Miért csodálkozik,némelyik szülésznő,férfi szülészorvos,hogy a megszületett baba hogy fért el az anyukájában?
Ez csak egy amolyan szülésznői szólás-mondás és arra utal, hogy nagy a gyerek.
Minden baba elfér az anyukája hasában hiszen benne van. A megfelelő időben megindul a szülés. Az esetek nagy részében.
Én 175 cm magas vagyok, a fiam 3500 g-al született és szerintem nem volt nagy. Teljesen átlagos.
Van olyan hogy téraránytalanság, de ez nem a magasságtól függ hanem a medence szélességétől és hogy a gyerek feje átfér-e a keresztcsont alatt.
Ha nem akkor beszorulhat és automatikusan császár.
Ez viccesen fog hangzani, de én is csodálkoztam, hogyan fért el bennem annak idején a fiam és hogyan tudtam megszülni.
4870g-al született az én medencém meg elég keskeny :) Meg a pocaom is kicsi volt. Mondjuk magasnak magas vagyok.
Nagymamám 158 cm-es, vékony, filigrán kis nő volt, nagybátyám pedig közel 5 kg-al született. Volt is csodálkozás, de egyáltalán nem rosszindulatból.
Egyébként a 2 kg-os baba kifejezetten pici, a 3 kg is messze van a nagytól. Kötve hiszem, hogy ekkoráknál bárki elsütne ilyen szólásokat, nem lenne “értelme” még egy vékonyka, alacsony kismama esetében sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!