Iskolások szülei! Mennyire észrevehető nálatok a pedagógushiány? (Megyét is írjatok, légyszi!)
Nálunk egyedül technika tanár nincs, minden osztálynál az osztályfőnök tartja azóta.
De ahogy múlnak az évek, a matematika, fizika és kémia oktatás is problémás lesz.
21-es, mondj ilyen okot.
Én elmondom miért ide járatom:
-10 perc gyalog, már másodikos korától egyedül jár a gyerek iskolába. Nem az én időm megy el rá, hogy kísérgetem, vagy viszem autóval. A jelenlegi benzinárak mellett ez fontos szempont. Tudom, mehetne egyedül busszal, de ez neki is egyszerűbb így.
-Mindenki mindenkit ismer.
-18 fős osztályok vannak, egy gyerekre több idő, több figyelem jut.
-Családias légkör, a szünetet, a napközit a kastélykertben, erdőben töltik, nem egy betonrengetegben.
-Bármikor tud iskolaidőn kívül is találkozni az iskolatársaival, mivel mindenki a közelben lakik.
-Ez egy gazdag település, nincs annyi problémás gyerek, nincs mélyszegénység.
-Egyébként meg sni-s, gyakorlatilag a nem körzetes iskola fel sem veszi.
-Van összehasonlítási alapom, mert a másik gyerek meg bejárt a városba. Őrült macera volt, és nem volt jobb ott sem a színvonal. Sőt! Voltak elég gáz gyerekek, állami gondozottak stb.
Szóval szerinted hova kéne járatni? Igen, nincs technika meg rajztanár. Nem mondom, hogy örülök neki, de a többi előnye kompenzálja a hátrányokat.
Van egy olyan babona, hogy a városi iskola erősebb, mint a vidéki, de ez nem igaz. Itt is diplomás tanárok tanítanak, a tudásuk semmivel sem rosszabb, mint a városi kollégáknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!