Két gyerekkel mennyivel nehezebb, mint egyel?
Van mikor 4x nehezebb, máskor semennyivel.
21 hónap van a gyerekeim között. Az eleje nehéz volt, a kicsi fél éves korig ölbebaba volt, nagyon sokat sírt. Keveset aludt, azt az időt teljes mértékben a nagyobbnak szenteltem, házimunka sokszor estére maradt. A férjem folyamatos műszakban dolgozik, ő is kivette a részét amiből csak tudta, ha itthon volt. Volt mikor egyszerre üvöltöttek, vagy a nagyobbtól alig tudtam elaltatni a kicsit vagy a kicsi felsírta a nagyot és estig ment a műsor, mert fáradtak voltak. Aztán hullámzó volt, volt mikor könnyebb, máskor nehezebb. Pl mikor elkezdett kúszni a kicsi és kezdődött, hogy nem hagyja a nagyot játszani. Őszintén, nem csinálnám megint végig. Már 16 hónapos a kicsi és jól elvannak ha épp nem nyúzzák egymást játék miatt, sokszor elvannak egymás mellett, éjszaka alszanak, ebéd után alszanak. Együtt is néha elvannak, pl egymást kergetik. Most nem érzem, hogy nehezebb lenne 2 gyerekkel, összeszoktunk. Sőt, amennyire emlékszem, a nagyobb ennyi idős korában nehezebb volt minden mint most, igaz terhes voltam. A terhesség viszont kemény volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!