Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Mi a helyes döntés?

Mi a helyes döntés?

Figyelt kérdés

Fiatal anyuka vagyok, egy 7 éves kisfiúval, aki most végzett az első osztállyal.

Én szeretnék felköltözni a fővárosba, a kisgyerek szeretne maradni a nagyszülői házba és az ottani iskolába.

Ti ráerőltetnétek az akaratotokat, hogy csak azért is jössz anyával, vagy lenne neki választási joga?

Nekem már van munkám a fővárosba, keresem az albérletet és az iskolát is.

De még augusztusig fel tudok adni mindent.

Mivel csinálok jobbat? Ha hagyom az ő akaratát érvényesíteni, vagy érényesüljön az én akaratom?

2021. júl. 15. 12:34
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem egy 7 éves gyereknek nincs túl sok választása. Ott a helye, ahol az anyja/szülője van.

Ehhez még túl fiatal, hogy ilyen döntéseket meghozzon.

A szünetekben még mindig lehet a nagyszülőknél.

2021. júl. 15. 12:38
 2/28 anonim ***** válasza:
94%
A szomszedom ugy jart, hogy elment külfödre. A kislany nem szeretett volna menni hiszterias rohamosan sirt, az anya ugy döntött marad a lannyal itthon menjen dolgozni apa. Igy ment ez evekig ameddig el nem valtak es apanak uj csaladja lett külföldön, fel szedett egy asszonykat. Nem szabad a gyerek parancsoljon a szülöknek szerintem! Ök meg nem tudnak ugy merlegelni mint mi. Lehetnek döntesei de nem ilyesmiben! A gyerekek olyanok sokszor mint a jo idö, en pl feltem a biciklitöl sirtam hogy ne vegyenek nekem :)) aztan a szomszed fiutol lattam hogy de jol megy neki kölcsön kertem aztan delutanra mar tudtam is biciglizni es sirtam, hogy holnap akkor vegyenek nekem is. Tudom nem epp ugyan az a szitu de remelem erted mit akarok mondani.
2021. júl. 15. 12:53
 3/28 anonim ***** válasza:
18%
Hát, nem olyan egyértelmű a helyzet, hogy a gyereknek az anyja mellett a helye, ha van szeretetteljes nagyszülő. Simán benne van a pakliban, hogy sose bocsátja meg neked. Nem látunk a jövőbe. Senki nem tudja, hogy válik be az új környék, hiszen még azt se tudod, hol lesz, és az új iskola. A váltás mindenesetre nehéz, ha ott jól érzi magát. Racionális megoldás talán, hogy kezdje a tanévet nálad, és ha komoly baj van több hónapig, akkor költözzön vissza.
2021. júl. 15. 12:53
 4/28 anonim ***** válasza:
96%
Miért és ha a szüleid vállalják a felügyeletét, akkor majd nélküle költözöl, vagy hogyan gondolod? 7 éves, te döntesz helyette, ő még nagyon kicsi.
2021. júl. 15. 12:57
 5/28 anonim ***** válasza:
79%
Mért mondjátok, hogy nem "a gyerek dönt"? Természetesen az anya dönt, vagy így vagy úgy! Mérlegelve a gyereke kifejezett érzéseit.
2021. júl. 15. 13:12
 6/28 anonim ***** válasza:
78%
Előszőr azt tisztázd le magadban, hogy melyikőtök a felnőtt. Aztán az döntsön. Ha kitalálná, hogy többet nem akar iskolába menni, akkor nem kéne? De amúgy meg a te gyereked, nem a szüleidé. Értem, hogy segítenek, meg szeretik, de életvitelszerűen melletted a helye. Az meg hogy hova költözöl, a te döntésed. Ha ott van munka, akkor oda kell menni.
2021. júl. 15. 13:12
 7/28 anonim ***** válasza:
16%

Apukáról egy szó sem esik. Gondolom nem él veled. Pedig az se mindegy, vele hogyan tudja tartani a kapcsolatot a fiad. Ehhez pl. tudni kéne azt is, mekkora távolságra költöznétek. Bp-en belül is óriási távolságok vannak. Ha pl. Nagykőrösről költözik föl valaki, akkor feleannyi idő alatt tud visszalátogatni a nagyszülőkhöz, ha Kőbánya-Kispest vasútállomás közelében lakik, mintha mondjuk Budafokon lakna.

Abban teljesen egyetértek 1-essel, hogy ha te Bp-re költözöl, akkor a gyereknek is veled kéne mennie, tehát iskolát és lakhelyet kéne váltania.

A többi szempontot meg csak te tudod mérlegelni.

Miért akarsz Bp-re menni?

Anyagilag megéri? Majd látni fogod, mennyiért tudsz mondjuk egy másfél szobás, nem túl jó állapotú lakást, nem túl jó környéken kibérelni. Ehhez képest most ingyen laktok a szüleidnél, gondolom kertes házban. Lehet, hogy sokkal többet fogsz keresni, mégis szinte ugyanott leszel anyagilag.

A gyereked meg azt fogja látni, hogy egy szép kertes házból esetleg egy sokadik emeleti, kert nélküli beton-gettóba került. Ne csodálkozz, ha évek múlva is utálni fogja. Netán te is. :-)

Ha túlóráznod kell, a gyerekért ki fog menni? Ha beteg lesz, mindig otthon tudsz vele maradni? Vagy a nagyszülők el tudnak jönni segíteni?

Jelenleg ezek a problémák eleve meg vannak oldva, ha a nagyszülők veletek élnek és nem nagyon betegesek.

A döntés joga és felelőssége a tiéd, de ezeket a szempontokat is nézd, ne csak azt, hogy a fizetésed sokkal több lesz és plázákba járkálhatsz.

2021. júl. 15. 13:17
 8/28 A kérdező kommentje:

Csak most jönnek a szülők hülyeséget csinálok.

Sosem éltem külön. És úgyis belebukok. A gyereknek is rossz lesz.

Kiszakítom őt a megszokott környezetből stb. stb.

Nekem van lelkiismeret furdalásom, hogy próbálok felnőttként élni.

A munkahelyem is aránylag stabil. 90 napos próbaidő, utána határozatlan idejű munkaszerződés. A fizetés is aránylag magas.

2021. júl. 15. 13:19
 9/28 anonim ***** válasza:
88%

Anyádék nem akarnak elengedni. Lelkiismeret furdalást okozva próbálnak hatni rád.

7 éves a gyerek. Megszokta az ovi után a sulit is, nem?

Baromi sokan költöznek el a szülői házból gyerekkel (addigra épül fel a ház stb) megszokják a gyerekek. Az lesz az otthona.

Te pedig a jó melót, kiugrási lehetőséget feladnád auért mert félsz attól ami valószínűleg meg sem történik (lelkisérült lesz a gyerek, mert elköltözik a mamától)

Itt a lehetőség h talpra állj!

2021. júl. 15. 13:27
 10/28 anonim ***** válasza:
87%
Nem kérdezek meg ilyenről gyereket. 7 évesen nincs beleszólása ilyen horderejű dolgokba. Akkor mondtam volna el, ha megcsináltam, megszerveztem mindent, és végleges döntésként. A férjemmel megvitatjuk az ilyen döntéseket, a gyerekeknek ebben szavazati joga nincs.
2021. júl. 15. 13:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!