Határozott idejű szerződés GYED alatt jár le, gyerek 1 éves korában. Mik a lehetőségeim?
Azt gondoltam, visszamegyek GYED mellett dolgozni még a határozott szerződés lejárta előtt és utána (mivel a gyermekem még nincs 3 éves) kérem újra a fizetetlen szabadságot kérném a gyermekgondozás okán, mikor aláírtam az új szerződésemet. Ez jogilag rendben van?
A munkáltató nyilván nem örülne, de ők módosították a határozatlan szerződésemet sajnos határozottra áthelyezés miatt.
Konkrétan minek? A gyed akkor is jar tovább, ha a szerződésed lejár.
Új szerződéshez az kellene, hogy a refi lejárta előtt menj vissza -amikor a gyerek még nincs egy éves- ki tudd venni a lejártáig a szabadságokat és utána a főnököd úgy döntsön, új szerződést kapsz. De ha te ezután újra fizetesnelkulire mennél, azt konkrétan kibaxasnak hívják és a főnök nagyon nem fogja értékelni. Mi a célod az egésszel?
3 éve határozatlan szerződéssel dolgoztam a cégnél, 2 hónapja áthelyeztek ideiglenes szerződéssel másik telephelyre, november 1-től van új szerződésem, amit még nem is láttam, mert még el sem készült!
2 napja hívott fel az igazgatóhelyettes, hogy lehet mondták, de lehet elfelejtették, hogy jelenleg csak határozott szerződést tudnak adni, reméli nem probléma... Amint lesz szabad álláshely azonnal megkapom a határozatlant. Ez legkorábban 9 hónap múlva lesz, akkor megy vki nyugdíjba.
Még nem vagyok várandós, hónapok óta rajta vagyunk, kivizsgálások szerint semmi akadálya, bármikor összejöhet. Várni nem szeretnénk emiatt, főleg, ha valamiért mégsem én kapnám meg jövő nyáron a határozatlant, hanem valakinek a valakije... Több, mint 2 évre kapom a határozatlant, ezért számoltam úgy, hogy legjobb esetben is 15 hós lenne a gyerek, mikor lejárna a szerződésem. Két gyermeket szerettünk volna egymás után, emiatt is lenne fontos, hogy élő munkaviszonyom legyen továbbra is.
Nem hinném, hogy én vagyok a legnagyobb szemét a történetben, hiszen ők vágtak át nem kicsit, de sajnos nem tudok mit tenni. Akinek a helyén vagyok papíron nem is fog visszajönni, harmadik gyerek és otthon fog maradni iskolás koráig.
4-es, ha nem írom alá a szerződést, akkor nem lesz munkám egyáltalán. Most az a lehetőségem, hogy elfogadom ezt, és várok, hogy tényleg én kapom-e az első adandó alkalommal a határozatlant.
5-ös, bocsi. Van amúgy már gyerek, de ő iskolás. Tesón dolgozunk hónapok óta, orvosilag minden rendben, bármikor terhes lehetek (akár már most is csak még várom, hogy megjön-e).
1-es opció: várok jövő nyárig, amikor lesz határozatlan álláshely és átraknak. De ha valamiért nem én kapom mégsem, akkor elment majdnem 1 év a kicsivel több, mint 2 évemből és a végén még munkanélküliként szülök.
2-es: terhes leszek és már látszani fog a hasam ezért nem kapom meg a határozatlant (persze az is opció, hogy hosszabbítanak, de erre kevés az esély), ennél kellene visszajönnöm a hosszabbítás miatt
3: nem jön össze még kb. fél évig, megkapom a határozatlant és szép az élet :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!