Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem bérnöveléssel vagy...

Miért nem bérnöveléssel vagy szociális lakásokkal oldja meg a kormány a pedagógushiányt?

Figyelt kérdés

Rengeteg frissen végzett pedagógust ismerek, aki egyszerűen anyagi okok miatt nem tud tanítani, szimplán azért, mert abból a nettó 120-130 ezer forintból amit kezdőként kapna, nem tud megélni. Hogy is tudna, amikor Budapesten már garzont, sőt lassan már szobát is alig kapsz annyiért rezsivel?

Ehelyett a kormány azzal próbálja megoldani a pedagógus hiányt, hogy nyelvvizsga nélkül is taníthatnak, illetve hogy a nyugdíjas pedagógusok (óraadók) már nem csak 10 hanem 14 órát is adhatnak. Ezzel sokat segített a fiatal, kezdő pedagógusok helyzetén...

Nesze semmi megoldások helyett, miért nem nyújt valódi megoldást a problémára a kormány? Ami vagy béremelés lenne, vagy olcsó szociális lakások a kezdő pedagógusoknak a nagyvárosokban.

2019. jún. 18. 14:10
 1/3 anonim ***** válasza:
73%
A Fidesz egyedüli célja minél több pénz ellopása. Ennyi. Az, hogy az ország tönkremegy közben? Kit érdekel? Akit nagyon zavart a Fidesz-maffia tevékenysége, már lelépett...
2019. jún. 18. 14:14
 2/3 anonim ***** válasza:
86%

Inkább az adókat kéne csökkenteni, mert az tényleg csak arra megy el hogy a kormány tudja űzni a szabad rablást.

Ha valaki az állítólagos magyar 2019-es átlag havi fizetést megkeresi, abból annyi adót meg járulékot levonnak, ami sok magyar kis keresetű embernek az egész havi fizetése.

De még is mire? A kórházba a plafon leszakad, az utak rémesek, az oktatás romokban, nyugdíjunk nem lesz.

De akkor még is hova kerül az a rengeteg pénz? Mészáros Lőrinc zsebébe?

2019. jún. 18. 14:33
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Már párszor leirtam itt a topikban. Tanár vagyok, 1 év után feladtam. Alapból szerződéssel vettek fel, minden évben újították volna. Vagyis a júliusi és augusztusi hónapra fizetést sem kaptam volna.

A maradék hónapokban is a nettóm nem érte el a 140-et.

Szerény kis városomban egy egy szobás albérlet 100 ezer körül van.

Mégis miből kellett volna kifizetnem+rezsit fizetni, enni valamit, megvenni a gyógyszereimet stb. És akkor arról még nem beszéltünk, hogy vennék magamnak ruhát vagy évente egyszer elmennék nyaralni stb.

Elhelyezkedtem egy multinàl és mellette Skypeon van néhány magán tanítványom.

Nem látok rá esélyt, hogy valaha is visszamenjek állami suliba tanítani.

Pedig reál tárgyakra szakosodtam, gyakorlatilag bárhova felvennének, mert hiány van belőlünk.

Szerintem jó ötlet lenne a szociális lakás.

De szerintem a legjobb megoldás a normális fizetés lenne.

Más szektorban is probléma az alulfizetettség, nem fair, ha csak a tanárok kapnak szociális lakást.

Normális fizu kell, amiből megoldod magadnak. Szerintem.

Egyébként fun fact, hogy 2 db csoporttàrsam van, akiről biztosan tudom, hogy tanít állami /egyházi suliban.

A többiek tudomásom szerint szintén elhagytàk a pályát (vagy meg se próbálták diploma után). Nagyon szomorú, ki fog öregedni a mostani gárda..

Ugye a fizetés kategóriànként emelkedik, akik már benne vannak huszonéve, azoké már nagyjából elfogadható. De pályakezdőként sajnos nem. 🤷‍♀️

2019. jún. 18. 14:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!