Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Az iskolàkban nem veszik àt...

Az iskolàkban nem veszik àt az elsösöket? A kicsi nem akart bemenni, 3 tanàr nézte az udvarrol messziröl röhögve a szerencsetlen szülöt. Egyik sem ment volna oda segiteni

Figyelt kérdés
Most ez az elsösknél az alap hogy menjen be egyedül sirva riva es oldja meg a szülö ha tudja?

#iskola elsös àtadás átvètel
2020. szept. 8. 07:52
1 2 3 4 5 6
 21/60 anonim ***** válasza:
40%
Gyanítom azok a tanárok a saját osztályuk gyerekeit várták, azért álltak kint. Amúgy anyukának nincs szája? Nem tudott volna szólni, hogy kellenne egy kis segítség?
2020. szept. 8. 08:27
 22/60 anonim ***** válasza:
64%
Az én lányom is volt elsős. Az első hét rossz volt de utána beilleszkedett hamar. Nem kell agyonra aggódni magad. Az oviban oké, hogy babusgatják ilyenkor ha sír de az iskola más. Meg ott rontjál el a szülk os, hogy megállnak az ajtóban és becsengetésig figyelik a gyereket. Jó, hogy elkezd sírni a gyerek ha lássa. Gyorsan elkell menni és tudatosul a gyerekben is, hogy neki ez a kötelessége, mint nekünk a munka. Én mindig azt mondom neki, amikor nem akar menni. Ilyen nincs.
2020. szept. 8. 08:32
 23/60 anonim ***** válasza:
32%
Milyen érdekes. Akik nem szídják a köcsög tanárokat, azok mind le vannak pontozva. Ebből is látszik, hogy csak az indulat keltés volt a cél, és a pedagógusok lejáratása.
2020. szept. 8. 08:40
 24/60 anonim ***** válasza:
35%

Hát kérdező, jól elcseszted eddig a gyereknevelést. A gyerekedben kötődése nem elég erős hozzád, ezért nem mer elengedni reggel, mert nem biztos benne, hogy délután visszakap.

Az, hogy nem mehetnek be a szülők, az téged is véd, a te családodat, a te szüleidet. Most ez a helyzet, ehhez kell alkalmazkodni.

Az én fiam pl. óvodában nem volt hajlandó bemenni a csoportba, amíg én ott voltam. Szépen elköszöntünk, beköszöntem az óvónőnek, mondtam, hogy megint kint ül a gyerek az öltözőben, az óvónő intett, hogy jól van, tudta, hogy két perc múlva bemegy a gyerek a csoportba, mert az érdekes, az öltözőben ülni meg nem az.

A műsor neked szól.

2020. szept. 8. 08:40
 25/60 anonim ***** válasza:
32%
A kerdező nem viseli a kritikát. 😂
2020. szept. 8. 08:44
 26/60 anonim ***** válasza:
35%
Kérdező a zöld illetve piros gomb, még mindig a hasznosság értékelésére van, és nem " tetszik" illetve " nem tetszik" gomb.
2020. szept. 8. 08:46
 27/60 anonim ***** válasza:
76%

Szerencsére a gyerekek nem egyformák. (meg hála égnek, a felnőttek sm, nem akarnék ekkora érzéketlen tuskó lenni, mint egyesek)

Ez a gyerk fél évig otthon volt barátok nélkül, jó eséllyel. Most bekerült egy tök idegen környezetbe, lehet, hogy senkit nemismer, nincs köztük korábbi ovistárs, senki. Nincs még barátja, nem kötődik ott senkihez, a tanulás egyelőre még nem keltette fel az érdeklődését. TEljesen normális, hogy előfordul, nem akar bemenni.

Kérdező, kérd meg a tanító nénit, hogy délután, mikor a többiek már elmentek, hadd kísérd be, járjátok körül a sulit, udvart, ismerjen meg néhány útvonalat a kapu és az osztály között.

(ÉS 10, 1980-ban kezdtem az ovit, volt beszoktatás...)

2020. szept. 8. 08:47
 28/60 A kérdező kommentje:

Extrovert gyerekröl van szo. Es elsö iskolai napokrol.

Es szabalyzatra vagyok kivancsi.hogy kerheti e a szülö az atvetelt.

Azt hittem ez nem lesz bonyolult megerteni

2020. szept. 8. 08:51
 29/60 anonim ***** válasza:
77%
Kérdező. Nyisd ki szád, és kérdezd meg a gyereked osztályfőnökét. Hihetetlen tudom. De a kommunikáció csodákra képes.
2020. szept. 8. 08:55
 30/60 anonim ***** válasza:
78%

Tyűha, valakik nagyon magukra vették a dolgot...

Teljesen elképzelhető a leírt eset. A helyzet szerintem az, hogy a pedagógusoknak meg sem fordult a fejében, hogy az anyukának segítségre lenne szüksége. Sír a kisgyerek, anya vigasztalja, elbúcsúznak, majd jön, nem szólnak bele. Persze lehetett volna annyi egyikükbben, hogy oda egy és megkérdezi, minden rendben van-e, de de ha nem bevett szokás az iskolában a gyerekek bekísérése, tényleg lehet, hogy eszükbe sem jut, hogy szükséges.

A nevetés sem biztos, hogy ellenük irányult, valószínűleg épp beszélgettek, ott jött valami megmosolyogtató téma.

De sajnos igenis el kell ismerni, hogy vannak nagyon bunkó tanárok is. Lehet itt is azok voltak. Ha ezért nem mentek oda, akkor remélem, jót tett a lelküknek...

Nem lejáratásól mondom, tekintve, hogy én is pedagógusi pályára készülök, de hülyeség lenne tagadni. Olyan emberek vannak a szakmában, hogy a pofám leszakad...

2020. szept. 8. 08:56
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!