Ha csak most jelentünk be élettársi kapcsolatot, az SZJA visszatérítés milyen időszakra jár, ha a párom venné igénybe a gyermekre?
És ha a gyerek apjával (nem voltunk házasok)nincs tisztázva a felügyeleti joga a gyereknek, az új párommal az élettartási szerződéssel automatikusan jár felügyeleti jog?
Vagy kell egyáltalán felügyeleti jog ahhoz, hogy az új párom munkabére után simán élettársi kapcsolattal visszaigényeljük?
Ez nem nyerészkedés.
Mindenki ugy vállal gyereket es mindenki tudja hogy a gyerekhez penz kell. Ha van apja ha nincs akkor is.
Nem azokat kell elhordabi mindennek aki a legjobbat akarja a gyerekének es nem kukast akar felneveleni hanem akik a semmire szülnek 10 et.
Nehigymár felelősségvállalás miatt legyen egy anya elgordva számítonak!
Még a majmok is odaadják az utolsóikat is a majomkolyoknek. Micsoda némber.
Neked meg se kellett volna szuletned aki gyerekektol sajnálja.
:) Az én gyerekemnek mindene megvan, köszöni szépen. Nem nyerészkedek és nem reszketek a jogosultságok miatt mivel dolgozunk az apjával. Nem egy alkalmi numerából fogant, hanem a férjem az apuka már 15 éve.
A tiéd ellátást kap külföldről, nem is keveset, mégis a plusz pénzekért reszketsz itt. És még a csalást sem vetnéd meg.
Ez a nem mindegy.
Amugy nem csalas.
Semmi gyt nem kapok. Na az a csalás.
Ha az elettarsam bejelentem es a jovedelmével vagyoni kozossegben lennenk akkor járna az szja az elettarsam kapcsán.
A burokracia miatt nem jar csak mert a "nem letezo" apja a gyerek apja papiron. Akitol zero segitseg jön.
Igy meg nem tud segiteni az, aki segiteni akarna szja visszateritessel. Mert papiron koze nincs a gyerekhez.
De lesz.rom az szja t mivel sokkal nagyobb a baj, mint egy szja.
Na igen. Az öreg és bölcs Mari nénire kellett volna hallgatnod. Anno nem mondta, hogy NE a falu adoniszával/bikájával csináltasd fel magad aki utána az országot is elhagyja, hanem inkább a csendes és megbízható, dolgos "Jóskával" akinek van felelősségtudata? Arról igazán nem én tehetek hogy így jártál. "Nem létező apának' nem szülünk gyereket, ez alap.
Nem értem azt se, mi ez a fél árva duma? Tán elhunyt az apja? Aki nem is létezik? Akkor mit rimánkodsz itt gyt-ért? Külföldi támogatást azért továbbra is kapsz rá nem? Hiszen ez az alap problémád. A másik meg, hogy van élettársad, tehát két jövedelem. Akkor miről is beszélünk? Két jövedelem - egy gyerek- plusz külföldről is támogatás... de te még GYT-ért sírsz itt.
Az Isten pénze nem lenne neked elég.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!