Padhelyzetben vagyok. đ MĂ©g tb- m sincs Ă©s terhes vagyok. Mit tegyek, vĂ©lemĂ©ny?
De amĂg 3 Ă©vig prĂłbĂĄlkoztatok mit dolgoztĂĄl?
Nem nagyon Ă©rtem.
Ha meg Ășgy veteted fel magad egy munkahelyre, hogy mĂĄr terhes vagy, Ă©s megtudjĂĄk pĂĄr hĂłnap mĂșlva akkor szerintem rĂĄd nem vonatkozik a vĂ©dettsĂ©g, mert ĂĄtba*tad Ćket, Ășgyhogy kitesznek, ugyanott leszel.
Max tényleg ilyen idénymunkåt vållalj addig, hogy a TB-d rendezd.
BĂĄr Ă©peszƱ ember Ăgy nem szĂŒlnĂ© meg.
Ha a 7000 TB nem megy, akkor ruhĂĄk, babakocsi, kisĂĄgy, hĂĄlĂłzsĂĄk, pelenka, fĂŒrdetĆ, popsitörlĆ, Sudocreme, tĂĄpszer, gyĂłgyszer, bĂ©biĂ©tel, stb mibĆl lesz?
Nekem ez nem vilĂĄgos.
20, nem mondtam, hogy szĂ©p jövĆ. Ăn se tartanĂĄm meg a semmire.
De ha Ć igen, akkor az a minimum, hogy megprĂłbĂĄl elhelyezkedni Ă©s gĂŒrizik, amĂg tud, hogy a nullĂĄtĂłl többet adhasson a gyerekĂ©nek Ă©s eközben ne Ă©rdekelje a munkĂĄltatĂł.
Persze nem lehetetlen
Csak hogy nem pĂĄr Ă©vig kell dolgozni innentĆl kezdve ha lesz gyerek hanem folyamatosan ami nemtudom mennyire menne nekik ha eddig se jutottak semmire.
TehĂĄt patthelyzet Ă©s nem padhelyzet.
A mĂĄsik pedig, hogy mĂ©gis mi a jĂł francot csinĂĄltatok az a 3 Ă©v alatt, hogy nekem mĂ©g az ellĂĄtĂĄshoz szĂŒksĂ©ges 1 Ă©vnyi munkaviszonyod sincs meg? Ăs egyĂĄltalĂĄn hogy jut eszedbe megtartani a gyereket Ășgy, hogy mĂĄr a TB fizetĂ©se is problĂ©mĂĄt okoz??! VĂ©gĂŒl is persze, mĂ©g 1 sanyarĂș sorsĂș gyerek... IszonyĂș felelĆtlenek vagytok, normĂĄlis ember NEM szĂŒl a bĂŒdös semmire.
Az meg kĂŒlön kritikĂĄn aluli, hogy itt mĂ©g vannak olyanok, akik biztatjĂĄk is, hogy hazudjon az interjĂșn, hogy felvegyĂ©k. UndorĂtĂł, de tĂ©nyleg. Ja persze, hogy az a pĂĄr hĂłnap alatt is pĂ©nzt tudjon szerezni, csak azt ne mĂĄs kĂĄrĂĄra tegye mĂĄr gerinctelenĂŒl, mert ha prĂłbaidĆ utĂĄn se derĂŒl ki a terhessĂ©ge esetleg, akkor utĂĄna mĂĄr elvileg vĂ©dettsĂ©get Ă©lvez a terhessĂ©g miatt, Ćk meg szĂĄmĂtanak a munkĂĄjĂĄra.... De remĂ©lem, hogy ez nem Ăgy lesz Ă©s kiderĂŒl, hogy terhes, mert ezt eljĂĄtszani tĂ©nyleg ritka undorĂtĂł. Egye meg, amit fĆzött!
FelelĆtlenĂŒl, eszetlenĂŒl szexelni azt megy, rendesen vĂ©dekezni vagy esemĂ©nyutĂĄnit venni, na az mĂĄr kevĂ©sbĂ©.
