Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Ebben a hónapban lejárt a...

Ebben a hónapban lejárt a gyesem. Milyen pénzt igényelhetnék, és hol? Munkaügyiben?

Figyelt kérdés

2013. jún. 7. 09:48
1 2 3 4 5 6 7
 11/62 anonim ***** válasza:
71%
Hát akkor talán dolgozni kellett volna. Gondolom marha sok mukahelyre jelentkeztél, ha most járt le a gyesed, de egyből segélyért rohansz. Tudod mi, rendes dolgozók teremtjük elő a te pénzedet, amit az államtól kapsz! Úgyhogy ne légy olyan hálátlan.
2013. jún. 7. 10:27
 12/62 anonim ***** válasza:
77%

De járt pénz,3 évig az adófizetők pénzéből. Nem akarok közhelyes lenni,de tényleg.

Semmi baj nincs ezzel,de ha lejár a 3 év,akkor tessék elégedettnek lenni és örülni,hogy ennyi járt, mert ez az összeg 3év alatt,majd' egy millió forint volt!!!

Aki keres az talál. Gyerekkel nincs lehetőség válogatni. Bolti eladó/árufeltöltő,pénztáros. Mindig keresnek,állandóan látom boltokban a hirdetéseket. Még különösebb végzettség sem kell hozzá,6 órában is végezhető. például.

2013. jún. 7. 10:27
 13/62 anonim ***** válasza:

Nekem május 27-én járt le a gyes.Azt mondták a munkaügyibe,hogy 3 hónap után kaphatok segélyt.Mivel én sem dolgoztam,csak az egyetem mellett diákként.

Az más kérdés,hogy nem segélyt akarok,hanem dolgozni. Jelentkezek érettségivel 2 szakmával takarítónőnek,de arra sem vesznek fel:( Fiatal vagyok, kérdezgetem a boltokban is,cégeknél, beviszem az önéletrajzom,hogy ha elrakják és üresedés lesz hátha felvennének.Nem mindenki munkakerülő!! Az hogy nem rendes bejelentett munkahelyem volt a terhesség alatt az nem azt jelenti,hogy nem is dolgoztam.Diákként dolgoztam iskola mellett.Abból is lehet félretenni pénzt a baba születésére.

Sajnos itt elég kilátástalan a helyzet.A boltokban abba kötnek bele,hogy nincs eladói végzettségem.És nesze boltba lehet menni szinte akárkinek..sajnos nem az első, hogy avval szembesülök nem.

2013. jún. 7. 11:01
 14/62 A kérdező kommentje:

Sok helyen voltam már. Igen most járt le a gyesem, de ugye normális ember előre gondolkodik, ugyhogy nem most kezdtem melot keresni. Nem válogatok, bármi jó lenne, csak fizessen. Nem vagyok hálátlan, és igen, segélyért is elmennék, amég nincs melom, mert a fiamnak addig is ennie kell, meg az oviba is elég sok minden kellene.

Ezt azoknak mondjátok, akik otthon ülnek a seggükön, b*sznak elmenni dolgozni, és mégis kapják a pénzt. Nekem lesz melom, de addig is kajálni kellene. De mivel túl fehérek vagyunk, nem jár semmi, gondolom.

2013. jún. 7. 11:19
 15/62 anonim ***** válasza:
100%
Ezért tényleg nem az országot kell szidni, vannak itt gondok bőven, de a gyerekre járó szociális ellátások eléggé bőkezűek. Ha dolgoztál volna előtte, akkor a tgyás és gyed egész jó pénz lett volna. Igazából már kb. 1-2 éve kellett volna elkezdened munkát keresni, akkor talán mostanra lenne. De inkább nézz a jövőbe és keress bármilyen munkát, próbálkozz munkaügyi központban is, hátha ajánlanak valamit, akár a közmunka is több mint a semmi. Mindenhova küldj önéletrajzot, bár nulla munkatapasztalattal gyerekkel igen nehéz lesz. De ne segélyben és gyerektartásban gondolkozz mert az nem megoldás!
2013. jún. 7. 11:22
 16/62 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem találsz munkát ott, ahol laksz, akkor keress más városban és költözz!
2013. jún. 7. 11:24
 17/62 A kérdező kommentje:
Költözzek? És hogy tartok fent egy lakást, úgy hogy éhen se haljunk? Ezt nem gondoltad Te se komolyan...
2013. jún. 7. 11:41
 18/62 anonim ***** válasza:
86%
De miért Magyarország hibája, hogy te munkaviszony nélkül szülsz gyereket? Sok mindenért lehet szidni a kormányt, de ezért nem, örülj neki, hogy 3 évig eltartottak.
2013. jún. 7. 13:04
 19/62 anonim ***** válasza:
84%

Előre kellett volna gondolkoznod, még így is jól jártál a 3. évvel.

Mi lenne ha mindenki azt kapná vissza amit munkabéréből levontak addig? Te akkor egy büdös fillért nem kaptál volna.

Nem hisztizni hanem munkát keresni kell.

2013. jún. 7. 13:05
 20/62 anonim ***** válasza:
18%

Tipikus magyar megkeseredett mentalitás!

Ha lehetne rátok köpnék, annyira szégyellem, hogy ilyen ez a nemzet.

Irigyek, gonoszak vagytok. Nekem nem jó, másnak se legyen az mi?

Havi 25ezer ft-ra azt mondjátok, eltartotta az állam?

Élj meg te ennyiből!

Bárki kerülhet hasonló helyzetbe, de amíg összefogás helyett csak mocskolódás van, addig ne számítson ez az ország semmi jóra.

2013. jún. 7. 14:08
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!