KezdƑoldal » GyerekvĂĄllalĂĄs, nevelĂ©s » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Padhelyzetben vagyok. 😔 MĂ©g...

Padhelyzetben vagyok. 😔 MĂ©g tb- m sincs Ă©s terhes vagyok. Mit tegyek, vĂ©lemĂ©ny?

Figyelt kérdés
A pĂĄrommal 3 Ă©ven ĂĄt babĂĄt akartunk, nem jött össze. ElvĂ©geztem egy 1 eves munkaĂŒgyes tanfolyamot, de az nem szĂĄmĂ­t munkaviszonynak. KĂ©t hĂłnapja megbeszĂ©ltĂŒk, hogy vĂĄrunk a babĂĄval, mivel anyagilag rosszul allunk, erre tegnap megtudtam hogy terhes vagyok. A szociĂĄlis segĂ©lyre nem vagyok jogosult. Így a TB is magam utĂĄn kell fizetnem.Ki vesz fel dolgozni egy kismamĂĄt??? Mihez kezdjek szulesig?
2018. okt. 22. 15:02
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** vĂĄlasza:
92%
Sok kismama szĂŒl csak gyesre,amit Ă©n nem helyeslek de ez van.Ha meg akarjĂĄtok tartani akkor apu szedje össze magĂĄt,tartson el titeket,fizessĂ©tek az elmaradt tb-t,Ă©s szĂŒlĂ©s utĂĄn amit lehet irĂĄny dolgozni neked is.
2018. okt. 22. 16:40
Hasznos szĂĄmodra ez a vĂĄlasz?
 22/31 anonim ***** vĂĄlasza:
86%

De amĂ­g 3 Ă©vig prĂłbĂĄlkoztatok mit dolgoztĂĄl?

Nem nagyon Ă©rtem.

Ha meg Ășgy veteted fel magad egy munkahelyre, hogy mĂĄr terhes vagy, Ă©s megtudjĂĄk pĂĄr hĂłnap mĂșlva akkor szerintem rĂĄd nem vonatkozik a vĂ©dettsĂ©g, mert ĂĄtba*tad Ƒket, Ășgyhogy kitesznek, ugyanott leszel.

Max tényleg ilyen idénymunkåt vållalj addig, hogy a TB-d rendezd.

BĂĄr Ă©peszƱ ember Ă­gy nem szĂŒlnĂ© meg.

Ha a 7000 TB nem megy, akkor ruhĂĄk, babakocsi, kisĂĄgy, hĂĄlĂłzsĂĄk, pelenka, fĂŒrdetƑ, popsitörlƑ, Sudocreme, tĂĄpszer, gyĂłgyszer, bĂ©biĂ©tel, stb mibƑl lesz?

Nekem ez nem vilĂĄgos.

2018. okt. 22. 17:04
 23/31 anonim ***** vĂĄlasza:
60%

20, nem mondtam, hogy szĂ©p jövƑ. Én se tartanĂĄm meg a semmire.

De ha Ƒ igen, akkor az a minimum, hogy megprĂłbĂĄl elhelyezkedni Ă©s gĂŒrizik, amĂ­g tud, hogy a nullĂĄtĂłl többet adhasson a gyerekĂ©nek Ă©s eközben ne Ă©rdekelje a munkĂĄltatĂł.

2018. okt. 22. 17:25
 24/31 anonim ***** vĂĄlasza:
84%

Persze nem lehetetlen

Csak hogy nem pĂĄr Ă©vig kell dolgozni innentƑl kezdve ha lesz gyerek hanem folyamatosan ami nemtudom mennyire menne nekik ha eddig se jutottak semmire.

2018. okt. 22. 17:39
 25/31 anonim ***** vĂĄlasza:
82%
Dehogy fog dolgozni. Majd Ă©rkezik a kistesĂł.
2018. okt. 22. 18:01
 26/31 anonim ***** vĂĄlasza:
60%

TehĂĄt patthelyzet Ă©s nem padhelyzet.

