Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Mi a helyes döntés?

Mi a helyes döntés?

Figyelt kérdés

Fiatal anyuka vagyok, egy 7 éves kisfiúval, aki most végzett az első osztállyal.

Én szeretnék felköltözni a fővárosba, a kisgyerek szeretne maradni a nagyszülői házba és az ottani iskolába.

Ti ráerőltetnétek az akaratotokat, hogy csak azért is jössz anyával, vagy lenne neki választási joga?

Nekem már van munkám a fővárosba, keresem az albérletet és az iskolát is.

De még augusztusig fel tudok adni mindent.

Mivel csinálok jobbat? Ha hagyom az ő akaratát érvényesíteni, vagy érényesüljön az én akaratom?

2021. júl. 15. 12:34
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
81%
Jaaah, anyádék azt akarják maradjon otthon, mert nekik így kényelmesebb. Szr a sorrend, először fel kell nőni, elköltözni, önállósodni és utána gyereket vállalni. Pakolj amíg tudsz, ha már utólag kell! De csináld!
2021. júl. 15. 13:31
 12/28 anonim ***** válasza:
88%

Mondjuk eleve meg se kérdeznem egy ennyi idos gyerek véleményét, de mindegy.

Viszed magaddal. Az anyja mellett a helye, nem a nagyszülőknél.

2021. júl. 15. 13:59
 13/28 anonim ***** válasza:
73%
Ha Pesten minden adott, ami kell, hogy meg tudjatok élni, akkor nem lenne opció, hogy vidéken marad. Anya nélkül eleve eszembe se jutna. Viszont a szülőkkel is beszélnék, hogy hagyják abba a manipulációt. Határozottan kommunikálnám a szülők és a gyerek felé is, hogy döntöttem, megyünk. Az viszont érthető, hogy a gyerek semmi vonzót nem talál a költözésben, szóval keresnék valami motiválót, amíg nem talál barátokat. Akár szép új saját szoba, ha most nincs, vagy kisállat, ha szeretne. (Tudom, albérletben nem nagyon szeretik, valami egyszerűbbre gondolok. Akár halak/hörcsög ilyesmi. Amit persze be tudsz vállalni, mert csak a gyerek miatt nem szabad!)
2021. júl. 15. 14:17
 14/28 anonim ***** válasza:
82%

Szerintem a gyereket manipulálják a nagyszülők. Honnan is tudhatná 7 évesen, mi az a költözés, és Budapest, és egyebek.

Minél hamarabb költözz! Mindkettőtök javára válik!

2021. júl. 15. 14:32
 15/28 anonim ***** válasza:
80%
költözni ilyenbe nincs beleszolása gyereknek,a nagyszülöknek sincs beleszolåsuk.
2021. júl. 15. 15:15
 16/28 anonim ***** válasza:
100%

Meg tudja valaki mondani, hogy miért pontozott le? Nem a kérdésre válaszoltam talán?🤔

2021. júl. 15. 16:23
 17/28 anonim ***** válasza:
29%
Hát, én például azért, 16-os, mert az albérletben értelmetlen ilyenről beszélni, hogy "szép új saját szoba" kisállat. Aligha kárpótol az otthagyott nagyszülőkért, kertért, iskoláért, barátokért egy harapós, gondoznivaló hörcsög vagy egy csak a mamának munkát adó, hozzáértés és kedv nélkül csak az életet megnehezítő unalmas akvárium.
2021. júl. 15. 16:56
 18/28 anonim ***** válasza:
91%
Menjetek fel együtt egy hétvégén, mutasd meg neki a lakást, a környéket,iskolát. Csináljatok valami programot, közeli játszótér/játszóház, hogy lássa ott is vannak korabeli gyerekek.
2021. júl. 15. 16:56
 19/28 anonim ***** válasza:
79%

#17! Ok.Köszi, hogy leírtad, nem kell egyetérteni, neked lehet más ötleted, de attól még lepontozni se kéne.

Nyilván nem kell unalmas akvárium, ha a gyerek nem akar. Az a lényeg, hogy legyen valami ami tetszik a gyereknek és most nincs, hogy valami jót is lásson benne, mert még nem lát. Egy gyereknek hiába mondod, hogy majd ott is lesznek barátaid. A Kérdező helyettesítheti azzal, amivel akarja, nem kell kisállatnak lenni.

Egyébként ez egy példa a környezetemből. Anyuka összeköltözött az új párjával, akit bár a gyerek szeretett, annyira azért nem, hogy örült volna. A háta közepére kívánta a költözést. Csak anyuka beígért neki oda egy állatkát, amire már régóta vágyott. Onnantól számolta a napokat és csak arról tudott beszélni. Az anyának megért ennyit, hogy jól/jobban induljon az közös életük. Nyilván az állattartás mindig a szülő felelőssége, de én nem a gyereknek írtam, hanem a szülőnek, ha nem tudja bevállalni, választ mást.

2021. júl. 15. 18:09
 20/28 anonim ***** válasza:
14%
És utána mi lett az összeköltözött családdal meg az állatkával, 19-es?
2021. júl. 15. 20:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!