Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Önéletrajzba beleírtatok azt...

Önéletrajzba beleírtatok azt az időt, amíg GYES-en voltatok?

Figyelt kérdés

Ha igen hogyan? Hová írtátok?

Én úgy írtam, hogy:

Xy cég 2010-2020

De ebből 2015 óta itthon vagyok. Azt hogy kellene beleírni? Vagy egyáltalán bele kell?

Egyik ismerősöm azt mondja semmiképpen se írjam beke, mert szakmai szempontból nem releváns, másik ismerősöm szerint be kell írni.

Köszönöm a segítséget!

2020. szept. 16. 13:19
1 2 3 4 5 6 7
 31/63 anonim ***** válasza:
18%

29 na itt a baj!

A hátrányos megkülönböztetés! Egy kisgyerekes anya is akarhatja folytatni a karrierjét és nem egy porszem lenni, csak mert gyereke van.

Pontosan ezt a karos szemléletet kellene gyökeresen kitépni.

Nem véletlen, hogy Amerikában már fényképet sem csatolnak és nem írnak születési dátumot. Hívjon be, beszélgessünk, mondja el, mit vár. Ha alkalmas vagyok, adjon ajánlatot, ha en el akarom vállalni az igásló melot elfogadom, ha nem, nem. Ez lenne a normális. Nem a megbélyegzés. Ma Magyarország itt tart. És ez is amit leírsz, egy ormótlan ocsmány negatív diszkrimináció. Ami mellesleg TÖRVÉNYTELEN.

A munkáltatónak azt kell néznie, alkalmas vagyok e melora és tájékoztatni az elvárásokról. Azt hogy en mit és hogyan csinálok a gyerekkel pl babysitter nincs joga eldonteni HELYETTEM.

Érted?

2020. szept. 16. 17:39
 32/63 anonim ***** válasza:
59%

Látod megint egyből támadsz, és olyat képzelsz a mondandómba, ami nincs.

Amit írtam, úgy értettem, hogy marhára nem mindegy, hogy van egy 2 évesed, akiért időben kell rohanni minden nap, sokszor lesz beteg mert most került intézménybe stb, míg aki gyerekteken annak ilyen gondja egy ideig még nincs. Tudod, egy fenékkel több lovat nem lehet megülni, tartja a mondás. Pont előttem írta le valaki hogy ne legyen már bűn, hogy nem óhajt tulorazni, mert kisgyerek mellett ez nem az az időszak. És tényleg nem, nem is szégyen ez, de akkor legyünk már tisztába a korlátainkkal, és engedjük meg, hogy a munkáltató is tudja kit képzel ez egy adott pozícióra, anèlkül, hogy vérig lennél sértve.

Van ahova ez nem férne bele, és ő ezt már pontosan tudja legalábbis sejti, és van ahol meg simán. Ugye kisgyerekes nők is dolgoznak bámulatos módon, nem egy fehér holló kategória ez.

2020. szept. 16. 17:43
 33/63 anonim ***** válasza:
23%

Nem, te nem érted. Munkáltatónak nincs joga ezt mérlegelni a munkavállaló helyett. Miért is evidens, hogy en megyek érte? Van apja is. Semmi köze ezekhez a munkáltatónak és nincs joga mérlegelni ezt!

Mellesleg pozíciómból fakadóan pontosan tudom miről beszélek és elárulom, nalunk az összes felsővezető no anya. És sokkal jobban terhelhetőek akar a férfi(!) kollégáknál, hat meg a fiatal nőknél...

Ezért is! nevezik ezt negatív diszkriminációnak. Azon felül hogy baromság ahogy van, meg törvénytelen is! Ezt értsd meg.

És azt is, hogy a munkaltato elmondja ez egy olyan pozi hogy bizony tulorazni kell. Ha en nem akarok, nem tudok, NEM vállalom el.

Ne legyél ennyire értetlen és ne vedd már a törvénytelenséget.

2020. szept. 16. 17:49
 34/63 A kérdező kommentje:

#32 apja is van a gyereknek. Miért olyan biztos, hogy csak én rohanok érte az oviba?

A gyerektelennek nincsennek munka utáni programjai? Dehogynem.

Önéletrajzból nem fog kiderülni, hogy én megtudom oldani vagy sem a gyerek elhelyezését. Csak ő gondolhat valamit, mint ahogy te is.

Személyesen megkérdezheti és el tudom mondani.

2020. szept. 16. 17:52
 35/63 anonim ***** válasza:
77%

Ha te olyan baromi magas pozícióban vagy, akkor gondolom a büdös èletben nem lesz elhelyezkedési gondod, sem más hasonló beosztású nőnek. Gyerek ide vagy oda.

