Ebben a hónapban lejárt a gyesem. Milyen pénzt igényelhetnék, és hol? Munkaügyiben?
Ugy csinálod mintha 3 évig segélyből éltem volna... Plusz ők nem 3 évig élnek igy, hanem egész életükbe, mert nekik minden jár... Én nem azt mondtam, hogy itthon akarok ülni a seggemen, és várni a pénzt az államtól. De az tényleg nevetséges, hogy se munkát nem tudnak adni, se semmi. Nem, képzeld nem volt senki. Anyukám beteg, hogy vigyázott volna rá?
Azért köszönöm, hogy igy ellettem mondva mindennek.
De mégis miért az állam tehet róla, hogy neked nincs iskolai végzettséged és ezért nem találsz munkát?
Ez van fogad el.Keres munkát, ha takarítást vagy bármit ami akad. Azt írtad ovira is kell a pénz, ha ovis akkor azért lett volna időd tanulni és még most sem késő.
Mégegyszer leirom, utoljára: hónapok óta azon vagyok, hogy legyen melom...
Szeptembertől megy oviba, még nem jár.
Ha figyeltél volna, tudnád, hogy nem vették fel a bölcsibe, mivel itthon voltam....
Eddig nem volt vészes a helyzet, kaptam a gyerektartást is, de most kirugták apukát a melo helyről, kevesebb a gyerektartás, plusz mint mondtam, nem tudtam volna hova tenni a fiam...
Kérdező, ha a gyereked már 6 hónaposan beiratod a bölcsibe, akkor várólistára kerül és ne adj Isten, pl. másfél éves korára találtál volna munkát, akkor szerintem addigra be is vették volna, ha viszel munkáltatóit. Egyébként úgy tudom egyedülálló gyereke előnyt élvez a bölcsiben, ezért is fura. Mondjuk nem semmi, eddig a gyerektartásra alapoztál, azért nem tanultál, nem kerestél munkát. Csak saját magad okolhatod, nem az államot, ő eddig is segített és segíteni is fog. Igényelj gyermekvédelmi segélyt, ha megkapod az oviban is ingyen lesz a kaja a gyerekednek és kapsz évente kétszer 6 ezer forint Erzébet-utalványt. Remélem nem baj, hogy utalvány és nem pénz.
Akkor, ha a volt párod nem tud most gyerektartást fizetni, akkor az állam megelőlegezi ezt neked, ezt mindenképp intézd el!! Ne keseredj el ennyire, látod mégis segít állambácsi, mert ha apa nem tud gyerektartást fizetni neked, mert nincs munkája, akkor az állam megelőlegezi a gyerektartást, amíg apa talál munkát, majd utólag apán behajtja!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!