Ha nem vagyunk házasok csak élettársak barátom igényelhet adókedvezményt, ha igen a gyermek születése után kell intézni, hol kell intézni ezt?
Nem tudtam róla,mert nem folytam bele a gyermektémába ezidáig.
Egyébként most néztem, hogy a GYED extra nem járna páromnak, mert ő nem diplomás. Én az vagyok, de én sem kapom meg, mert nem nappalin tanultam.
Tehát akkor párom is igénybe veheti a Gyed extrát,hiszen neki megvan a szülés előtti 365 nap + van munkaviszonya. Gondolom a munkáltatójától kell kérni igazolást majd.
Amúgy 2 és fél hónap van a szülésig.
Azt hittem tényleg csak az anya veheti igénybe
Mondjuk ha ő felveszi majd a gyerek 6 hónapos korától, akkor nekem le kell mondanom majd a gyes-t gondolom, a tb-t befizetnem, párom meg eljárna dolgozni plusz még kapná a gyed extrát. Így ebből ezt hámoztam ki.
Én úgy tervezem azért, hogy 3 évig nem maradok otthon, mert kevés ez az összeg, hanem munkát kell keresnem. Mivel egészségügyi végzettségem van, ezért az azt gondolom könnyen fog menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!