A mĂĄsik pedig, hogy mĂ©gis mi a jĂł francot csinĂĄltatok az a 3 Ă©v alatt, hogy nekem mĂ©g az ellĂĄtĂĄshoz szĂŒksĂ©ges 1 Ă©vnyi munkaviszonyod sincs meg? És egyĂĄltalĂĄn hogy jut eszedbe megtartani a gyereket Ășgy, hogy mĂĄr a TB fizetĂ©se is problĂ©mĂĄt okoz??! VĂ©gĂŒl is persze, mĂ©g 1 sanyarĂș sorsĂș gyerek... IszonyĂș felelƑtlenek vagytok, normĂĄlis ember NEM szĂŒl a bĂŒdös semmire.

Az meg kĂŒlön kritikĂĄn aluli, hogy itt mĂ©g vannak olyanok, akik biztatjĂĄk is, hogy hazudjon az interjĂșn, hogy felvegyĂ©k. UndorĂ­tĂł, de tĂ©nyleg. Ja persze, hogy az a pĂĄr hĂłnap alatt is pĂ©nzt tudjon szerezni, csak azt ne mĂĄs kĂĄrĂĄra tegye mĂĄr gerinctelenĂŒl, mert ha prĂłbaidƑ utĂĄn se derĂŒl ki a terhessĂ©ge esetleg, akkor utĂĄna mĂĄr elvileg vĂ©dettsĂ©get Ă©lvez a terhessĂ©g miatt, Ƒk meg szĂĄmĂ­tanak a munkĂĄjĂĄra.... De remĂ©lem, hogy ez nem Ă­gy lesz Ă©s kiderĂŒl, hogy terhes, mert ezt eljĂĄtszani tĂ©nyleg ritka undorĂ­tĂł. Egye meg, amit fƑzött!

FelelƑtlenĂŒl, eszetlenĂŒl szexelni azt megy, rendesen vĂ©dekezni vagy esemĂ©nyutĂĄnit venni, na az mĂĄr kevĂ©sbĂ©.

Ɛszinte gratulĂĄciĂł! TĂ©nyleg IQ teszthez kĂ©ne kötni a szĂŒlĂ©st....

2018. okt. 22. 18:18
 27/31 anonim ***** vĂĄlasza:
58%

HiĂĄba lenne vĂ©dett a terhessĂ©g miatt, ha nem derĂŒlne ki a prĂłbaidƑ vĂ©gĂ©ig, mivel mĂĄr terhes, semmikĂ©pp nem lesz meg a 365 nap munkaviszonya a csedhez, gyedhez. Így bĂĄr a munkaadĂłval kitol, jogosultsĂĄgot ellĂĄtĂĄsra mĂĄr nem tud szerezni, ellenben mĂ©g gyƱjthet egy keveset, hogy kevĂ©sbĂ© legyen nyomorult az anyagi helyzetĂŒk. BĂĄr feltĂ©telezem, ha a gyermekvĂĄllalĂĄs egyĂĄltalĂĄn tĂ©ma volt 3 Ă©vig a nagy semmire, akkor ezek utĂĄn sem az lesz a prioritĂĄs, hogy munka legyen, hanem az, hogy mikĂ©nt lehetne maximĂĄlisan kiszipolyozni az ĂĄllami ellĂĄtĂłrendszert Ă©s mikĂ©ppen lehetne a legkisebb energiabefektetĂ©ssel a legtöbb pĂ©nzt összeharĂĄcsolni az adĂłfizetƑ emberek pĂ©nzĂ©bƑl, hiszen mĂ©giscsak szĂŒl, tessĂ©k mĂĄr valakinek segĂ­teni rajta, Ă©rkezik az Ășjabb hƑn ĂĄhĂ­tott magyar!

SzĂŒlĂ©sig mĂ©gis mihez kĂ©ne kezdened ha nem dolgozol? HĂĄt, fizetni a tb-t, utĂĄna majd kapod alanyi jogon a csalĂĄdi pĂłtlĂ©kot meg a gyest. Lesz Ășgy havonta saccperkĂĄbĂ© 38 ezer forint, bĂĄr mĂ©g ez is több, mint az eddigi önĂĄllĂł bevĂ©teled, az meg mĂĄr nyilvĂĄn rĂ©szletkĂ©rdĂ©s felĂ©tek, hogy ennyibƑl meg az apa bevĂ©telĂ©bƑl egy plusz fƑt, a gyereketeket is el kell majd lĂĄtni.

