Ebben a hónapban lejárt a gyesem. Milyen pénzt igényelhetnék, és hol? Munkaügyiben?
Figyelt kérdés
2013. jún. 7. 09:48
1/62 anonim válasza:
Kérheted a tb fizetés állami átvállalását, ha a jövedelmetek nem túl sok, és kérheted a gyerekre a gyermekvédelmi kedvezményt, ezáltal ő ingyen étkezhet az oviban, ha jár. Sokkal több mindenre ne számíts, én is ebben a cipőben járok már november óta, sokat jártam utána, és csak ezt a két lehetőséget találtam, amit megkaptam. Vagy lehet még kérni lakásfenntartási támogatást, ha jogosultak vagytok rá. Nekünk ez nem jár, mert van egy régi hiteles autónk.
2/62 anonim válasza:
Van munkaviszonyod, vagy volt az elmúlt 3 évben? Mert ha volt,csak akkor kaphatsz némi pénzt a munkaügyitól. Egyéb esetben nem jár semmi. Esetleg még önkormányzattól segély. Járj utána az önkormányzatnál, hogy nálatok mik járnak, és mik a feltételek.
3/62 A kérdező kommentje:
Hát ez igazán fantasztikus!! Egyedül nevelem, szoval ez igy igen jol van megoldva... Mit is vártam Magyarországtól...
2013. jún. 7. 09:55
4/62 A kérdező kommentje:
Nem volt munkaviszonyom.
2013. jún. 7. 09:56
5/62 anonim válasza:
Ha egyedül neveled, akkor te biztosan több mindent megkapsz majd. Szociális segélyt, lakásfenntartási támogatást, tb átvállalást, rendszeres gyermekvédelmi kedvezményt. Menj be az önkormányzathoz, és kérj igénylőlapokat, veszíteni valód nincs.
6/62 anonim válasza:
Mielőtt gyesre mentél sem volt munkád? Mert ha a gyerek előtt volt akkor álláskeresési jár. Vagy munkanélküli segély. A gyerekvédelmi jár szerintem, bár az nem rendszeres pénz. Keress munkát!
7/62 anonim válasza:
Én azt nem értem eddig miből éltetek? Egyedül gyesből tartottad el a gyereket és magad? Keress munkát ezerrel!
9/62 anonim válasza:
De miért Magyarországot szidod ezért? Három évig támogattak...
Munkát igényelhetsz mostantól. Gyereknek meg irány az ovi.
10/62 A kérdező kommentje:
Igen, munkát is igényelnék, ha felvenének valahova.
Nem dolgoztam elötte sem, mivel sulis voltam.
Eddig éldegéltünk, de most apukát is kirugták, igy gyerektartást is kevesebbet kapok....
Miért M.o.-t? Mert erre senki nem gondol... Nem meloztam elötte, akkor nem jár pénz se... Ez poén...
2013. jún. 7. 10:21
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!