Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » SNI-s tanulási nehézséggel...

SNI-s tanulási nehézséggel küzdő gyermeket miért vádolnak hanyagsággal és miért csodálkoznak hogy tanulási nehézséggel küzd?

Figyelt kérdés

Szakszolgálati lapon is ott áll hogy súlyos figyelemzavarral küzd, meg ilyenek.

Izzasztó vele otthon is tanulni mert a ceruza is érdekesebb, fejlesztést is kap iskolában.

A tanárok mégis rá vannak szállva, pikkelnek, háborodnak meg a többi.

Most derült ki nemrég mikor közöltem velük a figyelemzavart hogy teljesen meg vannak lepődve!

Az iskola el sem olvassa ezeket a szakszolgálati jelentéseket??

ma 07:39
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
26%

Mondjuk érdemes lett volna fogadóórát kérned, mielőtt elkezdi a sulit és BESZÉLNI minden tanítóval, hogy mire számítsanak, mire kell figyelni a gyerekkel. A gyerek érdeke lett volna.

A szakszolgálati véleményt meg hagyjuk. Sose írtak valóst a gyerekemről, ezért vettem a fáradságot és beszéltem a pedagógusokkal.

ma 07:49
 2/34 anonim ***** válasza:
39%

Attól, hogy a gyereked figyelemzavaros még simán lehet hanyag. Egy szakszolgálati jelentésben leírt figyelemzavar és a gyereked hanyagsága/terhánysága nem zárja ki egymást.

Az iskolában a gyerekednek van kb 10 tanára. Ugye nem azt képzeled, hogy a szakvéleményt minden tanár kezébe nyomják és onnantól kezdve hátradőlhetsz az érettségiig? A gyereked tanárainak van kb 100-150 diákja az iskolában. Szerinted ha nem szólsz akkor azok a szerencsétlen tanárok fogják tudni, hogy Pistike papíros?

Nekem ha bármilyen problémám volt a gyerekemmel az iskolában akkor bementem fogadóórára és beszéltem az osztályfőnökkel. Ő tájékoztatta a gyerekemet tanító tanárokat, hogy többletidő jár neki a számonkéréseknél. Ezt az iskola megadta. Ettől függetlenül bukott matekból, mert lusta volt tanulni. Így évet ismételt. Azóta benőtt a feje lágya és tanul, mert kellett neki az élettől ez a pofon.

Ne csodálkozz, ha a gyereked iskolájából a tanárok inkább átmennek egy olyan suliba ahol kevesebb a gyerekdhez hasonló diák van. A tanárok nincsenek kiképezve a gyerekdhez hasonló diákok oktatására, mert nem fejlesztőpedagógusok.

ma 07:57
 3/34 A kérdező kommentje:

De nekem nem hanyag a gyerekem egyáltalán! Amit tudunk az vért izzadva ki van préselve hogy kb tizsszer szolok hogy ne a ceruzát nézze már meg a radirt hanem a feladatot!

Verseket visszamondja meg stb.

ma 08:01
 4/34 A kérdező kommentje:

Akkor igy kerdezem miert kell SNI- s tanulási nehézséggel küzdőt degradálni higy hanyag neveletlen nem figyel meg ezek?

Másik(súlyosabban) sérült gyereket pedig megértenek hogy bekiabál órán is mert az sérült.

Vele hasonlitgatják össze.

ma 08:02
 5/34 A kérdező kommentje:

miert a szülő lenne hibás ha olyanok mennek tanárnak akik rühellik a segítségre szoruló gywrekeket meg minek mennek dolgozni olyan sulikba ahol SnI-seket fogadnak?

A tanári pálya gyerekek tanításáról szól nem arrol hogy mindenki fogja be mert neked ugy kényelmes.

ma 08:06
 6/34 anonim ***** válasza:
27%
#5! Fogadjunk, hogy gyereked nem a szakértői bizottság által kijelölt iskolába jár. Nos, akkor ezt tudják nyújtani. A legtöbb iskola fogad SNI gyereket, vagy legalább BTM-t. Ettől függetlenül a tanárok nem lesznek fejlesztő pedagógusok, se gyógypedagógusok. Nem arra képezték őket. A fodrász se lesz kozmetikus, attól, hogy a szalonban mindkettő dolgozik.
ma 08:31
 7/34 anonim ***** válasza:
74%

A tanàri pàlya a tanítàsról szól. Ez így van. Az SNI tanulók tanítàsàt pedig gyógypedagógusnak kellene végezni.

Sajnos az integràciót nem minden gyereknél lehet úgy megvalósítani hogy az a gyereknek a pedagógusnak ès az osztàly többi tagjànak is jó legyen.

Ezért vannak SNI tagozatok (kisegítő)

Ahol a tananyag könnyített, a lètszàm kicsi!

ma 08:32
 8/34 A kérdező kommentje:
Ezt az iskola meg is oldja. Csoportokra vannak bontva a gyerekek.
ma 08:33
 9/34 A kérdező kommentje:
De szerintem minden sni -st fogado iskolában jogszabály is hogy mikre kell felkészültnek lenniük. Törvény irja elő a feltételeket.
ma 08:34
 10/34 anonim ***** válasza:
87%

Persze. Törvényi előíràs van, csak a feltételeket nem biztosítjàk hozzà!

Itt nagyon sokat szàmít a gyerek kódja az osztàlylétszâm, a segítő jelenléte stb.

Ha körzeti iskola, akkor kötelezően fogadniuk kell, annak ellenère hogy egy gy.ped asszisztens sem tudnak alkalmazni, mert a Klikk nem biztosít forràst az alkalmazàsukra.

Lehet hogy van egy ilyen az egész suliban, ezzel teljesült a feltétel. De ő önt nem a ti osztàlyotokban van.

ma 08:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!