Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Lehet, hogy az első 6 hónapban...

Lehet, hogy az első 6 hónapban én vagyok GYES-en, aztán az apa megy GYED-re?

Figyelt kérdés

Sajnos fel kellett mondanom a munkahelyemen (az egészségem rovására ment), így jó eséllyel nem leszek jogosult GYED-re. (Kivéve, ha valami csoda történik, és belátható időn belül találok megint állást.)

34 éves vagyok, és nem szeretnék a kialakult helyzet miatt lemondani a babaprojektről. A férjem is támogat. Ezért próbálunk valami megoldást találni a helyzetre.

Jól értem, hogy lehet olyat csinálni, hogy az első 168 napban én vagyok GYES-en, aztán lemondok az ellátásról, és átadom apának, aki GYED-re is jogosult?

A férjem amúgy is lényegesen többet keresne, mint én, szóval valószínűleg akkor is így csinálnánk, ha lenne állásom.

ma 13:06
A kérdező szavazást indított:
Igen, jól érted.
Nem, elmagyarázom.
7 szavazat
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!