Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Önéletrajzba beleírtatok azt...

Önéletrajzba beleírtatok azt az időt, amíg GYES-en voltatok?

Figyelt kérdés

Ha igen hogyan? Hová írtátok?

Én úgy írtam, hogy:

Xy cég 2010-2020

De ebből 2015 óta itthon vagyok. Azt hogy kellene beleírni? Vagy egyáltalán bele kell?

Egyik ismerősöm azt mondja semmiképpen se írjam beke, mert szakmai szempontból nem releváns, másik ismerősöm szerint be kell írni.

Köszönöm a segítséget!

2020. szept. 16. 13:19
1 2 3 4 5 6 7
 11/63 anonim ***** válasza:
76%

Úgy, ahogy a 4-es írja! Igen is fontos, hogy az új kollégákat kereső cég tisztában legyen a pontos szakmai tapasztalatával a jelentkezőnek, márpedig az hogy beírja 10 éve dolgozott az adott cégnél az igen csak ferdítés, mert valójában 5 év az, amit munkában töltött és gyakorlatot szerzett.

Sok mindent elárul az emberről, ha már ezt is próbálja tagadni, terelni.

A munkáltatónak meg az is jelzésértékű tud lenni, hogy valaki összesen 6 évet volt a cégnél, de abból 5 évben csak babázott... Ergo 1 év után elment sorozatba szülni. Ismereket ilyet, természetesen pont elfelejtette megemlíteni ezt az apróságot az életrajzában, aztán mikor rákérdeztek, csodálkozott hogy nem tetszett a HR-snek meg a főnöknek a dolog. Mondták is, hogy ezt illő lett volna megemlítenie, mert nagyon nem mindegy ám.

Tehát egy CV-ből sok információ kiszűrhető és ebbe igen is erősen beletartozik az, hogy konkrétan mennyi időt dolgoztál és mennyit babáztál otthon, ez utóbbi ugyanis semmi pluszt nem jelent szakmai szempontból, sőt.

És ez nem az önéletrajz lerontása, ez az igazság, aki gyereket szül, az vállalja ezt is. Mint mondottam, írtó kellemetlen tud lenni, ha ez az egész az állásinterjún bukik ki, pl rákérdeznek min dolgoztál utoljára, aztán kiderül hogy ja amúgy 5 éve a cég közelében nem jártál.

2020. szept. 16. 13:56
 12/63 anonim ***** válasza:
15%
Nem írnám bele, ahogy visszamenőleg sem mennék vissza a gimiig. Teljesen felesleges. Az önéletrajzra olyan információkat írj fel, ami releváns és pozitív az állás szempontjából. Nem a naplódat kérik, nem a személyes részleteket. Amikor megírod, arra a kérdésre koncentrálj, hogy "miért pont engem kellene választaniuk"? és ami erre releváns válasz, azt Írd bele! Nem kell minden ömlesztve!
2020. szept. 16. 14:00
 13/63 anonim ***** válasza:
34%

Tehát szerinted ami ilyen olyan okból nem dolgozik 5 éve, az ne is akarja hogy felvegyék, mert kínos lesz az interjú?

Aha..

2020. szept. 16. 14:00
 14/63 anonim ***** válasza:
25%
Én se értem ezt a támadó hangnemet egyeseknél. Mintha legalább börtönben lett volna a kérdező..vicc.
2020. szept. 16. 14:07
 15/63 anonim ***** válasza:
78%

Már elnézést, de mi lehetne annál relevánsabb egy adott állás szempontjából, mint az, hogy effektív hány éves tapasztalata van és hány évet dolgozott abban az iparban?!

Az, hogy szültél igen is befolyással van a munka világában betöltött szerepedre, ennyi. Azért gondoljunk már bele, ha mi lennénk az asztal túl felén, mi szeretnénk egy normális, megbízható, tapasztalt embert felvenni, a CV alapján megtaláljuk az illetőt, hú tök jó, 10 éves tapasztalat, aztán az első 20 percben kibukik, hogy ebből a 10 ebből 5-t nem is dolgozott. De ez lehetne rosszabb is, mármint amint fentebb is írtak, hogy 6 évet ír a CVbe, aztán valójában 1 év után elment szülni. Azért na. Mindennek van határa. Nálam egyből elvágná magát az, aki ezt így kommunikálja le.

