Milyen lehetőségeim vannak határozott idejű szerződés esetén?
Nos, hát ha teherbe esel és terhesség alatt letelik a határozott idő és nem hosszabbítanak, akkor táppénzen addig lehetsz, amíg a szerződésed tart.
Ha ez a változat van, attól még kaphatsz CSED-et, GYED-et, a ha szülés napján álláskeresésin vagy illetve a szülést megelőzően megvan a megfelelő számú napod.(Ez most nem tudom pontosan mennyi, de biztos leírja majd valaki.) Ez annyiban szívás, hogy a második gyerekre nem jár más ebben az esetben csak GYES.
Ha hosszabítanak akkor persze ez tárgytalan. Amúhmgy apuka is mehet GYED-re a gyerek fél éves korától és mellette dolgozhat.
Az a nagy kérdés, hogy tervezel MOST gyereket vagy sem?
Ha a közeljövőben igen, nettó hülyeség váltani.
Ha csak X év múlva, akkor esetleg, ha tényleg úgy érzed, jobb lenne ott, de az ígéretükre ne adj.
Ha helyettes>tőnek vesznek fel, nem tudnak neked később se státuszt adni. Állami intézménynél nem olyan egyszerű a ktgvetési keret emelés, amiből létszámot emelhetnek.
Ha pedig úgy értették, hogy majd a gyesest kirúgják, ha visszamegy, hogy legyen helyed.... szintén elgondolkozhatsz, hogy mennyire ideális munkahely gyerekkel
Első vagyok.
Saját életem tapasztalata. 5 évig voltam helyettesítő állami cégnél, több nő ment el szülni, és engem forgattak be mindig a helyükre papíron.
A határozott idejű szerződésem lejárta után egy hónappal szültem. A szerződésem lejártakor álláskeresésire mentem, ami a max. 90 nap volt. Így kaptam TGYÁS-t, GYED-et, mondjuknnem volt egyik sem egy hatalmas összeg, de pénz volt. Utána dilemmáztunk a férjemmel, hogy mi legyen. Mivel kis korkülönbséggel szerettünk volna kistesót bevállatunk úgy is, hogy nem kapok CSED-et, GYED-et. Akkor jött be a GYED extra, így annyiböl jól jártunk mégis, hogy a kicsi féléves koráig két GYES-kaptam, amíg a nagy is betöltötte a hármat. Majd a kicsi fél éves korától a férjem igényelte a GYED-et munka mellett. Mivel jó a fizetése, max. GYED-et kapott.
Ez az én esetem, mi így döntöttünk. Az itthonlét alatt diplomáztam, szóval próbáltam képezni, hogy jövőre tudjak menni melózni.
Nekünk ez így jó volt. Neked kell tudni eldönteni mi éri meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!