Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Ebben a hónapban lejárt a...

Ebben a hónapban lejárt a gyesem. Milyen pénzt igényelhetnék, és hol? Munkaügyiben?

Figyelt kérdés

2013. jún. 7. 09:48
1 2 3 4 5 6 7
 41/62 A kérdező kommentje:

Ugy csinálod mintha 3 évig segélyből éltem volna... Plusz ők nem 3 évig élnek igy, hanem egész életükbe, mert nekik minden jár... Én nem azt mondtam, hogy itthon akarok ülni a seggemen, és várni a pénzt az államtól. De az tényleg nevetséges, hogy se munkát nem tudnak adni, se semmi. Nem, képzeld nem volt senki. Anyukám beteg, hogy vigyázott volna rá?

Azért köszönöm, hogy igy ellettem mondva mindennek.

2013. jún. 8. 17:00
 42/62 anonim ***** válasza:
79%

De mégis miért az állam tehet róla, hogy neked nincs iskolai végzettséged és ezért nem találsz munkát?

Ez van fogad el.Keres munkát, ha takarítást vagy bármit ami akad. Azt írtad ovira is kell a pénz, ha ovis akkor azért lett volna időd tanulni és még most sem késő.

2013. jún. 8. 17:02
 43/62 A kérdező kommentje:

Mégegyszer leirom, utoljára: hónapok óta azon vagyok, hogy legyen melom...

Szeptembertől megy oviba, még nem jár.

2013. jún. 8. 17:13
 44/62 anonim ***** válasza:
53%
A gyerek fél éves korától (2 és fél éve) mehetett volna már bölcsibe. Ha olyan kevés volt ez a pénz, hogyhogy nem kerestél már előbb munkát?
2013. jún. 8. 17:19
 45/62 A kérdező kommentje:

Ha figyeltél volna, tudnád, hogy nem vették fel a bölcsibe, mivel itthon voltam....

Eddig nem volt vészes a helyzet, kaptam a gyerektartást is, de most kirugták apukát a melo helyről, kevesebb a gyerektartás, plusz mint mondtam, nem tudtam volna hova tenni a fiam...

2013. jún. 8. 17:23
 46/62 anonim ***** válasza:
A fél ország azon van,hogy legyen munkája, az még semmit sem jelent.
2013. jún. 8. 17:34
 47/62 A kérdező kommentje:
Na nem mondod.... Mit kéne még tennem?? Látom csak belekötni tudtok mindenbe, grat!
2013. jún. 8. 19:25
 48/62 anonim válasza:
Látod én is így vagyok,kérdezek valami hasonlót(nem itt),és csak engem tudnak szidni. Én is itthon vagyok a 3. gyermekemmel,de nekem most szerencsém volt,és bejárok takarítani a Dm-be. De 8 évig én sem tudtam mit kezdeni magammal. Az önkormányzattól kérhetsz sok támogatást,(ha olyan a hozzáállásuk)többnyire megadják,és akkor neked is könnyebb lesz kicsit.esetleg a munkaügyiben is érdeklődhetsz,hogy mit tudnak tanácsolni.Ha nem bunkó embert fogsz ki,akkor segítenek.
2013. jún. 14. 12:55
 49/62 anonim ***** válasza:

Kérdező, ha a gyereked már 6 hónaposan beiratod a bölcsibe, akkor várólistára kerül és ne adj Isten, pl. másfél éves korára találtál volna munkát, akkor szerintem addigra be is vették volna, ha viszel munkáltatóit. Egyébként úgy tudom egyedülálló gyereke előnyt élvez a bölcsiben, ezért is fura. Mondjuk nem semmi, eddig a gyerektartásra alapoztál, azért nem tanultál, nem kerestél munkát. Csak saját magad okolhatod, nem az államot, ő eddig is segített és segíteni is fog. Igényelj gyermekvédelmi segélyt, ha megkapod az oviban is ingyen lesz a kaja a gyerekednek és kapsz évente kétszer 6 ezer forint Erzébet-utalványt. Remélem nem baj, hogy utalvány és nem pénz.

Akkor, ha a volt párod nem tud most gyerektartást fizetni, akkor az állam megelőlegezi ezt neked, ezt mindenképp intézd el!! Ne keseredj el ennyire, látod mégis segít állambácsi, mert ha apa nem tud gyerektartást fizetni neked, mert nincs munkája, akkor az állam megelőlegezi a gyerektartást, amíg apa talál munkát, majd utólag apán behajtja!

2013. jún. 14. 13:21
 50/62 anonim ***** válasza:
2013. jún. 14. 13:24
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!