok gyereket kisernek busszal iskolába, vagy mert nincs kocsi, vagy csak egy van, és a másik szülő használja, aki korábban jár dolgozni, vagy mert aki a gyereket kíséri, nem tud/akar vezetni. Hidd el, rengeteg gyereket nem autóval visznek. Oké, az enyém már felsős, de ő pl busszal ÉS vonattal jár, mindkét berletehez kell diákigazolvány. És kellett akkor is, amikor még velünk együtt ment.
De egyébként sok helyre kellhet még, belépőkhöz mondjuk, van, ahol a kisebbekét is elkérik.
Én csak azt nem értem, a személyit miért most jut eszedbe intézni, amikor már minimum 6 éves a gyereked. Évekkel ezelőtt kellett volna. Beiratkozáskor nem is kérték? Már ahhoz is kellett volna.
Szerintem a kérdezőnek az a legfőbb gond, hogy kell az apa aláírása is az igazolvány készíttetésekor. Ha jól értem, elváltatok, és nem egyetértésben. És az ex ott tesz keresztbe, ahol tud.
Javíts ki, ha tévedek...
Igazából szükségünk még nem volt rá (1 éve van diákigazolványa), de a beíratásnál kötelező volt megcsináltatni, úgyhogy van, nem árt. Kb 20 perc volt megcsináltatni.
Egyébként igen, bérletet lehet vele kedvezményesen venni, azt tudom.
Diákigazolvány azért fontos, hogy elősegíti a diákok azonosítását a rendszerben. Ha láttál már diákigazolványt a kezedben akkor olyan mintha a személyigazolvány és a lakcím kártya szerelem gyereke lenne, mert használható információt is találhatsz rajta. (Pl ha elveszik tudják, hogy melyik iskolába adják be vagy hova küldjék el)
7 éve mikor végeztem az általánosban akkoriban már általános iskolában csak diáki felmutatása után engedték be az embereket. Ahová én jártam iskolába még a mai napig így van évfolyamtól függetlenül.
Emellett tényleg sok kedvezményt lehet igénybe venni vele. Honnan tudod, hogy esetleg nem mennek el állatkerti/múzeumi kirándulásra a következő nyolc évben. A diákigazolvánnyal nagyon sok 50%-os kedvezményt lehet igénybe venni. Ki kell használni míg lehet. (Hosszútávon nem mindegy sokszor, hogy 2500 forint a jegy vagy 1250ft. Sok pénz megy el feleslegesen, mikor neki járna a kedvezmény)
Az e-krétánál pedig szinte mindenhol a diákin található azonosító számot használják felhasználónévként. Ha nem lesz belépésed akkor az szivacs, mert sok információt jut el hozzád az iskolából, amit személyesen nem mindig említenek. Pl Nem kell megtanulni a teljes órarendet, hogy mikor végez a gyerek, milyen órái lesznek holnap amire kell készülni. Látható a házifeladatok/jegyek. Nem zsákbamacska az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!