Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Van lehetőségem pl.10 évre...

Van lehetőségem pl.10 évre határozott bérleti szerződést írni?

Figyelt kérdés

Meghatározott árral pl havi 80.000-nél nem lehet több beleírnánk a szerződésbe.

Jelenleg idős bácsitól olcsón bérlem a helységet azonban ő beteg és félek attól ha távozik közulunk akkor a gyereke emelni fog a bérleten mert most áron alul bérlem.

2021. febr. 20. 20:21
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
85%
Ha a bácsi meghal, akkor onnantól az örökösökkel kell egyezkedned, a régi bérleti szerződésed érvénytelen lesz.
2021. febr. 20. 20:22
 2/14 A kérdező kommentje:
Ohh ezt nem tudtam. Azt hittem "öröklődik" a szerződés.
2021. febr. 20. 20:25
 3/14 A kérdező kommentje:
Akkor mindenképp meg kell vásárolnom minél előbb
2021. febr. 20. 20:27
 4/14 anonim ***** válasza:
88%

Ha 10 evre kotsz szerzit,akkor is vege,ha eladjak a lakast. Az uj tulaj kirak onnan. Vagy,ha meghal az illeto es az orokos kirak vagy eladja a lakast.

Vegyel inkabb hitelre. Onnan biztos nem tesznek ki,ha fizetsz idoben.

2021. febr. 20. 21:50
 5/14 A kérdező kommentje:
Igen csak azt hittem az szerzödésszegésnek minősül
2021. febr. 20. 23:27
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Az örökös/új tulaj eladás esetén "megörökli" a bérleti jogviszonyt a lakással együtt. Hiába kötnél sok évre bérleti szerződést, azt fel lehet mondani. És újat kötni. Ha hosszúvtávon ebben a lakásban gondolkodol, vedd meg, ha van némi önerőd és eladó.
2021. febr. 21. 08:49
 7/14 A kérdező kommentje:

Nincs sajnos pénzem megvenni.

Ha megörökli a bérleti jogviszonyt akkor emelhet a bérleti díjon, ha az bele van irva a bérleti szerzödésbe h maximum 80.000Ft? Én úgy tudom ha ezen ő változtatni akar az szerződésszegésnek minősül és kötbért kell fizetnie.

2021. febr. 21. 08:53
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, ezt olvasd el!

[link]

"Tekintettel arra, hogy a bérleti jogviszonyt, mivel sem bérbeadói, sem bérlői oldalon nem személyhez kötött jogviszony, nem szünteti meg a bérlő vagy a bérbeadó halála.

A bérlő örökösei számára a Ptk. arra tekintettel biztosítja határozott idejű jogviszony esetén is a törvényben meghatározott szigorú határidőn belül gyakorolható felmondás jogát, hogy ésszerűtlen lenne őket olyan dolog birtokban tartására és használatára, továbbá ennek fejében ellenszolgáltatás nyújtására, amelyre szükségük nincsen.

Ezzel határozott idejű bérleti jogviszony esetén azt a kockázatot, hogy a bérlő halála esetén a bérbeadónak a határozott időtartamhoz kötődő várakozása meghiúsul, a bérbeadó viseli, ellenben a bérbeadó halála esetén az új tulajdonos csak abban az esetben mondhatja fel a szerződést, amennyiben őt a bérlő a bérleti jogviszonyt fennállása vagy lényeges feltételei tekintetében megtévesztette.

A felmondási időt – ugyanakkor – mindkét esetben a Ptk. – fentebb idézett – 6:339. § (2) bekezdése szabályozza."

2021. febr. 21. 12:35
 9/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm kedves utolsó :)
2021. febr. 22. 00:24
 10/14 A kérdező kommentje:
Hát ez most nagyon kacifántos :(
2021. febr. 22. 13:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!