Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit vennétek 194. 000 forintbó...

Mit vennétek 194. 000 forintból? Mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés

Ajándékokból jött össze 124.000, születésnap, karácsony, ballagás ilyesmi. Én nem szeretném elkölteni, nincs is igazán, olyan szükséges dolog ami nélkül nem tudnék élni. Én szívesebben gyűjtögetném tovább. A szüleim viszont folyton piszkálnak, hogy nem veszek belőle semmit pedig azért kaptam, hogy magamra költsem. Van még pénzem a bankban is, a szüleim azt szeretnék, hogy kivegyük és hozzá tegyem a többihez. Kb. 70.000 forintról van szó. Én viszont nem látom értelmét mert ahogy ismerem magam és az eddigiek alapján is egyértelmű, hogy csak eltenném. A bankban legalább kamatozik. Én nem tudom mi ezzel a baj mert most tényleg nem vágyom semmire, később pedig, ha valóban szükségem van rá jól jöhet. Mindenesetre akkor tulajdonképpen 194.000 forintról van szó. Ha elkölteném valamire szerintem megbánnám, de van igazság abban is amit a szüleim mondanak. Folyton azt hallgatom, hogy csak ülök a pénzemen, fösvény, sóher vagyok stb., de nem tudom mire kéne költenem. 14 éves vagyok nekem nincs semmi kiadásom, a szüleim tartanak el. Nem sajnálok magamtól egy csokit vagy valamit, ami megtetszik megveszem, de ők valami nagyobb, komolyabb dologra gondolnak.

Szerintetek hogyan döntsek?

2013. aug. 20. 00:43
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk még fiatal vagy de én utazásra költeném! Imádok utazni. Még pár évig gyűjtesz hozzá, és elmehetsz valami igazán szuper fehér homokos tengerpartra belőle.

A szüleid meg örülhetnének hogy nem szórod el!!!

2013. aug. 20. 09:14
 12/28 anonim ***** válasza:
100%
én demonia platformcsizmát vennék, de szerintem te tedd be azt a pénzt is a bankba, amit még nem. Jól jöhet később.
2013. aug. 20. 09:26
 13/28 anonim ***** válasza:
100%
Vagy félretenném a tanulmányaimra, vagy vennék egy normális laptopot.
2013. aug. 20. 09:32
 14/28 anonim ***** válasza:
67%
Én sulira tennék félre. meg kb. 30.000-40.000-et motoros jogsira, aztán vennék egy kis robogót,és akkor még maradna is benzinre..14/l
2013. aug. 20. 09:37
 15/28 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem akarod elkölteni, gyűjtsd csak tovább, a te pénzed. Én félretenném a fősulis/egyetemi tanulmányokra, akkor majd jól fog jönni. (plusz ha ezt mondod a szüleidnek, örülni fognak hogy gondolsz a jövődre és nem gondolják hogy ülsz rajta) Vagy vennék egy laptopot, ha még nincs, az is hasznos.
2013. aug. 20. 10:06
 16/28 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem okosan csinálod. Nekem is van egy csomó pénzem, fogtam lekötöttem a bankba. Meg anyukámékat befizettem egy nyaralásra, magamat meg gólyatáborba, másra még nem költöttem belőle. Jól jöhet később. Amire szükségem van, szüleim megveszik, amire meg nincs, arra fölösleges lenne kidobni a pénzem :D

19/L

2013. aug. 20. 10:59
 17/28 anonim ***** válasza:
100%
* bankbaN
2013. aug. 20. 11:00
 18/28 anonim ***** válasza:
75%

3-as

Na ez szép. Gyereket vállalni majd éheztetni őket hó végéig. Mert neked kellett a család. Önző majom. A gyerekeket sajnálom. Jah, ráadásul még pofátlan is vagy , mert itt reklámozod, h nincs semmi pénzed, hátha megsajnál valaki. Ilyenkor látszik a legjobban, h nem az a szemét szívtelen, aki elveteti a pár hetes embriót, mert nem tudná felnevelni, hanem aki megszüli, de enni már nem tud adni nekik.

2013. aug. 20. 11:06
 19/28 6 Days 7 Nights válasza:
100%

Én beraknám a bankba. :D De ha nagyon elakarod költeni, akkor a helyedben vennék egy 82 vagy 94 cm-es LED LCD TV-t és novemberben egy Xbox One-t vagy egy PS4-et. :D

Amúgy meg nem vagy "fösvény, sóher", mert ülsz a pénzeden. Jobb, mintha hülyeségekre költenéd.

2013. aug. 20. 13:14
 20/28 anonim ***** válasza:
100%

Egy korábbi válaszoló vagyok.

18-nak: alapvetően egyetértek veled abban, amit írtál, de azért nem kéne 1 mondat alapján így nekiesni senkinek.

Nem tudhatod, hogy mi történt náluk és korántsem biztos, hogy feltétlenül a válaszoló hibájából vannak ilyen helyzetben.

Ha igen, akkor viszont ő megérdemli, csak a szerencsétlen gyerekeket sajnálom. Mondjuk inkább ne lenne net, számítógép és eladnék minden értéket, de a gyerekeimet nem tudnám éhezni hagyni és közben vígan netezni...

2013. aug. 20. 15:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!