Ebben a hónapban lejárt a gyesem. Milyen pénzt igényelhetnék, és hol? Munkaügyiben?
Egyébként akikre azt írtad, hogy nem dolgoznak és megélnek segélyből, azok pont azok, akik a gyerekeik után kapott pénzből élnek. Egy gyerekre nem sok mindent fogsz kapni. Tényleg ajánlom a gyermekvédelmi segélyt, legalább szegényke az óvodában fog enni kapni.
Az nagyon szép dolog, hogy próbálsz munkát keresni, ne is add fel, de ne az államot szidd. Ő eddig is segített neked nem? Vannak úgy tudom egyszeri szociális gyorssegélyek az önkormányzatoktól, menj be, kérdezd meg.
Párod mégis fizet gyerektartást. Azt tudnod kell, kevesebbet csak akkor adhat, ha bírósági úton is meg lett a kevesebb összeg állapítva. Ha szóban egyeztetek meg a gyerektartás összegéről, akkor így jártál. Legalább fizet, azért gondol a gyerekére. De a gyereket nem csak neki kell anyagilag finanszírozni, hanem neked is!
Nem tudom melyik részén laksz az országnak, város vagy falu, mennyire van munka, de mindenért tenni kell, méghozzá neked, semmi nem fog az öledbe hullani. Bár vannak ilyen szerencsések.
Jelentkezz be munkaügyibe, bár gondolom ezt már megtetted (remélem), munkaügyin keresztül tudsz szakmát tanulni akár, főleg ha nincs semmilyen végzettséged. Bár sajnos inkább férfi szakmákból szokott több lenni, de női szakma szokott indulni, legalábbis nálunk, élelmiszer-vegyiáru eladói, amihez nem kell érettségi, nézz utána és ingyen van, ha bekerülsz, csak egy felvételit kell írni.
Nem ülök "magas lovon", de én 9 év munkaviszony után szültem 2 gyereket, a másodikat gyedbe szültem, így szerencsésnek mondhatom magam, hogy 3 évig 70-80 ezer forint között kaptam gyedet, míg másnak csak a fizetése ennyi, de nem keveset dolgoztam érte. Ne feledd, ha találsz munkát, adókedvezményre is jogosult leszel, havi max. 10 ezer forint.
Én egy 3 és 2 éves mellett megyek vissza dolgozni folyamatos műszakba, engem sem tart el senki, de muszáj, lemondtam a gyesről is, mert teljes munkaidőben ugye nem jár. Ha részmunkaidőben dolgoznék, gyes mellett is kapnék annyit, mint teljes munkaidőben, de mi lesz, ha lejár gyes? Ha nem tesz át a főnök teljes munkaidőbe, akkor havi 60 ezret kapok csak. Az egy megyeszékhelyen nagyon kevés. Két gyerekem kajája az oviban lesz csak röpke 16 ezer. Ezért bevállaltam a teljes munkaidőt, de persze a gyerekekkel is próbálok majd sokat lenni. Meg kell tanulni áldozatot hozni. A válaszaidból egyébként teljesen az tűnik le, hogy még nagyon fiatalka vagy, nagyon korai neked ez a gyerek, te még élnéd az életed, nem tudsz áldozatot hozni a gyerekedért, nem igazán alakult még ki benned az anyai ösztön, hogy a gyerekemért bármit. Mindenképp neked kell változtatni az életeden és remélem ezért a helyzetért nem a kisfiad hibáztatod.
Pedig írásodból az tűnik ki, hogy a segélyért sokkal többet teszel, inkább arra pályázol, minthogy munkát keress.
De szerintem neked bármit írhatunk, úgyis mi és az állam leszünk a hibásak, hogy nem kapsz több 10 ezer forint segélyt. Én se kapok, engem is bosszant, hogy léteznek megélhetési bűnözők és hogy sokan tényleg csak azért szülnek, hogy járjon a gyes meg a családi vagy a gyet, ez igen bosszantó, de te nem fogsz annyi pénzt kapni, mint ők, mert ahhoz még 2 gyereket kellene szülnöd!
Remélem már van valami munka kilátásban, szerintem munkaközvetítőn keresztül is próbálkozz, ha ajánlanak valamit, az is több, mint a semmi!
Nem úgy látszik, bármit is teszel. Mindenki azt írta, hibáztatod az államot! Miért is? Aki akar, talál munkát.
3 évig mit csináltál? Lógattad a lábad, semmi mást! Arra alapoztál, hogy majd a gyerektartásból meg családiból megélsz, ha már nem lesz gyes. Csak közbeszólt az élet, mert kevesebb lett a gyerektartás, szar mi?
Mondjuk látszik is, hogy nem vagy iskolázott. Ha dolgozni akarnál, akkor találnál is.
El lehet költözni is olyan helyre, ahol több munka van! Megkezdődött a nagybetűs élet Kislány!!! Ideje lenne felnőni, ha már megszülted szegény kisfiad úgy, hogy még az iskolát se fejezted be!
Mégis mit gondolsz, hova vesznek fel?
Talán takarítani vagy szalagmunkára gyárban, de már oda is lassan feltétel lesz legalább egy szakmunkásvizsga.
Nekem is van egy ismerősöm, 8 általánosa van. Tudod mit dolgozik? Birkákat őriz. Neked annak kellett volna lennie az első dolgodnak, hogy elvégzed az iskolát, akár terhesen, akár a gyerek mellett, más is elvégzi.
Én nem lennék büszke rá, hogy 17 évesen milyen szuper anya vagyok, aki eddig is segélyből és gyerektartásból nevelte a gyerekét. Akkor tennél meg mindent a gyerekedért, ha már legalább a 3 év alatt leérettségiztél volna hogy könnyebben találj munkát, hogy ebből kifolyólag a fiadnak jobb élete legyen. Na, ez a felelősségteljes gondolkozás! Nem várni a gyest, a családit, meg a gyerektartást és üldögélni otthon 3 évig!!
Drága utolsó! Tudsz szöveget értelmezni? Nem tudtam hol hagyni a gyermekem, te agyon iskolázott. Magammal kellett volna vinnem, vagy mi a rosebb? A magas lóról kicsit lejebb. És igen, megszültem mielőtt befejeztem az iskolát. Miért, inkább elkellett volna vetetnem, az jobb lett volna??? Fuu itélkezni mindenki kib*szottul tudd.
Milyen segélyből te szerencsétlen? Sose kaptam semmi segélyt...
Lehet munkát találni? Hol? Súgd már meg.. Mert erről a munkaügyibe se tudnak... De örülök, hogy megint egy ilyen okos emberhez volt szerencsém!!
A gyes az segély, te agyoniskolázott!!! gyermeknevelési segély, rövidítve: gyes. Tehát segélyből éltél.
Amúgy mindenki tudja, hogy se tanulni, se dolgozni nem akartál a 3 év alatt, míg otthon voltál. Aki akarja, mindent megold.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!