Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit vennétek 194. 000 forintbó...

Mit vennétek 194. 000 forintból? Mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés

Ajándékokból jött össze 124.000, születésnap, karácsony, ballagás ilyesmi. Én nem szeretném elkölteni, nincs is igazán, olyan szükséges dolog ami nélkül nem tudnék élni. Én szívesebben gyűjtögetném tovább. A szüleim viszont folyton piszkálnak, hogy nem veszek belőle semmit pedig azért kaptam, hogy magamra költsem. Van még pénzem a bankban is, a szüleim azt szeretnék, hogy kivegyük és hozzá tegyem a többihez. Kb. 70.000 forintról van szó. Én viszont nem látom értelmét mert ahogy ismerem magam és az eddigiek alapján is egyértelmű, hogy csak eltenném. A bankban legalább kamatozik. Én nem tudom mi ezzel a baj mert most tényleg nem vágyom semmire, később pedig, ha valóban szükségem van rá jól jöhet. Mindenesetre akkor tulajdonképpen 194.000 forintról van szó. Ha elkölteném valamire szerintem megbánnám, de van igazság abban is amit a szüleim mondanak. Folyton azt hallgatom, hogy csak ülök a pénzemen, fösvény, sóher vagyok stb., de nem tudom mire kéne költenem. 14 éves vagyok nekem nincs semmi kiadásom, a szüleim tartanak el. Nem sajnálok magamtól egy csokit vagy valamit, ami megtetszik megveszem, de ők valami nagyobb, komolyabb dologra gondolnak.

Szerintetek hogyan döntsek?

2013. aug. 20. 00:43
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%

szerintem ne vegyél semmit.ha nincs szükséged semmire, ne költsd el. nekem is sok pénzem van, jogsira(B) tartogatom, és majd utána autóra(nem mindennapit szeretnék, úgyhogy van mit gyűjtenem még ehhez is). hidd el lesz majd olyan, amit szeretnél venni, és ha most ezt elköltöd csak azért mert a szüleid azt akarják, akkor majd nem lesz pénzed arra amit te szeretnél.

16/l

2013. aug. 20. 16:28
 22/28 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Én is úgy gondolom, hogy felesleges elkölteni olyasmire, aminek úgysem venném hasznát. Később, ha lerakom a jogsit vagy én állom a féléveimet majd ők is belátják, hogy nem hülyeség rakosgatni. Egyenlőre nem így gondolják és kissé elbizonytalanodtam, hogy melyik is a jobb döntés.

2013. aug. 20. 19:14
 23/28 anonim ***** válasza:
100%
Fejleszd amid van.Például ha van egy biciklid ami nem a legújabb akkor vegyél egy kicsit fejlettebbet.
2013. aug. 20. 19:35
 24/28 anonim ***** válasza:
49%
Nem szoktam senkinek az orrára kötni, de én kiskoromban elkezdtem gyűjteni és 14 éves koromra összejött 476.000 FT, egyébként én olyanokra spórolok, mint például: jövőbeli (sok-sok év múlva véghez menő) lakodalmam, hivatalos cég alapítás, és igen, tudom, hogy elméletileg 3.000.000 FT körül van. (legalábbis a szüleim azt mondták, mikor ők alapítottak maguknak céget. )
2013. aug. 20. 19:44
 25/28 anonim ***** válasza:
49%
Na de, hogy a kérdésedre is válaszoljak: Spórolj, vagy még ne költsd el, biztos lesz olyan dolog, amire majd vágyni fogsz, mit tudom én, például én egy virtuális rajz táblára vágyok, de túlélem nélküle is.
2013. aug. 20. 19:45
 26/28 anonim ***** válasza:

Fémhúros akusztikus gitárt, egy elektromos gitárt, és mellé erősítőt, hangolót, húrókat, pengetőket vennék. :)

Szeretnék megtanulni gitározni, jelenleg az akusztikusra gyűjtök.

Aztán ha kiderül, hogy egyeltalán nincs érzékem hozzá, eladom a felszerelést, max. 5-10k ft veszteséggel, és "nem történt semmi".

2013. aug. 26. 13:59
 27/28 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Volt pár amin elgondolkodtam, hogy talán az ott említett dologra én is költenék. Most megyek gimibe, ahol valószínűleg kell számítógépes projekteket készíteni és könnyebb is utánanézni dolgoknak. Lehet, hogy beruházok egy laptopra. A másik, hogy régebb óta szeretnék megtanulni egy hangszeren játszani, talán az órákra költök, de az is lehet, hogy inkább a rajztanár, rajzóra, felszerelés lesz a választásom. A leghasznosabbnak a laptop tűnik, de lehet, hogy jobb olyasmire költeni amivel magamat fejlesztem.
2013. aug. 26. 15:56
 28/28 anonim ***** válasza:
Szerintem még ne költsd el, még csak 14 vagy. Nemsokára kamasz leszel és akkor majd költeni akarsz, sokat. Ha lesz valami drágább hobbid, vagy éppen beleszerelmesedsz egy drága ruhába, el akarsz menni fesztiválozni pl. Szigetre, ott lesz neked az a pénz.
2013. aug. 26. 22:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!