Az első fiú, a második lány. Baba- és kisgyerekkorukban a nagyobbikkal nehezebb volt, de most, hogy kamaszodnak (10 és 12 évesek) egyértelműen a kicsi a nehezebb eset.
2022. júl. 4. 16:17
3/10 anonim válasza:
Nekem az elsővel. 2 fiam van.
2022. júl. 4. 16:22
4/10 anonim válasza:
Első gyerek vagyok, ráadásul idős szülők gyereke, elég nagy a generációs szakadék közöttünk.
Ők határozottan úgy élték meg, hogy velem volt nehezebb. Pedig messze nem voltam bulizós, k*rválkodós, szüleit sunyiban kijátszó tinédzser.
Mindig az első gyereknek kell kitaposnia az utat, amin a kisebb testvérei az ő példáján keresztül könnyebben végigmennek, a fiatalabbakkal általában elnézőbbek és kevesebbet követelnek tőlük. Az elsőszülött egy “prototípus”, akin a túlféltő szülők látják az adott generáció jellegzetességeit.
2022. júl. 4. 16:25
5/10 A kérdező kommentje:
Nekem lányom van,még kicsi. De leginkább apuka már tervezi a kistesót. Miattam még várunk vele. Én is szeretném,de félek,hogy nehéz lesz 2-vel. Első babával egész jól mentek a dolgok eddig. Maga a szülés is egész könnyű volt,csak sok bennem a "mivan,ha.....?!"
2022. júl. 4. 16:27
6/10 anonim válasza:
Elsővel
Pedig csak 1,5 év van köztük.
Egyébként a kicsi nehezebb eset talán, de mégis könnyebb egyelőre ( ovisak csak)
Első lány
2. Fiú
De a személyiség, nem a nem számít majd.
Elején pedig a tapasztalat.
Sokkal könnyebben vettem a 2. Hasfájását, pedig rosszabb volt, mint az elsőnek
2022. júl. 4. 16:46
7/10 anonim válasza:
Itt nem a sorrend számít, hanem a gyerek természete.
2022. júl. 4. 17:06
8/10 anonim válasza:
Az elsővel, de nem azért mert "prototípus", hanem mert tartós beteg, megkésett fejlődésű. Nála bárki könnyebb lett volna. Legalábbis ezzel a reménnyel vállaltunk másodikat és bejött. Ezidáig a kisebb az összes átlagos nyűgével együtt könnyebb.
2022. júl. 4. 17:07
9/10 anonim válasza:
Elsővel, de ő amúgy is nagyon nehéz, akaratos természetű.
2022. júl. 4. 17:43
10/10 anonim válasza:
Fiam 2 éves, lányom 5 hónapos.
Eddig azt mondanám, hogy a lányommal sokkal nehezebb..
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!