Ha csak most jelentünk be élettársi kapcsolatot, az SZJA visszatérítés milyen időszakra jár, ha a párom venné igénybe a gyermekre?
És ha a gyerek apjával (nem voltunk házasok)nincs tisztázva a felügyeleti joga a gyereknek, az új párommal az élettartási szerződéssel automatikusan jár felügyeleti jog?
Vagy kell egyáltalán felügyeleti jog ahhoz, hogy az új párom munkabére után simán élettársi kapcsolattal visszaigényeljük?
28 hul,e vagy?
Nem huzok le senkit. Ha azt nezzuk a gyerek apja huz le engem jelenleg hogy nevelem a gyerekét!
Rengeteg elmegy a gyerekre!
Ahol az egyik szulo csak gebed, a masik meg ugy tesz mintha gyereke se lenne, nehogymar a gurcölő ejt napppalozot nézzék már lehúzonak aki viszont mindenét a gyereknek adja!
Még jo hogy nem te alkotod a jogszabályokat.
Látom a lényegre tapintottam. Hát igen, fáj az igazság mi? Te magad írtad hogy ha férjhez mennél és lenne még egy gyereked, elesnél 8 millától.
Nem kedvesem, azok a hülyék akiket anyagilag lehúzol. Én csak látom milyen is vagy.
Lehúzás hogy neveled a GYEREKÉT? Te jóságos ég. Akkor nem is te szülted? Látod te miket írsz? Szóval szerinted csak az övé a gyerek, a tiéd nem? Rosszabb vagy mint gondoltam. Szegény, szegény gyerkőc.
34 mindket szulonek egyforma kotelesegge van a gyerek felett normal esetben!
A magyar jog szerint meg plane. Az apa a sajat megelhetésének kockáztatására SEM veszélyeztetheti a gyereket a gyt nem fizetessel. Kulonben börtön jár.
36
Nem azota van elettarsam mikor a gxerek apjaval szétmentunk.
Igen egyedul neveltem eddig.
Állításod szerint: ketten neveltek egy gyereket, tehát 2 jövedelem van a háztartásban. Te pluszban külföldről is nem kevés bevételhez jutsz. Fel vagy háborodva hogy innen nem jár még plusz bevétel. Aztán előadod hogy egyedül gebedsz azért hogy 1 gyereket eltarts. De se férjhez nem mégy, se másik gyereket nem vállalsz mert elesnél 8 millától amit egyébként megkapsz.
Elárulom, hogy amit leírtál az átlagon felüli jövedelem Magyarországon.
Továbbá úgy írsz szegény gyerekről, mintha neked nem is lenne hozzá közöd, mert hogy az apja "helyett" neveled.
Az írásodból süt a pénzéhség és mint ha valami koncnak, tárgynak tartanád a gyereked. Mert hogy a TIÉD is, te is vállaltad!
Rosszul esik a tükör mi?
Szegeny gyerek igen az akit a saját apja cserben hagy.
Es nem az, akinek az anyja megtenne mindent érte. Es apja helyett is apja.
Koszi az ertelmes válaszokat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!