Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Február vegeig vagyok gyed-en,...

Február vegeig vagyok gyed-en, januárra miert kaphattam 40 ezer ft-tal kevesebbet?

Figyelt kérdés
Hívtam az egészségbiztosítási főosztályt, de 6,5 percig csak az automata beszelt, aztan letettem 🤦‍♀️
ma 08:20
 1/9 anonim ***** válasza:
Adókedvezményt érvényesítetted?
ma 08:29
 2/9 anonim ***** válasza:
Vettél igénybe eddig valamilyen adókedvezményt? Ha igen, akkor januárban nyilatkoztál újra róla a munkáltatónak?
ma 08:30
 3/9 A kérdező kommentje:
Basszus nem. De nekem azt a munkáltató szokta kuldeni, vagy postán szokták.
ma 08:44
 4/9 A kérdező kommentje:
Lehet azt még ilyenkor érvényesíteni?
ma 08:45
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Februártól tudsz leadni nyilatkozatot, a január hónapot meg jövőre tudod érvényesíteni az adóbevallásodban.
ma 08:47
 6/9 A kérdező kommentje:
Én augusztustól újra csed-en leszek, ha jol tudom, ott ezt nm lehet érvényesíteni, ugye? Köszönöm szépen
ma 09:04
 7/9 A kérdező kommentje:
És a gyes-nél sem?
ma 09:04
 8/9 anonim válasza:
Természetesen a csed-ből is lehet érvényesíteni. Gyed-ből is. A gyes-ből nem.
ma 10:28
 9/9 anonim ***** válasza:
Mivel a csedből nem vonnak semmit, a gyesből meg csak tb-t, szja eleve nem terheli, így igen, abból nem tudod.
ma 10:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!