Két gyerekkel nehezebb munkát találni? Vagy az már mindegy?
A kisfiam 2 éves, a régi munkahelyemre nem várnak vissza, megszűnt a pozícióm, valószínű visszavesznek, mert muszáj, aztán el is fognak küldeni. A férjemmel szeretnénk második babát, de nem tudunk megegyezni, hogy lenne a jobb. Bevállalni most a másodikat, mert így járni fog újra a Csed+Gyed, vagy keresni más munkahelyet, dolgozni ott is egy pár évet és úgy elmenni újra babázni. Hátha oda vissza is várnának, de erre garancia persze nincs.
Viszont ha 2 gyerek után kezdek csak munkát keresni, akkor sokkal nehezebb dolgom lesz? Vagy már 1 gyerekkel is ugyanolyan nehéz? Közepes méretű vidéki városban élünk, és nem túl sok munkalehetőség van, főleg 8-16-os munkarenddel.
Sokkal nehezebb. Mindenki tudja, hogy kettő felé sokkal nehezebb szakadni. Átlagos feltételezés a munkáltató részéről, hogy anyuka terhe az egész, de még ha nem is, akkor két gyerek többet beteg mint egy, több kiesés....
Ezért egygyerekest hamarabb felvesznek.
Valad be most a masidikat h nem legyen nagy a korkulonbseg.
Am onnantol h van gyereked mar tokmindegy h 1-2-3-10 ...
Am hangsulyozni kell allasinterjunk (ha kerdik) h az apa ugyan ugy megy tappenzre a gyerekkel ha beteg elvegre ket szuloje van es a terheket is kozosen viselitek.
Am elmesz valami tanfolyamra kozben. Valasz valami otthoni melot. (en kerativkodtam meghivokat diszitettem akkor meno volt)
Én is ebben a helyzetben voltam, bevállaltam a másodkkat, két év van köztük.
Majd jövőre jár le a gyed, számolok vele, hogy nem tudok visszamenni dolgozni oda, ahonnan eljöttem.
Most ha nem vállaltam volna a másodikat, akkor is ki tudja, mennyi idő, mire munkàt találok, ha ott bejelentem fél év után, hogy terhes vagylm, valószínűleg oda se várnának vissza, ha várok 2-3 évet, akkor meg már lassan lehetnék 35, mire szülök és a gyerekek közt is nagy lett volna a korkülönbség.
Én keresnék új munkát ahol dolgoznék pár évet és úgy mennék el újra szülésire.
Szerintem sokkal szimpatikusabb így a munkáltatónak is. Neked is biztonságosabb anyagilag.
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat!
Nagyon nehéz döntés ez, és igen, az anyagiakat is figyelembe kell venni. Most hogy a kisfiam elmúlt 2 éves, már csak a Gyes jár, ami szinte semmi, így hárman még kijövünk a férjem fizetéséből, de ha 2 gyerek után járunk így, már biztos nehezebb lenne.
Ha sok ido van a ket gyerek kozott akkor tulkep ket egyket nevelsz majd.
Nalunk 6 ev lett, az nagyon sok. Nem tudnak mit kezdeni egymassal. A nagy 3.ba megy a kicsi oviba. Nincs kozos pont. Plane ha egyik lany a masik fiu.
Ha egymas utan vallaltam volna be konnyebb dolgom lenne. 2-3 ev jobb lett volna. Korban kozelebb vannak jatszotarsak lennenek. Hasonlo erdekelne oket. Nem ketfele mennenek mint most.
Melo szempontjabol is rossz volt mire rendesen belerazodtam bedolgoztam magam, ujra elmentem gyerekezni. Hat nem vartak vissza 2.5 ev melo utani gyed utan...
Most h mar nem lesz tobb. Sokkal konyebb volt melot talani.
Szerintem semmivel nem nehezebb, mint gyerek nélkül, vagy 1 után.
Én 2 gyerek, 5év kiesés után 2hónapon belül 3munkát is találtam, 2re egyből fel is vettek volna, a 3.ra végül interjún én mondtam egyből nemet.
Barátnőim is munkát keresnek. Egyiknek nincs gyereke, 8hónapja van otthon és nem talál
Másiknak 1 gyereke van, 6hónap keresés után most 2.án kezd.
En 9ev gyed/gyes utan 2 honap alatt talaltam munkat.
A 3 gyerek egymas utan jott. Jobb is volt igy.
Oke en jogasz vagyok nekem nem nehez melot talalni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!