2018. okt. 22. 19:39
 28/31 anonim ***** vĂĄlasza:
35%
ElƑször is, mit Ă©rtesz az alatt hogy nincs tb-d? Ha MagyarorszĂĄgon laksz, magyar vagy, van tb-d. Ha nem dolgozol, nem tanulsz, magad sem fizeted, akkor is van tb-d, csak nem Ă©rvĂ©nyes. Ha nem Ă©rvĂ©nyes, akkor is el kell hogy lĂĄsson az orvos, receptet is kapsz, ki is vĂĄlthatod, de valĂłszĂ­nƱleg az orvos le fogja jelenteni az OEP felĂ©, hogy pirosat jelez a szĂĄmot, akik utĂĄnajĂĄrnak majd ĂĄtadjĂĄk az ĂŒgyet a Navnak. Senki nem fogja a vizsgĂĄlatok ĂĄrĂĄt vagy a gyĂłgyszerekre kapott tĂĄmogatott ĂĄrat kĂ©rni rajtad. Amit kĂ©rni fog a Nav az a havi 7000Ft egĂ©szsĂ©g biztosĂ­tĂĄsi hozzĂĄjĂĄrulĂĄs, amit MagyarorszĂĄgon mindenkinek kell fizetni. AkĂĄr munkahelyen keresztĂŒl, akĂĄr segĂ©lyen keresztĂŒl akĂĄr Ășgy hogy Ƒ maga fizeti. MegnĂ©zik miĂłta nem fizeted, vagy miĂłta nem fizeti senki helyetted, Ă©s visszamenƑleg is felszĂłlĂ­tanak hogy fizesd meg ami elmaradt majd elƑ Ă­rjĂĄk a tovĂĄbbiakra nĂ©zve is. Ha megszĂŒltĂ©l akkor a gyessel mĂĄr jogosult leszel.
2018. okt. 24. 08:26
 29/31 anonim ***** vĂĄlasza:

"Igen, magad utĂĄn kell fizetni, bĂĄr a terhessĂ©ggel, szĂŒlĂ©ssel összefĂŒggƑ vizsgĂĄlatokra jogosult vagy, tehĂĄt TB nĂ©lkĂŒl sem kell ezekĂ©rt fizetni. BĂĄr javĂ­tson ki valaki, ha rosszul tudnĂĄm."

1. Teljesen mindegy, hogy mit fizet Ă©s mit nem. Magyar ĂĄllampolgĂĄr? Igen. MagyarorszĂĄgon lakik? Igen. Akkor jĂĄr az ingyenes egĂ©szsĂ©gĂŒgyi ellĂĄtĂĄs pont ugyanannyira mint annak aki mondjuk havi bruttĂł 500 ezret keres.

2. Senkit nem Ă©rdekel, hogy az ingyenes egĂ©szsĂ©gĂŒgyi ellĂĄtĂĄsbĂłl mit vesz igĂ©nybe. MindenkĂ©pp kötelezƑ fizetni attĂłl fĂŒggetlenĂŒl. Ha mĂĄs nem fizeti akkor azt a 7 ezret magadnak kell.

2018. okt. 28. 01:50
 30/31 anonim ***** vĂĄlasza:
Szeretném tudni miért van a 28-as vålaszom lepontozva?
2018. okt. 28. 06:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabålyzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beållítåsok | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenƑ anyagok nem minƑsĂŒlnek szerkesztƑi tartalomnak, elƑzetes ellenƑrzĂ©sen nem esnek ĂĄt, az ĂŒzemeltetƑ vĂ©lemĂ©nyĂ©t nem tĂŒkrözik.
Ha kifogĂĄssal szeretne Ă©lni valamely tartalommal kapcsolatban, kĂ©rjĂŒk jelezze e-mailes elĂ©rhetƑsĂ©gĂŒnkön!