Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyivel nehezebb ket gyerekk...

Mennyivel nehezebb ket gyerekkel, mint eggyel?

Figyelt kérdés
Olyyn, amilyenre szamitottal? Mekkora a korkulonbseg? Mennyire vagy turelmes es kipihent?
2022. nov. 2. 13:34
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
41%

Nekem egyenlöre meg csak egy van de kitesz 10et ugy erzem.

Pont e miatt vacilalok a masodikon. Nagyon akaratos nehez termeszet, ha a masodik is ilyen lesz fel köthetem a nadragot

2022. nov. 2. 13:36
 2/18 anonim ***** válasza:
92%
Tudtam, hogy nehéz lesz, de hogy ennyire azt nem gondoltam volna. Főleg az elején. 2 év van köztük, a nagy amúgy sem könnyű eset. Ideig-óráig türelmes vagyok, de sajnos sokszor nehezen bírom. A kipihent szó számomra ismeretlen.
2022. nov. 2. 13:40
 3/18 anonim ***** válasza:
86%

Nem dupla nehéz, hanem tripla vagy mégtöbb.

2.5 év van köztük. 3.5 a nagy, 1 a kicsi.

Kipihent?! Az mi?!

Míg csak a nagy volt, ha éjszakáztunk akkor napközben aludtam vele.

Most a kicsi éjszakázik, 5-6x kel. A nagy délelött oviban, akkor nem vagyok még fáradt, mire délután alszik a kicsi, itthin a nagy így esélytelen aludnom.

Ebböl fakadóan türelmes?! Hát nem nagyon sokszor

A nagy dacol mindenen, az ovi hatására baromi szemtelen lett. A kicsi fogzik, szeparációs szorongása csúcsát éli.

Én sokszor sikítófrászt kapok tőlük. Lényegében minden nap a túlélésre megyek. Hozzáteszem segítségem nincs

Így, hogy vannak, nem bánom. Szeretem őket. De ha tudtam volna, hogs mentálisan és fizikailag is ennyire megvisel, 1 maradt volna. (Nagyobb korkülönbséggel én nem vállaltam volna)

2022. nov. 2. 13:40
 4/18 anonim ***** válasza:
79%

Nálunk 8 év van a két gyerek között, 10 éves a fiam 2 éves a lányom. Nyilván azok a problémák,amiket a kis korkülönbséges szülők leírnak, nálunk nem játszanak, cserébe a nagy erősen kiskamasz (szemtelen, flegma, visszabeszél stb.), a kicsi meg dackorszakos. Ennek ellenére nekem azért így sokkal jobb, mint a kis korkülönbség. Nagy szerencsém, hogy a nagyszülők sokat segítenek, mivel azért nekem a nagyot is sokfelé kell vinnem (különóra, edzés), tanulni vele, illetve, hogy mindkét gyerek jó alvó, a kicsi is átalussza az éjszakát 7 hetes korától.

Kipihent azért nem vagyok és a türelem is sokszor elhagy, de azért nem panaszkodom, alapvetően nincs probléma.

2022. nov. 2. 13:55
 5/18 anonim ***** válasza:
45%

A nagy 5 éves, a pici még 35 hetes pocaklakó.

Kipihent? Miről beszélsz? Akinek akár 1 is van, és foglalkozik is vele, meg dolgozik, alapból már nem kipihent. Ez nyilván csak hatványozódik.

Nagyon fáradékony vagyok, pedig még pocakban van a kicsi. Diéta- terhességi cukorbaj miatt, szintén ebből kifolyólag még 1x annyi orvoshoz való időpont, figyelj mindenre, a nagy már negyedszer taknyos pedig nagycsoportos, minden nap foglalkozom vele mivel alig van oviban- muszáj neki való feladatokat csinálni, fejleszteni. Ez van, ezt vállalja az ember és közben nem gondolkodik a pihenésen.

Szóval normál esetben rengeteg munka. Persze akik csak "potyogtatnak" a nagyvilágba, azok lehet kipihentek 5 mellett is.

2022. nov. 2. 13:56
 6/18 anonim ***** válasza:
12%
Ez az élet nagy csapdája, ez az ára annak, hogy az ember szülő legyen. Sokan mit nem adnának érte !
2022. nov. 2. 14:03
 7/18 anonim ***** válasza:
82%
Nekem 11 hónap van a kettő gyerek között és persze nehéz nehéz. Túl kell élni, aztán majd jobb lesz. Kipihent én sem vagyok, amióta megszültem az elsőt, azt sem tudom, hogy milyen érzés kipihentnek lenni 🤣. Majd jobb lesz egyszer én ezzel nyugtatom magam. Persze a gyerekeimet imádom és tudtam, hogy nehéz lesz, de azt nem, hogy ennyire.
2022. nov. 2. 14:04
 8/18 anonim ***** válasza:
7%
Bakker, én itt ülök, nem aludtam eleget - halálomon vagyok. Hogy lehet ezt bírni évekig? Még valami szuper dolgot se vállalnék be ilyen feltételekkel, nem hogy egy gyereket. :D
2022. nov. 2. 14:20
 9/18 anonim ***** válasza:
84%
Attól függ, milyen az a 2 gyerek. Nekem az első borzasztóan nehéz eset, a másodikkal szinte semmi gond sincs, így nem mondhatom, hogy nehezebb, inkább időigényesebb
2022. nov. 2. 14:35
 10/18 anonim ***** válasza:
32%

6 év a korkülönbség közöttük. Mindkettő lány. Az eleje nehéz volt mert 3 hetes volt a kicsi mikor elkezdődött az online oktatás.

Ott akkor egy párszor majdnem feladtam de belerázódtunk.

2022. nov. 2. 18:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!