Önéletrajzba beleírtatok azt az időt, amíg GYES-en voltatok?
Ha igen hogyan? Hová írtátok?
Én úgy írtam, hogy:
Xy cég 2010-2020
De ebből 2015 óta itthon vagyok. Azt hogy kellene beleírni? Vagy egyáltalán bele kell?
Egyik ismerősöm azt mondja semmiképpen se írjam beke, mert szakmai szempontból nem releváns, másik ismerősöm szerint be kell írni.
Köszönöm a segítséget!
Én korábban nem írtam bele, de most már elgondolkodtam rajta, ha újra munkát keresek majd, bele fogom írni.
Jelenleg a második gyermeket várom. Gondolom, amelyik munkahely amiatt kukázná az önéletrajzomat, mert gyerekem van, annyit is ér. Én nem akarok még egyszer olyan helyen dolgozni, ahol külön szervezés kell ahhoz, hogy egy nap végre ne kelljen túlórázni és ha a munkaidő végén, 16:45-kor felállok, mert mennem kell a gyerekért oviba, ne nézzen már rám csúnyán senki.
Áruld már el 22, miért nem tudsz kulturáltan, emberi módon megnyilvánulni? Miért kell kapásból nyomorékozni?
Ez a gusztustalan stílus csak téged minősít, saját szegénységi bizonyítványod.
Bár érdekelne, hogy eme mélyreható és bölcs gondolatodat, miszerint mi besavanyodott, gyermektelen nyomorékok vagyunk, akik együtt utálják a gyerekedeket, mégis miből sikerült levonnod.
Tehát aki nem kamukázik és ferdít a Cv-jében, az csak egy nyomorék lehet?! Érdekes meglátás.
Nehogy már te kérd ki magadnak, ha nem veregetnek hátba, amiért már kapásból az önéletrajzodban félrevezetted inkorrekt módon a leendő munkáltatódat. Pofám leszakad. És lehetne itt szó nyelvtudásról. Azt is elhajtanám, aki beírja hogy ő aztán tud angolul, majd mikor felteszek egy alap angol kérdést azt se tudja eszik-e vagy isszák. Itt erről van szó. Hogyha állítasz magadról valamit, akkor a minimum hogy az legyen is úgy. Ha mégsem, akkor nem a másikat kell agyba-főbe szídni, mert nem kér a továbbiakban belőled.
De biztos magadra ismertél, azért támadtál egyből.
Ja és ne aggódj, erre a "gyökér" munkahelyre hozzád hasonló primitív, agresszív embereket soha nem vennének fel. :)
Igazából itt a ferdítés pártiak azok, akik a lelkük mélyén minimum börtönnek, szégyennek élik meg a gyed, gyes időszakot.
Ha nem így éretnétek, beleírnátok, hisz nem szégyen, csak egy infó, ami fontos az adott cégnek, hogy hány év munkatapasztalatod van.
De miért kamu, ha nem írom bele? A munkaviszonyom megvolt.
A nyelvvizsgát is beírod, mert van. Max. interjún elmondod, hogy 10 éve nem használtad. Jogsit is beírod, hiába nem vezetsz csak a megszokott útvonalon.
Akkor már az első munkahelyemen használt rendszerekből a felére nem emlékszem, mégis benne van.
Ha csak az lenne az önéletrajzban, amit éppen csinálok és használom, nagy bajban lennék. Azt meg mégsem írhatom, hogy a whirlpool mosógépet rendszeresen használom.
Mindenhol van betanulási idő. Azalatt simán belerázódik az, aki alkalmas a munkára. Ha meg nem, akkor mindegy, hogy volt kihagyás vagy sem.
Igazából mintát sem találok, hogy hogyan kéne beleírni és több portálon azt olvasom, hogy nem kell. Az interjú fontosabb.
Akkor lenne kamu, ha a munkám miatt küldenek el, de ilyen nem történt. Fizetés nélküli szabadságon voltam.
Akkor a közös megegyezéssel való felmondás 90%-a szintén kamu.
Én azért nem írnám bele, mert lehet emiatt alapból nem hívnak be. De ha már behívnak, akkor ott bizonyíthatod, hogy amúgy te a jogszabályi változásokat stb nyomon követted, képben vagy. Majd ha minden munkaltato ultra korrekt lesz a kisgyerekes anyakkal, szerintem lehet beszélgetni, addig nem. Úgyis kiderül, hogy gyesen voltál, mert elmondod. Ha nem
Kapod meg a melot, akkor is legalább interjúzást gyakoroltál. Egyáltalán nem vagy köteles rögtön az orrukat kötni, hogy van gyereked.
Nem szégyellem, de én is pénzből élek és ha nem muszáj nem indulnék hátrányból.
A válaszokból is kicsit az jön le, hogy 5 év kihagyás után analfabéta lettem.
Kérdező én nem gondolom, hogy analfabéta lennél, de azt sem feltétlenül, hogy hátrányból indulsz.
De valljuk be, vannak poziciók, ahol nem mindegy pl, hogy egy sok (kis) gyerekes családanya vagy, vagy egy szingli, aki épp törtetne a ranglétrán. A munkáltató az, aki tudja, hogy az adott pozícióra olyan embert keres, akit lehet hajtani, sok lesz a túlóra, vagy egy "porszem" kell a rendszerbe. Ha előbbi akkor nem venne fel, de hidd el te sem akarnád. Ha utóbbi, lehet alapjáraton semmi baja a ténnyel, hogy gyereked van. De ezt nehéz olyannak megmagyarázni, aki elvből úgy gondolkodik, hogy őt mindenki analfabétának nézi, vagy aki helyből "gyökerez" mint itt fent valaki.
Nem érzem magam analfabétának és hátránynak sem, ha személyesen el tudom mondani.
Papíron viszont lehet, hogy nem mutat túl jól.
"A munkáltató az, aki tudja, hogy az adott pozícióra olyan embert keres, akit lehet hajtani, sok lesz a túlóra, vagy egy "porszem" kell a rendszerbe. "
Porszem? A gyerekes egy porszem? Miből gondolod, hogy egy anyuka nem lehet törekvő, főleg úgy, hogy tudja már nem fog szülési szabadságra menni. Tehát már nem lesz több "porszem" a gépezetben, mert nem esik ki évekig, törhet előre a vezetői pozíciókra.
Egy szingli nem lesz mindig szingli és egy gyerektelen valószínűleg előbb utóbb gyereket fog vállalni.
Furcsa, hogy nem gondolod hátránynak, de közben végig arról írsz, hogy hátrány a gyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!