Ez elégtelennek számít?
Tanulási, figyelem zavaros(nevtan által megállapított)
Elsős kisgyerek
54%-ot ért el matematika dolgozatában.
Annyit adott rá a tanár?
Speciális tanmenet szerint tanul?
Mondjuk én azon akadtam fent, hogy most ment elsőbe 1 hónapja, és már dolgozatot írnak matekból...?
Kemény, a fiamék a relációs jeleket gyakorolják, kisebb-nagyobb, több-kevesebb, ilyesmi. Meg különböző vonalakat rajzolnak. Vagy mi volt ez, sorminta-dolgozat? Díszítősor-teszt?
Normál tanmenete van , mármint rendesen tanul a többiekkel és nem is értékelik máshogy elvileg, talán több időt kap azt hiszem
Jobbra balra nyilak,karikázás,sorminta volt a feladatban .de mivel feladat megértés gondja van szerintem emiatt lett csak ennyi neki
Az iskola ped programjában benne vannak a százalék határok. Általában ez 2es.
De szerintem annyira felesleges szeptember végén ezen aggódnod. (Mérni is az volt, nagyon durván korai.)
Nem akarlak elkeseríteni, de ha már most ilyen gondjai vannak, később még nehezebb lesz. Ezek még nagyon egyszerű feladatok, már oviban is kéne tudni.
A lányom 70-80 %-os dolgozatokat írt, de a tanár ezzel is évismétlést akart. Pedig ő is figyelemzavaros.
A kérdés, hogy miért ennyit írt. Ki vannak töltve a feladatok? A lányom pl. komplett feladatokat hagyott ki, mert nem vette észre, hogy ott van.
Miféle iskola ez? Hány éves a gyerek? Meg vagyok döbbenve, hogy tanmenet, x százalékos dolgozat, meg elsőben egy hónap után matematika dolgozat. Még írni olvasni sem tud, hogy ír dolgozatot? Vagy valami "tudósképzőről" beszéltek? Nálunk az egyetemen volt az, hogy 75 százalékig 1-es, és onnan 5 százalékonként nőtt 1-el a jegy.
Első általánosban még csak piros és fekete pont. Matematikáról sem volt szó, csak számolásról. Meg kockás papíron vonalak, pontok, hogy megtanuljunk beletalálni a kocka közepébe a ceruzával, ha majd a számok leírására kerül a sor.
Ha meg gimnáziumról van szó, akkor nagyon megtévesztő a kérdező "Elsős kisgyerek" megjegyzése.
Szerintem meg kell, mert egyébként nem érzed, milyen a gyerek tudása. Én is utálom a kíválóan teljesített értékelést, mert vannak, akik meg kíválóbban teljesítenek, az mégsem látszik, meg a többi..
Az elsősök szoktak írni kb három hét után felmérőt/dolgozatot, szerintem mindegy minek hívod, tavaly is így volt, de már első héten volt, hogy piros pontokért ment a dolog papíron, az is dolgozat/felmérő volt, csak nem hívták ennek, hanem pirospont szerző lehetőségnek, de ugyanúgy feladatok papíron, ugyanolyan, mint a dolgozatban utána.
A figyelemzavaros gyerek gyakran kihagy, nem pedig ront(esetleg, ha a feladatmegértés nem ment, de az inkább más miatt). Az enyém pl gyakran karikázott aláhúzás helyett, meg lemaradt, mert elbambult.
Nincs beszédkódja a gyereknek? Értelmi? Ha nem érti, az nem a figyelemzavar miatt van, ráadásul ép értelmű gyerek kérdez is, ha nem tudja mit kell csinálni, ezt dolgozat közben is lehet, hogy "mi a feladat?". Szerintem itt más lehet a háttérben, valószínűbb, hogy nem tudja a helyes választ, nem fogja fel a kérdést.
Először logopédushoz mennék beszédértés vizsgálatra, hátha csak ennyi a gond, utána mehet az iq teszt.
Egyébként akinek figyelemzavar baja van, annak a ritalin hatalmas változást hoz elsőre, ezt teszttel szokták mérni, de laikusként is szemmel látható a változás, kb 3 óra alatt az egész kimegy a gyerekből, szóval nem veszélyes, meg semmi, és nem is muszáj szedni, csak megnézheted, hogy hat-e. Akinél más gond van, annál nem hat úgy a ritalin, és hát látványos, ha nem történik semmi extra, vagy arra a 3 órára "nehezebb" lesz kezelni a gyereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!