Mit tennétek a helyemben? Őszintén, fogalmam sincs mi a helyes döntés.
Nem rég született meg az első kislányunk a férjemmel és mivel ez már egy hetek óta tartó dilemma úgy gondoltam megkérdezek idegeneket, hogy mi igazából a helyes döntés.
A férjem húga (15 éves) nagyon szeretne a keresztanyja lenni és tényleg, nagyon szereti a kicsit, de nem tudom alkalmasnak találni ehhez. Először is, ugye kiskorú, ezért nem tudna úgymond hozzájárulni a keresztszülői kötelességekhez, mivel a férjem és az ő szülei nevelik és még sulizik. Aztán meg ugye, még elég fiatal, ami bár nem gond, de azért mégsem így képzeltem el. Ne értsetek félre, nagyon birom a kiscsajt, jó fej meg szeret minket, de itt jön közbe a másik dilemma.
Nekem is van egy húgom, 19 éves, egyetemista mellette dolgozik. Nagyon megbízható, a terhességem alatt is teljesen számíthattam rá és tudom, hogy ő is él-hal azért, hogy a kicsi keresztanyja legyen, de mégis mindig mondja, hogy adjuk meg az örömöt a férjem húgának és hadd lehessen ő. Viszont én annyira bizonytalan vagyok, eleve itt nálunk családról családra mindig az volt a szokás, hogy mindig a feleség testvére a keresztszülő az ELSŐ gyereknél. Meg én olyan sokszor számíthattam a húgomra, hogy csak benne tudnek megbízni, ha talán történne valami velem meg a férjemmel.
Szerintetek mi a helyes döntés, hogy mindenkinek megfeleljek? Mert azért tudom, hogy a húgom is a szive mélyén szeretne a keresztanyja lenni, de a férjem húga is, sőt ő nyiltan.
24/N
Mivel ateista vagyok, számomra ennek semmi jelentősége nincs, de tudtommal a keresztszülő régen az volt, aki a szülők sokkal valószínűbben bekövetkező halála esetén örökbefogadta a gyereket és keresztényi tanokra nevelte. Mármint a keresztelő rituálén kívül. Ennek ma már keresztényi értelemben sincs az égvilágon semmi jelentősége, mert örökbefogadni halálotok esetén is a gyámhatóság szabályai szerint fogják.
Ha pedig nem vallási okok vezetnek rá, csak amolyan névleges kinevezésről beszélünk, akkor pláne mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!