Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Erre jogos az elégtelen?

Erre jogos az elégtelen?

Figyelt kérdés
Nyelvtanórán a fiam beírta a dolgozatban az egyik kérdéshez válasznak, hogy tengeri sertés (a helyes válasz tengerimalac volt). A tanár áthúzta az egész dolgozatot és egyest adott. Szerintetek jogos?

2022. okt. 2. 11:40
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
92%

Megérdemelte,semmibe vette a tanárt. A helyedben én is jól leszidtam volna.

Remélem, nem a fiad pártját fogtad!

Nevelés,tudod? Fontos dolog.

2022. okt. 2. 12:39
 22/47 anonim ***** válasza:
93%
Jogos volt. Menj el tanárnak, aztán csináld másképp, ha nem tetszik.
2022. okt. 2. 12:46
 23/47 anonim ***** válasza:
94%

Az egyik csalás, a másik szemtelenség/provokáció. Az egyiknek önvédő jellege van(a sok tudatlan próbál úgy tűnni, mintha tudna, hogy ne bukjon meg), a másiknak támadó jellege(majd megmutatom milyen király vagyok, hogy gúnyt űzök a dolgozatból, megviccelem a tanárt).

Össze sem hasonlítható a kettő.

2022. okt. 2. 12:52
 24/47 anonim ***** válasza:
99%

Csak egy egyszerű kérdésem volna: mondtad neki, hogy semmilyen kérdésre ne válaszoljon viccesen, mert a tanár azt mondta neked szülőin?! Ha igen, és fel is fogta, akkor jogos. Trollkodott, megérdemli. Biztos tanul belőle. Alsós? Felsős? (Nem írtad.)

Egyéb esetben nem. Ugyanis egy egész dolgozatot nem húzhat át, ha a többi kérdésre helyesen válaszolt. Károld el, és beszélgess el a gyerekkel.

Nem vagyok sem tanító, sem tanár, de itt én is azt mondom, beszélgess vele. Két felnőtt gyerekem van. Egyetlen egyszer mentem be az iskolába reklamálni, mert a tanár részéről ordító hiba miatt kapott rosszabb jegyet a lányom. Egy hülye szó miatt: tűzijáték. Szerinte rövid ü volt, kétszer aláhúzta pirosan. Na itt szakadt el nálam a cérna, mert ezért kapott rosszabb jegyet.

Megjegyzem, manapság nem irigylem a tanárokat. Van elég bajuk.

2022. okt. 2. 13:07
 25/47 anonim ***** válasza:
22%

Nem. Ez csak egy egyszerű helyetelen válasz. Ennyi.

Ez a nagy elvicceskedés meg tiszteletlenkedés túlgondolás.

Én valamikor 3.-ban az angol felmérőben az ananászt konkrátan lerajzoltam, mert bár tudtam, hogy melyik gyümölcsa a pineapple, nem jutott eszembe magyarul.

2022. okt. 2. 13:18
 26/47 anonim ***** válasza:
34%
Én tanár vagyok, szerintem nem jogos. A dolgozat célja, hogy a tudást mérje, a pedagógiai programban leírtak, illetve általános pedagógiai alapelvek alapján köteles a tanár értékelni, ez nem az "izmozás" helye. Alapvető pedagógiai hiba a magatartást érdemjeggyel büntetni. Sajnos vannak ilyen kollégák. Attól még nem jogos, hogy ő ezt év elején megmondtam. Ha év elején megmondja, hogy egyest ad a hangos böfögésért, az sem jogos. Az ilyen idétlen poénkodást számtalan egyéb módon lehet kezelni. Korrekt szankció pl egy szaktanári figyelmeztető. És természetesen arra a feladatrészre nem jár pont. De akár értelmesen el is lehetett volna beszélgetni a fiúval.
2022. okt. 2. 13:31
 27/47 anonim ***** válasza:
94%

A tanár szemszögéből: ha év elején megmondta, akkor most már jobb, ha tartja magát hozzá.

(Más kérdés, hogy mi az a szitu, ami miatt mondta? Ha a fél osztály elhülyéskedte az előző dogát, akkor pl érthető. Csak úgy a semmiből viszont fura.)

2022. okt. 2. 13:47
 28/47 A kérdező kommentje:

#24: Nem mondtam neki, mert azt gondoltam, ez alap. De semmiképpen nem trollkodott, mert nem tudta.

Felsős, hatodikos.

2022. okt. 2. 13:49
 29/47 anonim ***** válasza:
82%

Igen amúgy, ez is érdekes, hogy miért kellett egyáltalán ezt így előre megmondani. Gondolom volt már előzmény is.

Abban lehet igazság, hogy a szaktanári beírás jobban ráillik erre a helyzetre. Viszont. Annak igazából semmi következménye. Vagyis az lehetne, hogy a szülő leszidja a gyereket. Most a kérdező hozzáállása alapján ő ilyet nem szokott, mert nehogymár a kis csemete lelkivilága sérüljön. Ha a szülő nem vesz komolyan egy beírást, akkor az annyi, semmi értelme nem volt. Ellenben az egyes beleszámít az átlagba. Tehát a gyerek számára is egy látható következmény, amit viselnie kell, és amire az anyja sem tud legyinteni, hogy ugyan kit érdekel.

2022. okt. 2. 13:53
 30/47 anonim ***** válasza:
65%
29: 26 voltam. Nyilván az egyesnek nagyobb a visszatartó ereje, de akkor sem jogos. Csak egy példa: ha egy tolvajnak levágják a kezét, annak nyilván nagyobb visszatartó ereje van, mintha kap két hónap felfüggesztettet, de attól még nem jogos (Magyarországon), akkor sem, ha bíró előre megmondta, mert akkor sem hozhat a szabályoktól eltérő ítéletet. A gyereknek pont az a megfelelő súlyú büntetés, ha arra a feladatra nem kap pontot, ez ugyanúgy jelentkezik az átlagában, ha mondjuk négyes helyett hármast kap. Meg mellé egy szaktanárit. Hogy annak mi a következménye otthon, az már nem a tanár kompetenciája, de bárki elhiheti, általánosban igenis ciki, hacsak nem valami nagyon gettós suli, és a gyerek akkor is szégyenli, ha effektíve nem kap otthon büntetést. Amelyik gyereket meg nem érdekli a szaktanári, azt azt az egyes sem nagyon, ez tapasztalat. Kérdező, viszont neked kell eldönteni, hogy ezt az egyest most elkönyvelitek veszteségként, vagy esetleg bemész a tanárhoz megbeszélni. Ha csak egy random dolgozat, én lehet, hogy annyiban hagynám, a leírás alapján nem olyannak tűnik a kolléga, hogy érdemes.
2022. okt. 2. 14:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!