Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Az iskolàkban nem veszik àt...

Az iskolàkban nem veszik àt az elsösöket? A kicsi nem akart bemenni, 3 tanàr nézte az udvarrol messziröl röhögve a szerencsetlen szülöt. Egyik sem ment volna oda segiteni

Figyelt kérdés
Most ez az elsösknél az alap hogy menjen be egyedül sirva riva es oldja meg a szülö ha tudja?

#iskola elsös àtadás átvètel
2020. szept. 8. 07:52
1 2 3 4 5 6
 31/60 A kérdező kommentje:

29 pont ez a kerdes.hogy kinyithatja e a szülö a szàjàt(a te szavaiddal elve)

Köszönöm a hasznosakat

2020. szept. 8. 09:05
 32/60 anonim ***** válasza:
89%

Átjár az óvónő? Ne már. Honnan? Érdekes lett volna, ha a 13. kerületből átjárt volna az óvónő az ötödikbe. Mint az én unokám esetében lett volna. Vagy aki pld. Fóton járt óvodába, és Pesten kezdte az iskolát. És mi történik közben a saját óvodás csoportjával?

Fizikai képtelenség, amit állítasz. És nem, a szülő sem maradhatott bent, csak az első nap.

De most már az első nap sem. Sőt, az épületbe sem mehet be a szülő.

Ez is gond volt, mert olyan rohadt nehéz az iskolatáska az első nap, és fel kell cipelje a második emeletre.

2020. szept. 8. 09:09
 33/60 anonim ***** válasza:
24%
Egy iskolas gyereket nem kell kisergetni. Ott gondok vannak ha sirni kezd e
2020. szept. 8. 09:09
 34/60 anonim ***** válasza:
44%
32, megyeszékhelyen lakom, itt a tanító nénik nagycsoportban egy-egy délutánt a közeli oviban töltenek, szeptemberben pedig az óvónők mennek át a suliba. :) De itt gyakori, hogy abba a suliba megy a gyerek, ami közel van lakhelyhez, munkahelyhez, és oviba is oda járt mellé...
2020. szept. 8. 09:12
 35/60 anonim ***** válasza:
65%

Sajnos, én is teljesen hihetőnek tartom a történetet.

Ha a szülő helyében lettem volna, szépen bekísérem a gyereket. Ha senki nem foglalkozik velem, akkor jó, a padjáig kísérem és ott búcsúzom el tőle. De valószínűbb, hogy erre megmozdult volna a 3 trécselő tanítónő valamelyike, és máris tudom neki mondani, mi a probléma.

Néha kicsit provokatívnak kell lenni, hogy foglalkozzanak az emberrel. :-)

2020. szept. 8. 09:29
 36/60 anonim ***** válasza:
81%

Nem olvastam a válaszokat.

Nálunk az oviban (nagycsoportos a lányom) egy dadus áll az ajtóban, lázat ér, és ha kell segít levetkőzni stb a gyerekeknek.

A suliban (bnőm fia elsős) szintén az ügyeletes tanárok feladata várni az iskolába érkezőket. Lázatmér, és segít az osztályba bevonulni ha kell

2020. szept. 8. 09:50
 37/60 anonim ***** válasza:
43%
Neked az a hasznos válasz, ha valaki egyetért veled. Pedig az élet sem így működik. Itt lehet hogy pirosat kap az aki leírja az igazat de attól még a gyereked a való életben nyámnyila lesz.
2020. szept. 8. 10:06
 38/60 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk sem lehet bemenni, de tavaly sem lehetett. Tavaly lett elsős a lányom, kísértem volna be szeptember 2.-án, de a portás kb. Rám kiabált, hogy szülőknek nem lehet bemenni maga ezt nem tudja? Nekem ez apukaként elég rossz élmény volt, mondtam is a portásnak, hogy ez az első napja honnan tudná, hogy melyik a terme meg itt van a technika doboz, csomag nyomtató papír, váltó cipő, váltó ruhák, tornazsák ezeket el sem bírja, meg azért az osztályt és a tanító néniket is szerettem volna megnézni. Nagy kegyesen bekísérte a portás a lányom a cuccok nélkül, megmutatta a termét, a cuccaiért több körben ki kellett jönnie hozzám. Szülői értekezlet volt a nap végén azért ezt szóvá tettem, több szülővel együtt, elvileg lett beszélve a portással... A lányomat szerencsére ez nem érintette meg negatívan, könnyen alkalmazkodik, talált barátokat is rögtön és már a 2. Héttől egyedül jár suliba otthonról reggelente. Nem tudom mással hogy oldották meg ezt, nem lehet bekísérni, de láttam pár nagyon hisztiző gyereket.
2020. szept. 8. 10:14
 39/60 anonim ***** válasza:
85%

Nálunk elsőst bekísérhet a szülő az első 3 hétben.

Azt nem gondolom, hogy a pedagógusok pont benneteket beszéltek ki és rajtatok nevettek... de bizony én is szembesültem anno az elsősömnél azzal, hogy kint sírt a kapuban, amikor a párhuzamos osztály tanítója mosolyogva elment mellette. Aztán az éppen érkező egyik felsős tanár fogta kézen és vitte be azzal, hogy segítsen neki valamiben.

Nem akarok belemenni, hogy mi mennyire életszerű, és hogy te miért érzed sértve magad... de azt szeretném kiemelni, hogy TE vagy a gyerek anyja, a te dolgod, hogy ezeket megfelelően lereagáld. Neked kell jelen helyzetben olyan körülményt teremtened, hogy a gyerek biztonságban érezze magát, szóval legközelebb nyisd ki a szád és hívd oda az egyik tanítónénit. Ők is emberből vannak, nem fogják leharapni érte a fejedet. És a gyerek sem fogja azt érezni, hogy cserben hagytad. És te sem.

2020. szept. 8. 10:21
 40/60 anonim ***** válasza:
83%

Nem olvastam el a válaszokat.

Ez esetben legalább a beszélgető tanárokig bekísértem volna a gyereket és megkértem volna az egyiket h segítsen már bekísérni a gyereket az épületbe.

2020. szept. 8. 12:40
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!