Két gyerekkel nehezebb munkát találni? Vagy az már mindegy?
A kisfiam 2 éves, a régi munkahelyemre nem várnak vissza, megszűnt a pozícióm, valószínű visszavesznek, mert muszáj, aztán el is fognak küldeni. A férjemmel szeretnénk második babát, de nem tudunk megegyezni, hogy lenne a jobb. Bevállalni most a másodikat, mert így járni fog újra a Csed+Gyed, vagy keresni más munkahelyet, dolgozni ott is egy pár évet és úgy elmenni újra babázni. Hátha oda vissza is várnának, de erre garancia persze nincs.
Viszont ha 2 gyerek után kezdek csak munkát keresni, akkor sokkal nehezebb dolgom lesz? Vagy már 1 gyerekkel is ugyanolyan nehéz? Közepes méretű vidéki városban élünk, és nem túl sok munkalehetőség van, főleg 8-16-os munkarenddel.
Én most váltottam 2 gyerekes anyaként, de másfél évig aktívan kerestem, mire akadt megfelelő, ahova akartak is engem. Korábban megtűrtek csak, mert az ideális munkavállalók sorrendje a munkáltató szerint: 1. Férfi, 2. Fiatal nő friss tudással, 3. Idősebb vagy tini gyerekkel rendelkező nő, nagy gyakorlattal, 4. Nyugdíjas, 5. Kisgyerekes anya.
Egy gyerek után könnyebb volt visszatérni, kettővel viszont most nagyon nehéz volt.
De! A család szempontjából most vállaljatok második babát, mert még közös gyerekkoruk lehet, nagy különbségnél már kevésbé szoros testvéri kapcsolat alakulhat ki. Ebbe jöhet még, ha egyik fiú, másik lány, akkor kisgyerek korban eleve szétválik az érdeklődési körük, de addig nyertek jó pár szép évet nekik.
A szülőknek jobb frissen újra belekezdeni, mert ha elkezdesz újra dolgozni, mire bedolgozod magad, a gyerek is önállóbb, jobban érzed magad, sokkal nehezebb visszaállni a pelenkázó mellé. Főleg, ha a naggyal már aktív hétköznapi programok vannak vagy korlátozná a kikapcsolódási lehetőségeket a baba jelenléte. Ilyen, ha a nagy élvezné a Csodák palotáját, de a csecsemővel nem mehetsz oda, mert végigordítaná, akkor a nagy maradjon le élményekről? Ez a közöttük lévő viszonyt is meghatározza, meg a ti mozgástereteket is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!