Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Iskolások szülei! Mennyire...

Iskolások szülei! Mennyire észrevehető nálatok a pedagógushiány? (Megyét is írjatok, légyszi!)

Figyelt kérdés

Nálunk egyedül technika tanár nincs, minden osztálynál az osztályfőnök tartja azóta.

De ahogy múlnak az évek, a matematika, fizika és kémia oktatás is problémás lesz.

2022. aug. 18. 16:09
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
21%
Persze. De ez nem tanárhiány úgy általában, hanem urbanizációs folyamat. Ha lehet, nem kis falusi iskolákba kell járatni a gyerekeket, több okból sem.
2022. szept. 8. 07:47
 22/22 anonim ***** válasza:
0%

21-es, mondj ilyen okot.

Én elmondom miért ide járatom:

-10 perc gyalog, már másodikos korától egyedül jár a gyerek iskolába. Nem az én időm megy el rá, hogy kísérgetem, vagy viszem autóval. A jelenlegi benzinárak mellett ez fontos szempont. Tudom, mehetne egyedül busszal, de ez neki is egyszerűbb így.

-Mindenki mindenkit ismer.

-18 fős osztályok vannak, egy gyerekre több idő, több figyelem jut.

-Családias légkör, a szünetet, a napközit a kastélykertben, erdőben töltik, nem egy betonrengetegben.

-Bármikor tud iskolaidőn kívül is találkozni az iskolatársaival, mivel mindenki a közelben lakik.

-Ez egy gazdag település, nincs annyi problémás gyerek, nincs mélyszegénység.

-Egyébként meg sni-s, gyakorlatilag a nem körzetes iskola fel sem veszi.

-Van összehasonlítási alapom, mert a másik gyerek meg bejárt a városba. Őrült macera volt, és nem volt jobb ott sem a színvonal. Sőt! Voltak elég gáz gyerekek, állami gondozottak stb.

Szóval szerinted hova kéne járatni? Igen, nincs technika meg rajztanár. Nem mondom, hogy örülök neki, de a többi előnye kompenzálja a hátrányokat.

Van egy olyan babona, hogy a városi iskola erősebb, mint a vidéki, de ez nem igaz. Itt is diplomás tanárok tanítanak, a tudásuk semmivel sem rosszabb, mint a városi kollégáknak.

2022. szept. 8. 08:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!