Ćszinte gratulĂĄciĂł! TĂ©nyleg IQ teszthez kĂ©ne kötni a szĂŒlĂ©st....
HiĂĄba lenne vĂ©dett a terhessĂ©g miatt, ha nem derĂŒlne ki a prĂłbaidĆ vĂ©gĂ©ig, mivel mĂĄr terhes, semmikĂ©pp nem lesz meg a 365 nap munkaviszonya a csedhez, gyedhez. Ăgy bĂĄr a munkaadĂłval kitol, jogosultsĂĄgot ellĂĄtĂĄsra mĂĄr nem tud szerezni, ellenben mĂ©g gyƱjthet egy keveset, hogy kevĂ©sbĂ© legyen nyomorult az anyagi helyzetĂŒk. BĂĄr feltĂ©telezem, ha a gyermekvĂĄllalĂĄs egyĂĄltalĂĄn tĂ©ma volt 3 Ă©vig a nagy semmire, akkor ezek utĂĄn sem az lesz a prioritĂĄs, hogy munka legyen, hanem az, hogy mikĂ©nt lehetne maximĂĄlisan kiszipolyozni az ĂĄllami ellĂĄtĂłrendszert Ă©s mikĂ©ppen lehetne a legkisebb energiabefektetĂ©ssel a legtöbb pĂ©nzt összeharĂĄcsolni az adĂłfizetĆ emberek pĂ©nzĂ©bĆl, hiszen mĂ©giscsak szĂŒl, tessĂ©k mĂĄr valakinek segĂteni rajta, Ă©rkezik az Ășjabb hĆn ĂĄhĂtott magyar!
SzĂŒlĂ©sig mĂ©gis mihez kĂ©ne kezdened ha nem dolgozol? HĂĄt, fizetni a tb-t, utĂĄna majd kapod alanyi jogon a csalĂĄdi pĂłtlĂ©kot meg a gyest. Lesz Ășgy havonta saccperkĂĄbĂ© 38 ezer forint, bĂĄr mĂ©g ez is több, mint az eddigi önĂĄllĂł bevĂ©teled, az meg mĂĄr nyilvĂĄn rĂ©szletkĂ©rdĂ©s felĂ©tek, hogy ennyibĆl meg az apa bevĂ©telĂ©bĆl egy plusz fĆt, a gyereketeket is el kell majd lĂĄtni.
"Igen, magad utĂĄn kell fizetni, bĂĄr a terhessĂ©ggel, szĂŒlĂ©ssel összefĂŒggĆ vizsgĂĄlatokra jogosult vagy, tehĂĄt TB nĂ©lkĂŒl sem kell ezekĂ©rt fizetni. BĂĄr javĂtson ki valaki, ha rosszul tudnĂĄm."
1. Teljesen mindegy, hogy mit fizet Ă©s mit nem. Magyar ĂĄllampolgĂĄr? Igen. MagyarorszĂĄgon lakik? Igen. Akkor jĂĄr az ingyenes egĂ©szsĂ©gĂŒgyi ellĂĄtĂĄs pont ugyanannyira mint annak aki mondjuk havi bruttĂł 500 ezret keres.
2. Senkit nem Ă©rdekel, hogy az ingyenes egĂ©szsĂ©gĂŒgyi ellĂĄtĂĄsbĂłl mit vesz igĂ©nybe. MindenkĂ©pp kötelezĆ fizetni attĂłl fĂŒggetlenĂŒl. Ha mĂĄs nem fizeti akkor azt a 7 ezret magadnak kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | SzabĂĄlyzat | Jogi nyilatkozat | AdatvĂ©delem | Cookie beĂĄllĂtĂĄsok | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogĂĄssal szeretne Ă©lni valamely tartalommal kapcsolatban, kĂ©rjĂŒk jelezze e-mailes elĂ©rhetĆsĂ©gĂŒnkön!