Akik enmyire hátránynak élik meg a gyereküket, feltehetőleg nem a te szakmai múltaddal rendelkeznek, nem véletlenül ekkora dilemma nekik, hogy bevallják e a gyereküket a cv-ben vagy nem.

Tök jó hogy itt pattogsz velem, miközben az emberek jelentős része nem a te cipődben van. Fölöslegesen veszel magadra mindent.

2020. szept. 16. 17:55
 36/63 anonim ***** válasza:
16%
En nem vettem magamra. Azt fogd fel, hogy amin lovagolsz rohadt karos arra a női nemre, aminek a nagyanyáink kezdtek el kitaposni a lehetosegeit és meg törvénytelen is! Lehet, hogy nekem ez nem okoz problémát, de soha senkinek nem kene ezen dilemmazni. Az lenne a normális.
2020. szept. 16. 17:58
 37/63 A kérdező kommentje:

"Akik enmyire hátránynak élik meg a gyereküket,..."

Nem élem meg hátránynak!!!! Vállaltam, hogy ennyi idő kiesik, mivel tervezetten született mind a két gyerek úgy, hogy ne kelljen közben visszamenni dolgozni.

Büszkén vállalom, de idióta sem vagyok, hogy a büszkeségem miatt a megélhetésünkkel játszak.

Szerencsés vagyok, mert nem kell bármilyen munkát elvállalnom, mert a férjem keres annyit, hogy abból is megélünk. Viszont a plusz kereset sem fog rosszul jönni.

Szeretnék dolgozni és nem szeretném, hogy másokkal szembe hátrányba soroljanak, mivel azt érzem, hogy alaptalan lenne.

Éppen ezért nem tudtam eldönteni, hogy bele írjam vagy sem.

2020. szept. 16. 18:17
 38/63 anonim ***** válasza:
75%

Aha, szóval nem éled meg hátránynak, de már előre tudod, hogy másokkal szemben hátrányba sorolnának, ha beírnád.

Értem, világos.

2020. szept. 16. 18:22
 39/63 A kérdező kommentje:

Mások tekintik hátránynak nem én. És ez a baj. Ha tudom, hogy aki megnézi a CV-m, egyenlő elbírálásban részesít mindenkit és a tanulmányaimat és esetleges tapasztalatomat nézi, akkor beírom.

Láttam olyan álláshirdetést, ahol kiemelik, jogy GYES-ről visszatérő jelentkezését is várják. Már ha ki kell ezt emelni, akkor joggal gondolkodom el, hogy feltüntessem vagy sem.

2020. szept. 16. 18:57
 40/63 anonim ***** válasza:
77%

Mi az hogy törvénytelen az, hogy a munkáltató olyan embert vesz fel a cégéhez, akit ő maga a legalkalmasabbnak tart?! Jó vicc. Ha ő úgy gondolja, hogy az adott poszt betöltésére nem feltétlen a legjobb választás egy többgyerekes anya bizonyos ok(ok)ból kifolyólag, akkor nem őt fogja választani, ennyi. Ő sem hülye és nem a saját maga ellensége! Ez az ő döntése, nem másé. Ha úgy érzi a több jelentkező közül inkább a gyerek nélkülit választja, akkor azt választja. A saját cégéhez majd mindenki azt vesz fel, akit akar.

Itt is írta egy válaszoló, hogy ő nem aztán nem fog és nem is tud túlórázni, mert mennie kell a gyerekért. Na ez máris egy hátrány olyan helyen, ahol igen is befigyel a túlóra. De én a közvetlen környezetemben is számtalan problémás gyerekes anyás sztorit hallok. Barátnőm munkahelyén az egyik nő kéthetente megy kb 1 hét GYAPra, mert a gyerek most került oviba és mindent összeszed. Ilyenkor a többi kolléga szív. De olyan is van, aki a 3 hónap próbaidő után benyögte, hogy terhes és 3 éve a melóhely közelében nem volt. És még sorolhatnám. Bőven van negatív példa, sok munkáltató a saját bőrén is megtapasztalja, hogy milyen hátrányokkal járhat, ha gyerekes nőt alkalmaz, szóval sokszor érthető, ha egy gyerekes és gyereknélküli jelölt közül az utóbbit választják. Ezért a nők is bőven tettek, sokan inkorrektek és a gyerekkel takaróznak. Ha te már 1-2-3x megégetted magad, többedjére is ugyanazt a megoldást választanád vagy esetleg elgondolkozol más opción? Na ugye..

2020. szept. 16. 19:44
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!