Ha csak most jelentünk be élettársi kapcsolatot, az SZJA visszatérítés milyen időszakra jár, ha a párom venné igénybe a gyermekre?
És ha a gyerek apjával (nem voltunk házasok)nincs tisztázva a felügyeleti joga a gyereknek, az új párommal az élettartási szerződéssel automatikusan jár felügyeleti jog?
Vagy kell egyáltalán felügyeleti jog ahhoz, hogy az új párom munkabére után simán élettársi kapcsolattal visszaigényeljük?
Volt apasági nyilatkozat?
Ha igen, akkor hivatalosan ő az apa.
Volt gyerekelhelyezési per?
Mert ha nem volt, akkor jogilag ugyanolyan jogú szülő mint te,a kutyát nem érdekli,hogy különmentetek.És akkor szerintem ő veheti igénybe a visszatérítést.
A gyerek apjának is van igy felugyeleti joga. De nem él vele. Nem volt per.
A kizárolagos fugyeleti jogot még nem intéztem el a bíróságon.
A gyerek apja nem tudja az szja t igenyelni mert külfoldi állampolgár kint él kinti bérrel. Nincs köze a magyar adórendszerhez.
Az uj élettársamnak ahhoz hogy a béréből a gyerek kapcsán kapjunk visszatérítést felugyeleti jog kell a gyerekhez?
Attól számít amióta bejegyzett élettárs vagytok.
De ami biztos az biztos kérdezd meg a navnal
Majd bemegyek a navhoz vmikor.
De akkor ugy nez ki egyelőre ahogy látom, hogy felesleges
Plusz a gyerek apja után kulfoldről kapunk családi pótlékot.
Ha az élettársamnak lenne viszont koze a gyerekhez, akkor azt sem tudom kulfoldrol akkor lehet nem lesz jogosult az apa után a családira a kicsi.
Mivel a gyereked apja teljes jogú szülő, az élettársad nem jogosult a visszatérítésre.A kutyát sem érdekli jogilag, hogy milyen nemzetiségű és hol él.
A külföldi családit is azért veheti igénybe az exed, mert teljes jogú szülő.Ha lenne gyerekelhelyezés, és nálad helyeznék el a gyereket, akkor az exed már nem fogja tudni felvenni a külföldi családit.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!