Mit vennétek 194. 000 forintból? Mit tennétek a helyemben?
Ajándékokból jött össze 124.000, születésnap, karácsony, ballagás ilyesmi. Én nem szeretném elkölteni, nincs is igazán, olyan szükséges dolog ami nélkül nem tudnék élni. Én szívesebben gyűjtögetném tovább. A szüleim viszont folyton piszkálnak, hogy nem veszek belőle semmit pedig azért kaptam, hogy magamra költsem. Van még pénzem a bankban is, a szüleim azt szeretnék, hogy kivegyük és hozzá tegyem a többihez. Kb. 70.000 forintról van szó. Én viszont nem látom értelmét mert ahogy ismerem magam és az eddigiek alapján is egyértelmű, hogy csak eltenném. A bankban legalább kamatozik. Én nem tudom mi ezzel a baj mert most tényleg nem vágyom semmire, később pedig, ha valóban szükségem van rá jól jöhet. Mindenesetre akkor tulajdonképpen 194.000 forintról van szó. Ha elkölteném valamire szerintem megbánnám, de van igazság abban is amit a szüleim mondanak. Folyton azt hallgatom, hogy csak ülök a pénzemen, fösvény, sóher vagyok stb., de nem tudom mire kéne költenem. 14 éves vagyok nekem nincs semmi kiadásom, a szüleim tartanak el. Nem sajnálok magamtól egy csokit vagy valamit, ami megtetszik megveszem, de ők valami nagyobb, komolyabb dologra gondolnak.
Szerintetek hogyan döntsek?
Hát én motort vennék, de azthiszem nem pont ez a kérdés.:)
Én tuti végig gondolnám, nincs-e semmi, de tényleg, amire picit is vágynék... Ha nincs gyűjteném tovább, egyszer majd csak elköltöm valamire...:D
Egyetértek, szerintem ha nincs olyan, amire most nagyon-nagyon vágysz csak azért veszed meg hogy költsd a pénzt, akkor csak megbánod, hogy elherdáltad.
Ha nem akarod, hogy piszkáljanak, akkor esetleg mondd meg, hogy arra gyűjtesz, hogy később jogosítványt szerezz, egyetemre menj, érettségi bálra, nagyobb utazásra együtt a családdal, stb..
El ne költsd, ha nem akarod!
Esetleg az 1/10-én vegyél valami olyat, aminek hosszú távon is hasznát veszed, akkor talán a szüleid is leszállnak rólad.
Viszont nem értem őket: összetehetnék a 2 kezüket, hogy ilyen gyerekük van és nem olyan, akinek kifolyik a kezéből a pénz, mert minden hülyeségre elszórja...
# 8
Engem is mindig nyaggattak, hogy költsem el, elköltöttem egy valag pénzt (240.000 volt azthiszem... Nem is tudom minek adtak ennyit...) Aztán meg amikor szükségem lett volna rá, mert vágytam valamire (motor) akkor meg nem volt pénzem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!