Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Mi a helyes döntés?

Mi a helyes döntés?

Figyelt kérdés

Fiatal anyuka vagyok, egy 7 éves kisfiúval, aki most végzett az első osztállyal.

Én szeretnék felköltözni a fővárosba, a kisgyerek szeretne maradni a nagyszülői házba és az ottani iskolába.

Ti ráerőltetnétek az akaratotokat, hogy csak azért is jössz anyával, vagy lenne neki választási joga?

Nekem már van munkám a fővárosba, keresem az albérletet és az iskolát is.

De még augusztusig fel tudok adni mindent.

Mivel csinálok jobbat? Ha hagyom az ő akaratát érvényesíteni, vagy érényesüljön az én akaratom?

2021. júl. 15. 12:34
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
83%
Sajnos nem tudom, mert most nem tartjuk a kapcsolatot, de majd megkérdezem 🙂Mondjuk ott elcseszte az anyuka, mert előbb ígérte be, mielőtt megbeszélte volna a tulajjal😕De akkor már nem volt visszaút, olyat nem lehet csinálni, szóval meg kellett oldania🤷
2021. júl. 15. 20:49
 22/28 anonim ***** válasza:
100%

Totál megértem, hogy ilyen mérgező szülői kapcsolatból szabadulni akarsz. És nem a gyerek dönt, hanem te. lesz stabil munka, lakhatás, iskola. Amit viszont mérlegelned kell: Lesz segítség is?

Iskolai szünetek, értekezlet, hamarabb vidd el a gyereket, betegség, maradj otthon, ne adj isten megint digitális oktatás. Meg tudod ezt is majd oldani? (persze, ha egyedül vagy, mindent is megoldasz, csak hogy?)

2021. júl. 16. 12:22
 23/28 anonim ***** válasza:
57%

Nézd nem tudom hol laktok és mik ott a lehetőségek,de a fővárosnál jobb jövőt nem hiszem,hogy bárhol tudsz neki teremteni.Munka szinte mindig van.Nem feltétlenül a legjobb,legjobban fizető álláslehetőségek várnak,de vannak.Iskola is millió egy van.Ha japánt,spanyolt,olaszt,bármilyen egzotikus nyelvet akar később tanulni megvan a lehetősége rá,hogy ne ragadjon le csak az angolnál.

Vannak két tannyelvű iskolák,vannak még a legkevésbé ismert munkakörökhöz is szakmaszerzési lehetőségek,rengeteg főiskola és egyetem is várja.

Fontosabb ez mint egy pár 7 évesen megismert kisgyermek.Nem most szövődnek örök barátságok,pillanatok alatt meg fogja szokni az új iskolát.Mutass meg neki sok újdonságot,és ő is látni fogja,hogy mennyi jó dolog várja.

Itt az állatkert mellett a tropikárium,a planetárium,rengeteg múzeum,a hősök tere,liget,többféle strand is olcsótól a drágáig..

Aztán ha mégse jön be a pesti élet még mindig van hová vissza mennetek :)

2021. júl. 18. 08:46
 24/28 anonim ***** válasza:
78%
Elég rég járhattál Budapesten, 23-as. A Planetárium 2017 óta (valószínűleg örökre) zárva van.
2021. júl. 18. 19:43
 25/28 anonim ***** válasza:
Tényleg? Itt lakom,tényleg rég jártam pesten.Nem járok planetáriumba szóval nem tudom,utoljára talán 15 éve voltam.De tény,hogy van planetárium,az hogy zárva az már inkább szívás.De minden más nyitva kellene,hogy legyen.
2021. júl. 21. 10:34
 26/28 anonim ***** válasza:
59%
Nem a gyerek vagy a szüleid döntenek, hanem te. Azt mérlegeld, hogy tényleg meg tudod-e oldani egyedül, hogy minden szünetet, betegséget végigcsinálsz, lesz-e túlórád, lesz-e vészhelyzetben mittudomén lehetőséged fizetett segítségre vagy össze tudsz-e fogni barátokkal... stb. És persze tudsz-e majd félre rakni. Szóval a praktikus oldalát. Egyébként sokkal egészségesebb költözni, legyél végre felnőtt, mert ez alapján a szüleid a gyerekeddel tartanak sakkban és ez neki sem jó példa az életre. A gyerekednek lesznek új barátai, hamar meg fogja szokni. Én kettővel lettem egyedül, rám is rám voltak szállva a szüleim, akiket nagyon szeretek, s akik nagy segítség, de annak mindig ára van, mert ők jobban tudják, nekik is van jobb ötletük... Pedig ők sosem manipulálták ellenem a gyerekeim... Aztán jött a vírus fél évre, és kiderült, hogy mégis mindent meg lehetett oldani, nélkülük. Azóta végre elhiszik, hogy életképes vagyok és nem dől össze az univerzum, ha nem irányítják. El kell kezdeni elkövetni a saját hibáid akár, s felelősséget vállalni a saját gyerekedért. Akinek hosszú távon az az érdeke, hogy felnőtt, érzelmileg és pénzügyileg önálló, fejlődő, kompetens anyja legyen, s ez fontosabb, mint most a nagyszülők tutujgatása. Ha szeretnek, s annyira rossz döntés lesz, legfeljebb visszamentek.
2021. júl. 25. 05:16
 27/28 anonim ***** válasza:
54%

TE döntsél!

A gyereknek ebbe nem lehet beleszólása nem lát a dolgok mögé egy kicsit sem.

Engem anyám 12 évesen hagyott dönteni, döntöttem is... A mai napig szívom a levét és nem tehetek már semmit. (20/F)

2021. júl. 31. 13:27
 28/28 anonim ***** válasza:
79%
Nem ő döntene, de ez nem azt jelenti, hogy figyelembe sem veszem az ő érdekeit (ahogy így itt néhány válaszból kiérzem). Én egy ilyen váltás biztos, hogy az iskolakezdés előttre időzítettem volna, mikor az óvodai közegéből ígyis-úgyis kikerül a gyerek.
2021. aug. 2. 20:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!