Mi a helyes döntés?
Fiatal anyuka vagyok, egy 7 éves kisfiúval, aki most végzett az első osztállyal.
Én szeretnék felköltözni a fővárosba, a kisgyerek szeretne maradni a nagyszülői házba és az ottani iskolába.
Ti ráerőltetnétek az akaratotokat, hogy csak azért is jössz anyával, vagy lenne neki választási joga?
Nekem már van munkám a fővárosba, keresem az albérletet és az iskolát is.
De még augusztusig fel tudok adni mindent.
Mivel csinálok jobbat? Ha hagyom az ő akaratát érvényesíteni, vagy érényesüljön az én akaratom?
Szerintem egy 7 éves gyereknek nincs túl sok választása. Ott a helye, ahol az anyja/szülője van.
Ehhez még túl fiatal, hogy ilyen döntéseket meghozzon.
A szünetekben még mindig lehet a nagyszülőknél.
Apukáról egy szó sem esik. Gondolom nem él veled. Pedig az se mindegy, vele hogyan tudja tartani a kapcsolatot a fiad. Ehhez pl. tudni kéne azt is, mekkora távolságra költöznétek. Bp-en belül is óriási távolságok vannak. Ha pl. Nagykőrösről költözik föl valaki, akkor feleannyi idő alatt tud visszalátogatni a nagyszülőkhöz, ha Kőbánya-Kispest vasútállomás közelében lakik, mintha mondjuk Budafokon lakna.
Abban teljesen egyetértek 1-essel, hogy ha te Bp-re költözöl, akkor a gyereknek is veled kéne mennie, tehát iskolát és lakhelyet kéne váltania.
A többi szempontot meg csak te tudod mérlegelni.
Miért akarsz Bp-re menni?
Anyagilag megéri? Majd látni fogod, mennyiért tudsz mondjuk egy másfél szobás, nem túl jó állapotú lakást, nem túl jó környéken kibérelni. Ehhez képest most ingyen laktok a szüleidnél, gondolom kertes házban. Lehet, hogy sokkal többet fogsz keresni, mégis szinte ugyanott leszel anyagilag.
A gyereked meg azt fogja látni, hogy egy szép kertes házból esetleg egy sokadik emeleti, kert nélküli beton-gettóba került. Ne csodálkozz, ha évek múlva is utálni fogja. Netán te is. :-)
Ha túlóráznod kell, a gyerekért ki fog menni? Ha beteg lesz, mindig otthon tudsz vele maradni? Vagy a nagyszülők el tudnak jönni segíteni?
Jelenleg ezek a problémák eleve meg vannak oldva, ha a nagyszülők veletek élnek és nem nagyon betegesek.
A döntés joga és felelőssége a tiéd, de ezeket a szempontokat is nézd, ne csak azt, hogy a fizetésed sokkal több lesz és plázákba járkálhatsz.
Csak most jönnek a szülők hülyeséget csinálok.
Sosem éltem külön. És úgyis belebukok. A gyereknek is rossz lesz.
Kiszakítom őt a megszokott környezetből stb. stb.
Nekem van lelkiismeret furdalásom, hogy próbálok felnőttként élni.
A munkahelyem is aránylag stabil. 90 napos próbaidő, utána határozatlan idejű munkaszerződés. A fizetés is aránylag magas.
Anyádék nem akarnak elengedni. Lelkiismeret furdalást okozva próbálnak hatni rád.
7 éves a gyerek. Megszokta az ovi után a sulit is, nem?
Baromi sokan költöznek el a szülői házból gyerekkel (addigra épül fel a ház stb) megszokják a gyerekek. Az lesz az otthona.
Te pedig a jó melót, kiugrási lehetőséget feladnád auért mert félsz attól ami valószínűleg meg sem történik (lelkisérült lesz a gyerek, mert elköltözik a mamától)
Itt a lehetőség h talpra állj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!