Iskolások szülei! Mennyire észrevehető nálatok a pedagógushiány? (Megyét is írjatok, légyszi!)
Nálunk egyedül technika tanár nincs, minden osztálynál az osztályfőnök tartja azóta.
De ahogy múlnak az évek, a matematika, fizika és kémia oktatás is problémás lesz.
Majd kiderül szeptemberre.
Most még nem tudják a szülők.
Az a baj, hogy ezt egy szülő nemigen tudja megítélni.
Ugye 26 óra a plafon, amit egy ped. tarthat. Nekem és szintén szakos kollégáimnak 30-on felül volt az óraszámunk érettségiig, mert nem volt elég kolléga. Szülő ebből annyit lát, hogy nincs hiány, minden órát szakos tart.
A minőséget meg hagyjuk 30+ heti óránál...
Szóval nehezen megítélhető ez a szülői oldalról szerintem.
Székesfehérváron az egyik középiskolában 9.-ben matekből a gyerekek részt vett bejegyzést kaptak, mert az tanított, aki éppen ráért.
Egy alföldi városban januárig egyetlen angol óra sem volt megtartva.
Ez a helyzet fog eszkalálódni. Nem lesz csoportbontás, de majd lesz magántanár annak aki meg tudja fizetni.
Ez szerintem mindenhol nagy probléma.
Attól még, hogy a szülők azt látják, hogy minden óra meg van tartva a gyereknek, és beírják ide, hogy nincs gond, az nem azt jelenti, hogy nincs tanárhiány. Sokszor az adott képesítéssel nem rendelkező tanár tartja meg az órát.
TÖkölön és SZigethalmon pl az általános iskolában 7 fő tanárt/tanítót keresnek. Ezt nem feltétlenül érzékeli a szülő, mert valaki úgyis bemegy órát tartani így is.
A zalalövői általános iskolában egyáltalán nincs kémia-fizika szakos tanár. És ez csak a jéghegy csúcsa. Egyre többen mennek nyugdíjba, és a helyükre nincs senki.
Nekem pont technika szakos diplomám is van, de itt nem hirdetnek, pedig megyeszékhely,
nem kevés iskolával, de más tanari állás is alig van a közigálláson. Jelenleg munkanélküli vagyok, így a tanári állasokat is szoktam nézni.
Nem technika tanárból szokott hiány lenni.
Alsós tanító és napközis felügyelőből van nagyon kevés, illetve felsőben a kémia-fizika szakosokból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!