Jól gondolom, hogy kevesebb fizetés, de szakmai előrelépés (lehetősége), fejlődés többet ér, mint a több fizetés, és egy határozott idejü szerződés?
Ki kell számolni, a határozott idejű szerződés (mondjuk 3 év) ideje alatt havi bruttó 200 az pl. 200x36=7,2 millió.
Egy szakmai előrelépési lehetőséggel rendelkező munkahelynél az első lépcső mondjuk 170, a második 200, a harmadik 230, s évenként van előrelépési lehetőség: 170x12+200x12+230x12, ugyanúgy 7,2 millió, viszont ha nem sikerül előrelépni egyszer sem, az csak 6,1 millió, ha meg csak egyszer az 6,5-6,8 millió.
A következő lépés, hogy behelyettesíted a saját számaidat (vagy legalább azt, amire számítassz), s nagyjából megtudod, melyik a jobb. Persze az emberek szerintem jobban szeretnek olyan helyen dolgozni, ahol van valami cél a szemük előtt, fix fizu az a rutinosabbaknak való, ha ellentudnak állni a befásulásnak.
Mennyi időre szól az a határozott idő? Mennyivel több a fizetés?
Én 330.000 bruttóért dolgoztam határozott idővel, igaz akkor nem is lett volna másik lehetőség. Lejárt a szerződés, hitegettek, hogy kapok másik munkát, de pályáznom kellett,és sorra utasítottak el. Így kerestem cégen kívül melót, 290.000-ért találtam is. Végül a cég is ajánlott egy másik munkát 370.000-ért, ugyan nem határozott időre, de nyílt titok, hogy be fogják zárni, lehet, hogy az idén, lehet, hogy 4 év múlva. Én a kevesebb pénzért a határozatlan idejűt választottam.
(Igaz nekem még plusz tényező volt az ingázás is, de a benzint fizették volna.)
Akkor én is feltettem itt ezt a kérdést, és mindenki azt mondta, hogy a kevesebb pénzt válasszam.
Nekem fontos a biztonság, és a mai világban akár egy-másfél év is lehet, mire találsz munkát.
Gondold át azt is, hogy mennyire biztos a szakmai előrelépés. Váltáskor mindenkit szakmai fejlődéssel kecsegtetnek, na meg azzal, h milyen májer szakemberek vannak nálunk.
De ez nincs mindig így...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!