Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Tartós beteg vagy fogyatékos...

Tartós beteg vagy fogyatékos gyerekre is csak 12 éves korig jár a gyáp?

Figyelt kérdés

Kislányom autista. Jövő hónapban tölti a 12-t és tudomásom szerint onnantól nem mehetek vele táppénzre. Bár nem értelmi fogyatékos, de nincs benne annyi felelősségtudat, hogy magára hagyjam egész napra. Főleg betegen. Lehet, hogy egy nem autista gyerek már felügyelet nélkül is elboldogul, de ő nem.

Nálam munkában még telefon sem lehet, így elérni sem tud, ha baj van.

tegnap 16:37
 1/7 anonim ***** válasza:
Méltányosságit kell kérni.
tegnap 17:02
 2/7 anonim ***** válasza:
13%

Először is sok boldog születésnapot neki 🙂

Szerintem más sok gyerek se èrett arra,hogy ilyen korban egyedül legyen hagyva.

Miért nem lehet a munkába a telefon nálad?

Meg kell beszélned ,hogy neked biztonsági okokból muszáj magadnàl tartani a gyereked miatt.

tegnap 17:04
 3/7 anonim ***** válasza:
89%

2, mondjuk mert aneszt asszisztens, aki nem telefonálgathat a műtőben.

Vagy egy gyár olyan részén dolgozik. Vagy bármi más.

tegnap 17:17
 4/7 A kérdező kommentje:
Vendéglátás, de benne van a szabályzatban, hogy nem lehet nálunk a telefon. Gondolom, hogy ne nyomogassa senki munka közben. Az irodában elvileg tarthatnám, de sokszor megesett már, hogy akinek csörgött, annak kinyomták és nem is szóltak.
tegnap 19:15
 5/7 anonim ***** válasza:

Sajnos nem tudom a választ, de engem is érdekelne...

9 éves autista lányom van...

tegnap 19:45
 6/7 anonim ***** válasza:
0%
Nem lehet. Ahogy nem jár tovább a szabadság sem, csak (az 16-ig).
tegnap 19:57
 7/7 anonim ***** válasza:
55%

6, de lehet.

Méltányosság.

Amennyiben a beteg gyermek 12-18 év közötti, akkor ezen beteg gyermek ápolása esetén csak méltányosságból állapítható meg a gyermekápolási táppénz.

[link]

Tartós beteg gyereknél soha nem találkoztam olyannal, hogy nem adják meg, pedig nem egyet adok be évente.

tegnap 20:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!