2020. szept. 16. 14:10
 16/63 anonim ***** válasza:
30%

Én ezzel foglalkozom. Nem a GYES érdekel, hanem az, hogy el tudja -e látni a feladatot. Ha 5 évet dolgozott benne és most jelentkezik és azt mondja, hogy képes ellátni, akkor nem érdekel, hogy per pill GYES-en volt-e. Miért nem érdekel? Mert 1. dolgozni akar, 2. képes megcsinálni, 3. semmi közöm hozzá. Meg sem kérdezhetném az interjún, van-e gyereke, hány van, hogyan menedzseli a magánéletét, hogy beleférjen a munka, ilyeneket NINCS JOGOM kérdezni. Innentől kezdve miért várnám el, hogy írja bele az önéletrajzába? Az önéletrajznak egy feladata van: elérni a céget, hogy behívják interjúra. Ez pedig nem más, mint egy reklámkártya. Az ember nem reklámozza magát úgy, hogy 5 éve nem dolgoztam sehol. Ha dolgozni akar, akkor azt kell elmondania, mihez ért és mit vállal, nem azt, hogy eddig miért nem csinálta.

Nem hazudni kell, hanem őszintének lenni, de előnyösen bemutatkozva. Aki a GYES-t bereklámozza, ne lepődjön meg, ha nem talál állást.

2020. szept. 16. 14:14
 17/63 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Az ismerősöm még azt is mondta, hogy pl. azt se írja be senki, hogy 1-2 éven belül gyereket szeretne. Pedig munka szempontjából az még fontosabb információ, mint a gyes.

Vagy a betegszabadság sincs feltüntetve stb.

A cég alkalmazottja voltam 10 évig és abban a pozícióban. A többi az magánéleti kérdés és nem szakmai. Vagyis nem memoár készül, hanem CV.

Még mindig nem tudom mi legyen.

2020. szept. 16. 14:19
 18/63 anonim ***** válasza:
29%
Akinek 5 éves tapasztalata van az nem lehet ugyanolyan jó, mint akinek 10 éves van? Csak kérdezem...akkor 10 éves tapasztalat nélkül nem is lehet dolgozni?
2020. szept. 16. 14:39
 19/63 anonim ***** válasza:
5%
Szó nincs itt börtönről. Tény, hogy egy kisgyerekes anyuka nem túl népszerű a munkaerő piacon. Arról nem is beszélve, hogy nem túl nagy karrier otthon lenni GYED-en, szóval én biztos nem tolnám a pofájukba így kiírva az önéletrajzba, ami arra van, hogy ott add el úgymond magad. Beleírhatod, de túl népszerű nem leszel vele, börtön hasonlat ide vagy oda.
2020. szept. 16. 15:04
 20/63 anonim ***** válasza:
78%

Ki írt olyat, hogy csak a 10 éves szakmai tapasztalat számít, az 5 nem? De azért lássuk már be, hogy a 10 Eve pont kétszer annyi, mint az 5 és igen is vannak olyan szakmák, amiknel baromira nem mindegy és nagyon sokat tud számítani, hogy akkor most 5 vagy 10 evet dolgozott az ember. Szövegértés!

Annyit írtak itt is többen, hogyha én pl behívok egy embert, mert látom az önéletrajza alapján, hogy hű 10 év tapasztalat, kíváncsi vagyok rá, akkor joggal várom el, hogy az a 10 év valóban 10 év legyen és ne 5 vagy 3. Ennyi. Szerintem ez abszolút nem egy olyan dolog, amin be kell sértődni. Az interjún úgyis kiderül, hogy mi a helyzet, elég csak megkérdezni, hogy az utóbbi hónapokban min dolgozott és máris bukott a dolog. Nálam egész biztosan mínusz pont lenne az, ha valaki állít magáról valamit a CV-jében, aztán kiderül, hogy az aztán nem is igazán úgy van. Ilyen embert nem vennék fel.

2020. szept. 16. 15:24
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!